xranzei 1
xranzei
Bvural41 1
Bvural41
D 1
delimuratt
ShadowFon 1
ShadowFon
shrpnl 1
shrpnl
DEVLOPER 1
DEVLOPER
Manwe Work 1
Manwe Work
Agora Metin2 1
Agora Metin2
Karan2offical 1
Karan2offical
mavzermete 1
mavzermete
M 1
m2referencee
Fethi Polat 1
Fethi Polat
Hikaye Ekle

Mesele adalet meselesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Carissa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 147

Carissa

Administrator
Telefon Numarası Onaylanmış Üye TC Kimlik Numarası Doğrulanmış Üye Turkmmo Discord Nitro Booster
Admin
VIP Üye
Konular
59,202
Çözüm
109
Online süresi
4mo 16d
Reaksiyon Skoru
14,316
Altın Konu
2,411
TM Yaşı
11 Yıl 3 Ay 19 Gün
Başarım Puanı
1,051
MmoLira
696,942
DevLira
234
Ticaret - 0%
0   0   0

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

[h=2]Türkiye'de futbolda neden kaos var? Çünkü yaşanan olaylarda adalet eşit dağıtılmıyor. Cüneyt Çakır gibi bir hakem üç maymunu oynayabiliyor. Bazen duyuyor bazen duymuyor...
[/h] Şimdi size iki tane olay anlatacağım... Türkiye'de futbolda niye kaos oluyor, millet birbirini niye yiyor, niye küfür-kafir var, niye statlar dolmuyor, niye millet çocuğunu çoluğunu eşini sevgilisini maça götürmüyor çok net anlayacaksınız.
Birinci olaya dönelim... Yer: Trabzon Hüseyin Avni Aker Stadı... Maç: Trabzonspor-Gaziantep...
Karşılaşma bitiyor, olaylar başlıyor, koridorlarda Trabzonsporlu bazı yöneticiler oturuyor.
Hakemler kapıyı açıp dışarı çıkamıyor.
Benim anlatacağım aynı iki olayın karşılaştırması olacak. TFF Başkan Vekili İbrahim Usta, hakemin soyunma odasını yumruklayıp, bazı şeyler söylüyor... Temsilci dışarda, hakem içerde...
Sesleri duyuyor ama görmüyor. İşin bir başka doğru yanı koridorlarda kameralar var. Hatta Usta diyor ki; "Ben tekmelemedim kapıyı" Zaten temsilci raporunda da tekmelediği yok, yumrukladığı var. Hakemin raporunda İbrahim Usta'nın bu eylemi yok. Temsilcinin raporunda var. İbrahim Usta'ya verilen ceza 1 yıl 6 ay... Yer: Fenerbahçe Ülker Stadyumu... Maç: Fenerbahçe-Başakşehir...
Karşılaşmanın hakemi Cüneyt Çakır. Devre arası oluyor. Aziz Yıldırım ve birileri hakem koridoruna giriyorlar, hakeme ağzına geleni söylüyor Aziz Yıldırım.
Hakemden 'tık' yok. Temsilci olayları olduğu gibi yazıyor. Şimdi size burada birşey söyleyeyim.

Kameralar neyi gösteriyor?
Bu olaylar olduktan sonra temsilci maçın hakemine giderek şunu söyler; "Size şu şahıs ya da şahıslar şunları şunları söyledi. Duydunuz mu?"
Bu olmazsa olmazdır. Fenerbahçe maçının temsilcisi de olayları olduğu gibi yazmıştır, Cüneyt Çakır'a da bunu sormuştur. Aldığı cevap, "Önemli değil, ben yazmayacağım" olmuştur. Peki şimdi size soruyorum; koridorlardaki kameralar neyi gösteriyor.
Aziz Yıldırım hakemin ne kadar arkasında ya da yanında. Kameralarda ses yok ama görüntüler net var.
Trabzonsporlu bir yönetici hem de TFF Başkan vekili 1 yıl 6 ay ceza alırken, temsilci raporu ve kameralara rağmen Fenerbahçe başkanına eylem yapılmıyor.
İşte arkadaşlar siz adaleti dağıtmazsanız eğer bir gün bu adaleti birileri birilerine dağıtmaya çalışır o zaman sakın suçlu aramayın.
İkinci yarı Cüneyt Çakır'ın idare tarzına bir bakın.
Çakır, Türkiye'de öyle bir hakem ki 3 maymunu oynuyor. Görmüyor, duymuyor ve konuşmuyor.
Aziz Yıldırım'ı duymayan Çakır o kulaklarla Caner'i de duymuyor.
Bu işler Türkiye'de artık paraya döndü. Profesyonel 8 hakemin 20 bin lira, Cüneyt Çakır'ın ayrıcılıklı olarak 32 bin lira aldığı, bu paraların üstüne maç paralarını koyduğunda 40-50 bin lirayı buluyor.
Artık çocuklar için "hakem olsun" diyorlar. Ama meselenin özünde adalet var...

Yabancı hakem hikayesi...
Yabancı hakem fikrini Yıldırım Demirören'in aklına soktular.
Önce 'Hayır' diyordu ancak şu anda yumuşadı. Bu çıkan haberlerden ve yorumlardan sonra tepkisi ne olur bilemem.
Yalnız şunu söyleyeyim, Demirören'in yaşı yetmez, ben yabancı hakemle oynadım. Hiçbir faydasını görmedim. Daha da kötüsü yabancı hakemlere bizim yerlilerden daha çabuk ve kolay ulaşırlar. Bu birinci sebep...
İkinci sebep; adam iyi hakemini sana niye göndersin. İkinci sınıf baltaları gönderecek. Onlardan bizde bol bol var. Peki bizden de güya hakem gönderilecekmiş o ülkelere, ben size bir şey söyleyeyim mi bizden gönderilenlerin çoğunun pasaportu daha girişte iptal ve imha edilebilir.

Çizgi hakemi sorunu
Çizgi hakemleri eğer vazifelerini doğru yapsalardı faydalı olacaklardı.
Ama yapamadılar, faydadan öteye zararları var. Hakemleri ve yardımcılarını tembelleştirdiler.
Herkes sorumluluğu birbirinin üstüne atıyorlar. Emekli aylığı gibi de para alıyorlar. Bir araştırma yaptım, Avrupa Şampiyonası'ndaki ilk 8 takımın hiçbirinde çizgi hakemi yok. Eğer böyle olacaksa biz de kaldıralım.

NE DEĞiŞTi SAYIN AZiZ YILDIRIM?
Aziz Yıldırım, "Cüneyt Çakır hakem değil" dedi... Onun fikridir saygı duyarım. İyi güzel de, Aziz Yıldırım sen yıllar önce İzmirli federasyon başkanı Mahmut Özgener'le birilerinin telefonlarıyla konuşurken, "Benim maçlarıma Cüneyt Çakır'la, Fırat Aydınus'u gönder" diyormuşsun...
Çünkü tapelere böyle yansıdı. Peki bu tapeler yüzünden bu iki hakem, yani Çakır'la-Aydınus, Beykoz Emniyeti'ne gidip ifade verdiler mi? O zaman çok istediğin bu hakemleri şimdi neden istemiyorsun. Neler değişti? Bilmediğimiz bir şeyler mi var acabaaaaaaa?
Sevgili okuyucular, Türkiye'de bunlar oluyor... Bakmayın siz basının bir kısmı yağcılık peşinde. Kimseyle kötü olmak istemezler. Bir kısmı da korkarlar, işten atılmak istemezler.
Zaten aldıkları bin lira para. Çünkü bazı kulüp başkanları utanmadan arlanmadan bu çocukların işlerine son verdiriyorlar.
Size perde arkasını anlatıyorum. Hepinize hayırlı günler.

G.Saray'da silahlar çekilmiş
Akhisar kupa maçında Sneijder 85'te oyuna giriyor, Selçuk 90'da...
Bakıyorum herkes 'Mustafa Denizli futbolculara para kazandırmak için bu işi yaptı' diyor. Hani maç başı hikayesi var ya... Kesinlikle katılmıyorum.
Mustafa Denizli maç başı alsınlar diye bunları oyuna sokacak kadar bu işi ayağa düşürmez, kendini de düşürmez, iki oyuncuyu da düşürmez, kulübü de düşürmez.
Mustafa, Galatasaray'daki futbolcu baronlarına ders veriyor, tabii tribünlere de... Ama bir teknik direktör bunları yaparken sonucunu iyi hesap etmeli. İşte önünüzde bir Mourinho örneği var. Futbolcu kalır, teknik direktör gider... Futbolcu gider mi, o da gider ama teknik direktörden sonra gider. Şu an da Galatasaray'da anladığım ve gördüğüm kadarıyla silahlar çekilmiş. Bakalım filmin sonunda kaç ölü, kaç yaralı olacak...

Zavallı görüntü hakemle örtüldü
Beşiktaş-Galatasaray maçından sonra Mustafa Denizli hakem Mete Kalkavan hakkında inanılmaz şeyler söyledi. Maçı Kalkavan değil de Denizli'nin yardımcısı yönetseydi (hala yok ya) Kalkavan'dan daha iyi yönetemezdi tabi Galatasaray açısından... Denizli'nin bu maçtaki Galatasaray takımının zavallı görüntüsünü hakeme yüklemesine bir anlam veremedim. Zaten anlayan (!), anlamayan kimse anlam veremedi. Zaten Mete Kalkavan'a da bu hafta Fenerbahçe maçı verilince, Mustafa Denizli'nin gereksiz ağlamaları taca çıktı...

1450473780818.jpg

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri