xranzei 1
xranzei
Agora Metin2 1
Agora Metin2
Bvural41 1
Bvural41
romegames 1
romegames
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Best Studio 1
Best Studio
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Lefke Avrupa Üniversitesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan dragonmetin2
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

dragonmetin2

Level 29
Fahri Üye
TM Üye
Üye
Konular
3,900
Online süresi
6h 7m
Reaksiyon Skoru
2,507
Altın Konu
0
TM Yaşı
17 Yıl 1 Ay 28 Gün
Başarım Puanı
422
MmoLira
-1,517
DevLira
0
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

24ltrgw.jpg

Tanıtım

Lefke Avrupa Üniversitesi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde bulunan bir vakıf üniversitesidir. Üniversite, 1989 yılında Kıbrıs Bilim Vakfı tarafından kurulmuş, 1990 yılında faaliyete geçmiştir. Üniversite bünyesinde 5 fakülte, 2 yüksekokul, 1 meslek yüksek okulu, 5 ön lisans, 28 lisans ve 11 yüksek lisans programları bulunmaktadır. Üniversite sunulan programlar YÖK tarafından tanınmaktadır.
Lefke Avrupa Üniversitesi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin batısındaki Lefke kentinde bulunmaktadır. Üniversite kampüsü narenciye ağaçları ile çevrelenmiş olup, deniz ve dağ arasında, çok çekici bir manzaraya sahiptir. Kampüse yürüyüş mesafesinde bulunan kristal berraklığındaki birçok plajlarda rüzgâr sörfü, dalgıçlık, devegüreşi ve diğer birçok su sporları olanakları bulunmaktadır.
Modern binaları bulunan üniversite kampüsünde, temiz, güzel ve çekici bir çevre ile öğrencilerin eğitim, sosyal ve kültürel ihtiyaçlarına cevap verebilen çok güzel bir öğrenme atmosferi sunmaktadır.Ama bu sosyal ve kültürel ihtiyaçlarına cevap verebilen mekanları bulabilmeniz için Alice'e sormanız gerekir.
Lefke, öğrencilerin bütçelerine uygun, aile ortamının bulunduğu ve cezbedici bir doğal güzelliğe sahip bir kenttir. Başkent Lefkoşa'dan sadece 45 dakika, Ercan Havaalanı'nda 60 dakika, liman şehri Girne'den 60 dakika ve en uzak deniz limanı olan Gazimagusa'dan ise, 80 dakika uzaklıkta bulunmaktadır.Bu adı geçen şehirlere saat 18:00 den yani otobuslerin bitiş saatinden itibaren gitmeniz pek mümkün değildir.Bu saatten sonra çok yakın, sadece 45 dakika denilen Lefkoşa'ya taksi ile gidiş ya da ordan geliş 70 liradır.
Tarihi yerler, örneğin mozaikler ile ünlü Soli harabeleri ve Vuni Sarayı Lefke Avrupa Üniversitesi'ne çok yakındır.
Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi'nin Gemikonağı'ndan 15 km uzaklıkta ki Güzelyurt'ta bulunmaktadır. Fakat 2009-2010 öğretim yılı itibariyle dersler üniversite kampüsünde verilmeye başlamıştır ancak uygulamalar hala güzelyurt kampüsünde devam etmektedir.. Yüksek Lisans Programları ise akşamları başkent Lefkoşa'daki kampüsünde yürütülmektedir.

LAÜ'nün Avantajları ve Farkındalıkları

● Akıllı Laboratuvarlarda bilgisayar destekli Hazırlık Okulu ve dünya standartlarında ingilizce eğitim.

● Uluslararası prestijli üniversiteler ile işbirlikleri, bölgesel öğretim üyesi ve öğrenci değişim programları.

● Yükseköğretimde S2S (öğrenciden gelen öğrenciye gider) felsefesini üreten ve uygulayan ilk üniversite.

● Kar amacı gütmeyen (non-profit organisation) bir devlet vakfı olan üniversitemizde global kalitede ingilizce eğitim programları en ekonomik öğrenci harcıyla sunulmaktadır, Hazırlık Okulu 3600$, Sosyal Bilimler Fakülteleri 4000$, Mühendislik Fakültesi 4500$, Uygulamalı Yüksekokul (4 yıllık) 4000$, Meslek Yüksek Okulu(2 yıllık) 3600$.

● Çalışma hayatına hazırlık programı, sanayi işbirliği, uygulama ve staj imkanları.

● Hazırlık Okulunun, İngiltere'de "Akademik İngilizce Kurslarına" katılım olanakları.
● ÖSS Puanları başarı oranına göre Başarı Bursları, Sporcu Bursları, TC Uyruklu Öğretmen, Polis ve Asker Çocuğu Öğrencilere %20 burs, Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesine yerleştirilecek tüm öğrencilere %50 teşvik bursu verilmektedir.

● Kampüs ve Şehir içinde yurt imkanları.

● Mezuniyet sonrası iş bulma konusunda istihdam ve kariyer hizmetleri.

● LAÜ diplomasının yanısıra, ABD, İngiltere, Almanya, Fransa üniversiteleri ile çift diploma ve Yaşam Boyu Öğrenme Merkezimiz vasıtasıyla AB norm ve standartlarında Mesleki Yeterlilik Sertifika olanakları.

● Uluslararası saygınlık ve diplomanın küresel dünyada mobilitesi.

● 35 değişik ülkeden gelen öğrenciler ve öğretim üyeleri (çok kültürlü atmosfer).

● Eşsiz Akdeniz iklimi, sakin ve güvenli kampüs ortamı, çekici tarihi ve doğal çevresi, öğrenci kulüpleri, sosyal aktiviteler ve öğrencinin yönetime katılımı.

● "Öğrenci memnuniyeti odaklı çalışma prensipleri" ve "Öğrenci Dekanlığı" olan tek üniversite.

Üniversiteye bağlı bölümler

Mimarlık Mühendislik Fakültesi
Bilgisayar Mühendisliği
İnşaat Mühendisliği
Mimarlık
İç Mimarlık
Elektrik ve Elektronik Mühendisliği
Yazılım Mühendisliği
Elektronik ve Haberleşme Mühendisliğiİktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
İşletme
Ekonomi
Bankacılık ve Finans
Bilgisayar Enformasyon Sistemleri
Uluslararası İlişkiler
Kamu Yönetimi
Fen Edebiyat Fakültesi
Türk Dili ve Edebiyatı
Tarih
İletişim Bilimleri Fakültesi
Gazetecilik
Halkla İlişkiler ve Reklamcılık
Radyo Televizyon ve Sinema
Görsel İletişim Tasarımı
Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi
Tarım İşletmeciliği
Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması
Peyzaj Mimarlığı
Dr. Fazıl Küçük Eğitim Fakültesi
Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği
Okul Öncesi Öğretmenliği
Rehberlik vePsikolojik Danışmanlık (Türkçe)
İngilizce Öğretmenliği
Sağlık Bilimleri Fakültesi
Sağlık Yönetimi
Sosyal Hizmet
Beslenme ve Diyetetik
Turizm İşletmeciliği ve Bilişim Bilimleri Yüksek Okulu
Gastronomi
Turizm İşletmeciliği
Yönetim Bilişim Sistemleri
Uygulamalı Bilimleri Yüksek Okulu
Muhasebe Bilgi Sistemleri
Sağlık Yönetimi
Meslek Yüksek Okulları
Bilgisayar
Programcılığı
İşletme Yönetimi
İnşaat Teknolojisi
Halkla İlişkiler ve Tanıtım
Görsel İletişim
Radyo ve Televizyon Programcılığı
Moda Tasarımı
Fen ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Yüksek Lisans Programları İşletme
Uluslararası İlişkiler
İngilizce Öğretmenliği
Kamu Yönetimi
Mimarlık
Şantiye Yönetimi
Bilgisayar Mühendisliği
İletişim Bilimleri
Orta Öğretim Alan Öğretmenliği
Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması
Doktora Programları
İşletme
Mimarlık

Meslek Yüksek Okulu

Bilgisayar Programcılığı
İşletmecilik
İnşaat Teknikerliği
Halkla İlişkiler ve Tanıtım
Görsel İletişim
TV Yapım Yönetim

Yüksek Okullar

Turizm İşletmeciliği & Bilişim Bilimleri Yüksek Okulu
Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu

Yüksek Lisans Programları

İşletme
Uluslararası İlişkiler
İngilizce Öğretmenliği
Mimarlık
Şantiye Yönetimi
Bilgisayar Mühendisliği
İletişim Bilimleri
Orta Öğretim Alan Öğretmenliği

KAYIT KOŞULLARI
Alıntı:
TC Uyruklu Öğrencilerin Kabul Koşulları :
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öğrenciler Üniversitemize, YÖK'ün belirlemiş olduğu kriterler çerçevesinde ve her yıl ÖSYM tarafından düzenlenen sınav sonuçlarına göre kabul edilmektedir. Yatay ve dikey geçiş başvuruları da yine YÖK'ün belirlemiş olduğu esaslar çerçevesinde değerlendirilmek suretiyle öğrenci kabulleri yapılmaktadır. Lisans Programlarına Kayıt İçin Gerekli Belgeler :
1. Kayıt yaptırdığı yıla ait LYS Sonuç Belgesi/Internet Çıktısı (Aslı+6 Fotokopisi)
2. Lise Diploması veya mezuniyet belgesi (Aslı+4 Fotokopisi)
3. TC Sağlık Bakanlı'ğına bağlı tam teşekküllü "İhtisas" veya "Üniversite" Hastahanesinden alınacak PPT Testi, HİV, Hepatit B ve Hepatit C tetkiklerini içerir sağlık raporu (Aslı+1 Fotokopisi)
4. Nüfus Cüzdanı (Fotokopi)
5. İlgili muhtarlıktan yeni tarihli ikametgah belgesi
6. Adli sicilden alınacak iyi hal belgesi
7. 8 adet son altı ay içerisinde çekilmiş vesikalık fotoğraf
8. Askerlik çağına gelmiş erkek öğrencilerden ilgili askerlik şubelerinden alacakları “Askerlik Durum belgesi”.
9. Eğitim ücreti banka dekontu (Yıllık Eğitim ücretinin yarısı ile kayıt ve öğrenci birliği harcı )
10. Varsa TOEFL, GCS, IELTS belgesi.

* Ellerine sonuç belgesi ulaşmayan adaylar internetten alacakları belgeler ile de ÖSYM tarafından belirlenmiş tarihlerde kayıt yaptırabilirler.
** Öğretmen, Subay-Astsubay ve Emniyet mensubu çocuklarının ilgili kapsamdan bursa hak kazanabilmeleri için, ilgili anne veya babanın Görev Tanıtım Kartı ile T.C. Nüfus Cüzdanı'nın noter tasdikli fotokopilerini (önlü-arkalı) kayıt sırasında sunmaları gerekmektedir.
Subay , astsubay ve öğretmenlerin sunacakları belgelerin teyidi Üniversitemizin yapacağı resmi yazışma ile ilgili kurumlardan talep edilecektir.Kurumun vereceği bilgi ilgili bursun verilmesinde esas unsur olacaktır.

Çift Uyruklu (KKTC ve TC) öğrencilerin KKTC Üniversitelerine Kabul Esasları
1. KKTC – TC çift uyruklu olup, Lise ve dengi bir okuldan KKTC ‘de mezun olmuş öğrenciler KKTC Üniversitelerine KKTC uyruklu öğrenci statüsünde kabul edilirler.
2. KKTC – TC çift uyruklu olup Türkiye Cumhuriyeti’ndeki bir Lise veya dengi okuldan mezun olmuş öğrencilerin KKTC Üniversitelerine kayıt yaptırabilmeleri için, her yıl ÖSYM tarafından bir kez düzenlenen ÖSYS Sınavında ilgili Üniversitenin herhangi bir bölümüne yerleşmiş olması gerekmektedir.
Yüksek Lisans Programlarına Öğrenci Kabul Koşulları :
YÖK tarafından belirlenen esaslar çerçevesinde , 4 yıllık bir fakülte programından mezun olan öğrenciler, Yüksek Lisans programlarına kayıt yaptırabilirler. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öğrenciler için ALES sınavından ilgili puan türünden en az 55 puan alma zorunluluğu vardır.

KKTC Uyruklu Öğrencilerin Kabul Koşulları (Lisans ve Ön Lisans Programları)
KKTC uyruklu öğrenciler, lise ve dengi bir okuldan mezun olmaları halinde üniversitemizi tercih edecekleri dört yıllık lisans veya iki yıllık meslek yüksekokulu programına sınavsız olarak kayıt yaptırabilirler.
Üniversitemiz Türk Dili ve Edebiyatı ve Tarih bölümleri dışında diğer programlar İngiliz dilinde eğitim vermektedir. İngilizce eğitim veren programlara kayıt yaptıran öğrencilerin doğrudan 1. sınıfa başlayabilmeleri için İngilizce Hazırlık Okulu tarafından yapılan İngilizce Yeterlilik Sınavı’nda başarılı olmaları veya uluslararası kabul görmüş bir dil sınavında belli bir puana veya düzeye gelmiş olmaları gerekmektedir.
İngilizce seviyesi fakülte programlarına başlamak için yeterli olmayan öğrenciler ise, yapılan İngilizce Seviye Tespit Sınavı’ndan sonra İngilizce düzeylerine en uygun basamakta İngilizce Hazırlık Okulu’na kayıt yaptırmak suretiyle ortalama 1 yıl süreyle İngilizce Hazırlık eğitimi görürler.

Hiiiiiç tavsiye etmem :)

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri