darkbey42 1
darkbey42
xranzei 1
xranzei
Bvural41 1
Bvural41
PrimeAC 1
PrimeAC
Payidar2 1
Payidar2
Fethi Polat 1
Fethi Polat
Wizard' 1
Wizard'
shrpnl 1
shrpnl
Queinn 1
Queinn
NovaLst 1
NovaLst
InfernoShade 1
InfernoShade
MysticBlade 1
MysticBlade
Hikaye Ekle

Quests nasıl yapılır

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan LegendM2Tntm
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 766

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

Merhaba arkadaşlar bugün sizlere yepyeni bir makale türünde bilgiler yazdım inşallah işinize yarar.
Lütfen dikkat yazımı okuyun!
Arkadaşlar bugün sizlere başlıkta da belirtiğim gibi Quest nedir? Quest Metin2 için ne anlam taşır? Ve Questler Metin2 için ne işe yarar? Gibi sorulardan yol alarak bahsedeceğim. İlk öncelikle şunu belirteyim bu konu Quest yazmaya yeni başlayanlar için bilgiler verir. Quest yazmayı öğretmez! Ve yine belirteyim Quest yazmaya başlayana kadar ön bilgi olarak bunları okursanız yararı olabilir!
Yukarıda da uyarı hariç belirttiğim gibi ilk önce bu üç sorunun cevabını arayacağız. Soruları bir daha göz önünden geçiriyor olursak;
- Quest nedir?
- Quest Metin2 için ne anlam taşır?
- Questler Metin2 için ne işe yarar?
Aşağıda karışık olarak anlattım.
Üç sorunun cevabı!
- İlk öncelikle quest nedir? onu öğreneceğiz. Quest Lua dili ile oyunlara hazırlanmış. Anlamı aramak sözcüğü olan sistemlere denir. Bu sistemler çoğunlukla Notepad++ ile derlenmiş sistemlerdir. Questler genel anlamda oyunlar içinde kullanılır. Bu oyunlardan da biri Metin2dir bu oyun için amaçlarından bahsedecek olursak, Questin Metin2lere ne gibi katkıları olduğunu anlayabiliriz. Questler Metin2ler için oyun içi sistemlerdir. Neden oyun içi sistemler dedim çünkü çoğunlukla bu amaçla kullanılır. Teknik anlamda kullanış amaçları da vardır. Questlerin Metin2 için ne işe yaradığına gelirsek? Userler yani oyuncular için offical kaynaklar olabilir. Zaten çoğunlukla oyuncular için kullanılır.
Bu üç soru hariç birde şu var. Quest nelerle nasıl yazılır? Bunu da resimli olarak önünüze karışık bir anlatım olarak çıkaracağım!
- İlk öncelikle Questler Notepad++ veya harici bir programlarla yazılabilir. Aşağıdaki resim Notepad++ resmidir resme tıklayarak Notepad++'ın ana sayfasına gidilebilir.

notepad4ever.gif

- Questlerin aşağıdaki şekilde Piramit şeklinde iç içe yazılırsa karışıklık yaşanmaz.

- Piramitler düzenli olmalıdır. Her end koyunlan komudun içine doğru piramit açılır eğer end gerektiren bir komutla iş yapmıyorsanız, başlangıç hariç piramit gerekmez.
- Neyse , geçelim diğer sorumuza şimdi ben yukarıdaki lua komutlarını nasıl renkli yazdım. Arkadaşlar bu çok kolay. Şu adımları izlerseniz olacaktır.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri