IronTalonX 1
IronTalonX
D 1
delimuratt
berzahx 1
berzahx
PrimeAC 1
PrimeAC
DEVLOPER 1
DEVLOPER
ShadowFon 1
ShadowFon
mavzermete 1
mavzermete
romegames 1
romegames
InfernoShade 1
InfernoShade
Fethi Polat 1
Fethi Polat
Bvural41 1
Bvural41
noisiv 1
noisiv
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Bromtimol mavisi Nedir ?

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan Crypted
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 241

Crypted

Level 15
Fahri Üye
Katılım
30 Haz 2015
Konular
7,605
Mesajlar
10,203
Online süresi
11h 38m
Reaksiyon Skoru
400
Altın Konu
0
Başarım Puanı
424
MmoLira
195
DevLira
0
Ticaret - 0%
0   0   0

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!


Bromtimol mavisi

Bromtimol mavisi, zayıf asit ve bazlar için kullanınan bir kimyasal pH indikatörüdür.
Bromtimol mavisi karışımda zayıf bir asitmiş gibi davranır ve bununla birlikte sırasıyla sarı veya mavi olarak gözükerek karışımda bulunan maddenin asit ya da baz olduğunu gösterir. Nötr çözeltilerdeki hali yeşil renktedir. Genelde bir sodyum tuzu olarak katı halde satılır. Laboratuarlarda biyolojik boya maddesi olarak işlev görür. Mikroskop altında hücre duvarlarını ve çekirdeklerini tanımlamak amacıyla da kullanılır.

Bromtimol mavisi genellikle havuzların, akvaryumların sularında bulunan karbondioksit miktarını hesaplamak amacıyla kullanılır (Karbondioksit zayıf bir asit özelliği gösterir). Bu kimyasal ayrıca bitkilerin fotosentetik aktivitelerini ve solunum hareketlerini incelemek amacıyla kullanılır. Laboratuarlarda ise biyolojik boya maddesi olarak işlev görür. Mikroskop altında hücre duvarlarını ve çekirdeklerini tanımlamak amacıyla da kullanılır.

Bromtimol mavisi için en çok kullanılan deney, içerisinde bromtimol mavisi bulunan bir tüpe üf-lemektir. Tüpe üflendiği zaman, ağızdan çıkan karbondioksit asitlik özelliği gösterdiğinden dolayı bromtimol mavisi yeşilden sarıya döner.

 

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri
Üst