noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Can Öcalan 1
Can Öcalan
mavzermete 1
mavzermete
farkmt2official 1
farkmt2official
Sevdamsın 1
Sevdamsın
Hikaye Ekle

Aw-109

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan SharkqL
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 258

Ayyıldız2 | 2008 TR Yapısı • 1-99 Orta Emek Destan • Oto Avsız • 10 Temmuz 21:00 HEMEN TIKLA!

[TABLE="class: infobox, width: 315"]
[TR]
[TH]Rol[/TH]
[TD]SAR / yarar [/TD]
[/TR]
[TR]
[TH]Üretici[/TH]
[TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TH]İlk uçuş[/TH]
[TD]4 Ağustos 1971[/TD]
[/TR]
[TR]
[TH]Tanıtım[/TH]
[TD]1976[/TD]
[/TR]
[TR]
[TH]Statü[/TH]
[TD]Üretimde Etkin hizmet /[/TD]
[/TR]
[TR]
[TH]Birincil kullanıcı[/TH]
[TD]

[/TD]
[/TR]
[TR]
[TH]Üretilmiş[/TH]
[TD]1971-günümüz[/TD]
[/TR]
[TR]
[TH]Birim maliyet[/TH]
[TD] 6.3-milyon[/TD]
[/TR]
[TR]
[TH]Varyantlar[/TH]
[TD] [/TD]
[/TR]
[TR]
[TH]Haline[/TH]
[TD] [/TD]
[/TR]
[/TABLE]

AgustaWestland AW109 hafif, çift motor, sekiz koltuklu çok amaçlı Anglo-İtalyan üretici tarafından inşa Rotorcraft kitlesel üretilen olması için ilk all-İtalyan helikopteri olma destinction vardı. [SUP] [/SUP]
Tarafından A109 olarak geliştirilen başlangıçta 1976 yılında hizmete giren ve o zamandan beri hafif nakliye dahil olmak üzere çeşitli roller, kullanılmakta olan arama-kurtarma ve askeri rollerde. AW109 40 yıl boyunca sürekli üretimde olmuştur. AW109, bunun yerine tek bir motor tarafından, sadece açık olduğunu olan ana fark bir türevidir.

[h=2]Kalkınma [/h][h=3]Origins [/h]1976 yılında, müşterilerine üretim A109 teslimleri başladı. Sonra- göre avantajları A109 üstün hız, çift motorlu fazlalık ve daha oturma kapasitesi vardı. [SUP] [/SUP] 1975 yılında, Agusta, askeri versiyonu olasılığı yine böylece çalışmaların bir dizi gerçekleştirilmiştir döndü 1976 ve 1977 yılları arasında donatılmış beş A109As toplam kullanarak -yerleşik İki askeri sürümleri bu programdan çıkan bir ışık saldırı / yakın destek misyon ve gemi operasyonları için diğeri için düşünülmüştü1960'lı yılların sonunda, tek motorlu ticari helikopter olarak orijinal A109 tasarlanmış. [SUP] [/SUP] Ancak, yakında bir çift motor dizaynı gerekli olduğunu fark etti ve iki ile 1969 yılında yeniden dizayn edilmiştir motorlar. Bir öngörülen askeri versiyonu(A109B) erken kabul edildi ama Agusta başlangıçta yerine sekiz koltuklu A109C sürümü üzerinde yoğunlaşarak, acil gelişimini sürdürmeye seçti. [SUP] [/SUP] üç prototip ilk 1971 4 Ağustos tarihinde ilk uçuşunu yaptı [SUP] [/SUP] A109 uçuş test aşamasında bu değiştirilmiş iletim tasarımı yoluyla çözmek için bir yıl sürdü dinamik istikrarsızlık keşfine kısmen oldu, uzamış oldu [SUP] [/SUP] Bu neredeyse dört yıl sonra tamamlanan olan ilk üretim uçağın yol açtı Nisan 1975 Haziran 1975 1 tarihinde, belgelendirme A109 üzerine (VFR) alındı (FAA).

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri