Hikayeler

Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Abhazya

• Konuyu başlatan NoRDen
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 0
  • Görüntüleme 153

NoRDen

Level 9
Telefon Numarası Onaylanmış Üye TC Kimlik Numarası Doğrulanmış Üye
TM Üye
Konular
2,235
Online süresi
9g 51569s
Reaksiyon Skoru
343
Altın Konu
0
Başarım Puanı
289
TM Yaşı
13 Yıl 5 Ay 18 Gün
MmoLira
1,096
DevLira
0

Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!

Abhazya ( : Аҧсны/Apsny;, resmî adıyla Abhazya Cumhuriyeti ( : Аҧсны Аҳәынҭқарра[SUP] [/SUP] / Apsny Ahuıntkarra, : Респу́блика Абха́зия / Respublika Abkhaziya), 'ın kuzeybatısında, 'in doğusunda tarihsel ülke. 1992'deki savaşın ardından (hukuki) parçası olan 'nden 1994 yılında bağımsızlığını ilan edilmiş bağımsız bir devletidir. Adını, bugünde bölgenin halkı olan alır. Abhazya, 8.600 km²’lik bir alanı kapsar. Bölgede 220.000'i aşkın kişi yaşamaktadır.(2003 sayımı)
Fakat Abhazya Cumhuriyeti adını taşıyan bu yönetim bazı ülkeler tarafından tanınmıştır ( , , , , , [SUP] [/SUP]ve de facto , , ve sürgündeki ). Gürcistan'ın merkezi yönetiminin desteğindeki özerk yönetim ise, bölgenin eski statüsünün korunmasından yanadır. Abhazya Cumhuriyeti Hükümeti’nin yönetim merkezi Sohum'dur.
26 Ağustos 2008'de Rusya devlet başkanı ,[SUP] [/SUP] 3 Eylül 2008'de Nikaragua'nın sosyalist devlet başkanı Abhazya Cumhuriyeti'nin bağımsızlığını tanıdığını açıkladı.[SUP] [/SUP] Venezuela Devlet Başkanı , 2009 Eylül ayında Abhazya'yı bağımsız bir devlet olarak tanıdığını açıklamıştır.[SUP]

Coat_of_arms_of_Abkhazia.svg.png
[/SUP]

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 1, Üye: 0, Misafir: 1)

Geri