noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Scarlet 1
Scarlet
xranzei 1
xranzei
mavzermete 1
mavzermete
Hikaye Ekle

Efeoğlu Höyüğü

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan Crypted
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 124

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!


Efeoğlu Höyüğü

Efeoğlu Höyüğü, Antalya il merkezinin kuzeybatısında, Korkuteli İlçesi'nin yaklaşık olarak 18 km. kuzeydoğusunda, Büyükköy Köyü'nün 1 km. güneybatısında, Kürükini Mevkii'nin 250 metre doğusunda yer alan bir höyüktür. Yakınındaki kaynaktan dolayı Efeoğlu olarak kayıtlara geçen höyük, ovadan 40 metre yükseklikteki doğal bir tepe üzerindedir, çapı 150 metredir. Tepenin doğusundan Durhasan Deresi geçmektedir. Höyük 1993 yılında Mehmet Özsait tarafından saptanmıştır.

Mehmet Özsait'in yüzey toplamalarında Neolitik Çağ, Erken Kalkolitik Çağ, Geç Kalkolitik Çağ, Demir Çağı ve Roma Dönemi buluntuları ele geçmiştir. Yine de höyüğün bir Neolitik Çağ yerleşmesi olarak görülemeyeceği ileri sürülmektedir.Yüzeyden toplanan çanak çömleğin monokram çanak çömlek olduğu belirtilmektedir.

 

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri
Üst