Bvural41 1
Bvural41
emirhanHCL 1
emirhanHCL
Hikaye Ekle

Ihlara Vadisi

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan Pelin Melek Aslan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 163

Türkiye'de ilk Mobil & PC Aynı Anda Metin2 Oyna. Triarchonline kalıcı ve uzun ömürlü yapısı ile 24 Temmuz'da açılıyor. | 1-99 Mobil Metin2 Triarch HEMEN TIKLA!

Ihlara Vadisi Aksaray iline 40 km mesafe uzaklığındadır. Cemal şeklinde olan bu vadi, Hasandağı volkanından püskürtülen lavların akarsu aşındırması sonucunda oluşmaktadır. Vadinin yüksekliği yer yer 110 metreye ulaşmaktadır, uzunluğu ise 14 km'dir.

Vadinin uzunluğunca kayalara oyulmuş bir çok mezar, barınak ve kiliseler bulunmaktadır. Vadide bulunan kilise süslemeleri VI. Yüzyıl itibari ile başlayıp XIII. Yüzyılın sonlarına kadar devam etmiştir.

Vadide yer alan barınakların ve kiliselerin bazıları yeraltı şehirlerinde ki gibi birbirlerine tünellerle bağlantıları vardır. Belisırma çevresinde bulunan kliseler Bizans tarzı duvar resimleri ile süslüdür.

Vadide ki kiliselerden bazıları şunlardır;

Direkli Kilisesi

Saint Georges

Bahaeddin Samanlığı Kilisesi

Sümbüllü Kilisesi

Direkli Klisesi

Ala Kilisesi

Çanlı Kilisesi

Karagedik Klisesi
 

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri
Üst