mannaxxx 1
mannaxxx
Agora Metin2 1
Agora Metin2
[DEV]AB 1
[DEV]AB
metin2008 1
metin2008
kaptanmikro1 1
kaptanmikro1
Scarlet 1
Scarlet
emirhanHCL 1
emirhanHCL
R 1
Roksam
farkmt2official 1
farkmt2official
Hikaye Ekle

Marksizm-Leninizm

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoRDen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 129

Türkiye'de ilk Mobil & PC Aynı Anda Metin2 Oyna. Triarchonline kalıcı ve uzun ömürlü yapısı ile 24 Temmuz'da açılıyor. | 1-99 Mobil Metin2 Triarch HEMEN TIKLA!

Marksizm-Leninizm, adını ve 'den alan, 1920'li yıllarda arasında popülerlik kazanan ideolojik akım. Marksizm-Leninizm; Marx, Engels ve Lenin'in ortaya koyduğu temel öğretilere bağlı kalarak, değişen koşullara ve çağın gereklerine uygun bir biçimde sistemde yeniden uygulanmasıdır.[SUP] [/SUP][SUP] [/SUP]
'in de kuruluş ideolojisi olarak benimsenen bu görüş, en yaygın benimsenen ideolojidir.[SUP] [/SUP] Özelinde , ve karşıdır ve yaratmak için dayalı üretim biçimlerinin tamamen ortadan kaldırılması gerektiğini savunur.[SUP] [/SUP] Marksist-Leninist ideoloji kişiye ait özel mülkiyete karşı değil, büyük ölçekli işletmelerin ve toplumsal üretim alanlarının özel teşebbüse ait olmasına karşıdır.[SUP] [/SUP] Ekonomide küçük ölçekli işletmelerin korunmasını ve teşvik edilmesini savunmakla birlikte, büyük ölçekli üretim alanlarında kolektif işletme biçimini savunur.[SUP] [/SUP]
Tarihsel olarak sayılmazsa, Marksist-Leninist ilkeler ilk olarak 1917 yılında gerçekleşen 'nden sonra 'nde uygulandı ve ardından devletin resmi ideolojisi haline geldi.[SUP] [/SUP] Ayrıca ülkede adında bir bilim akademisi bulunmakta ve birçok eser yayınlamaktaydı.
Bununla birlikte Marksist-Leninist ilkelerin ortaya çıkışından bu yana bu görüşlere karşı dünyanın birçok yerinde adı verilen politikalar üretilmiş ve bu ilkeleri savunanlara çeşitli baskılar uygulanmış, hatta toplu katliamlara kadar varan uygulamalar gerçekleştirilmiştir.[SUP] [/SUP][SUP] [/SUP][SUP]

[/SUP]
250px-Marx_Engels_Lenin.svg.jpg

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri