- Katılım
- 1 Eki 2013
- Konular
- 4,805
- Mesajlar
- 10,191
- Online süresi
- 4140s
- Reaksiyon Skoru
- 573
- Altın Konu
- 0
- Başarım Puanı
- 364
- TM Yaşı
- 12 Yıl 6 Ay 23 Gün
- MmoLira
- 117
- DevLira
- 0
Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!
Linkleri görebilmek için Turkmmo Forumuna ÜYE olmanız gerekmektedir.
MHP lideri Devlet Bahçelinin ''1 Kasım'dan sonra Meclis'ten 5. parti çıkabilir'' sözleri siyaseti arenayı hareketlendirdi.
Foto: DHA
Emin ÖZGÖNÜL / ANKARAAnkara kulislerinde AKPnin tek başına iktidar olamaması durumunda Ahmet Davutoğlunun liderliğinin tartışmaya açılacağı ve partiden kopmaların yaşanarak, Ali Babacan başkanlığında yeni bir parti kurulabileceği konuşuluyor.
11 Cumhurbaşkanı Abdullah Gülün ise bu oluşuma dışarıdan destek vereceği, bizzat içinde yer almayacağı vurgulanıyor. 1997′de de Refahyol hükümetine tepki olarak istifa eden bir grup DYP milletvekili, Hüsamettin Cindoruk başkanlığında Şemsiye Partisi Demokrat Türkiye Partisini (DTP) kurmuş ve Refahyolun yerine Mesut Yılmaz başkanlığında 55. hükümet oluşmuştu.
OLAĞANÜSTÜ KONGRE
AKPde kapalı kapılar ardından yapılan toplantıda parti yöneticilerinin görüşlerinin ortaya dökülmesi ile su yüzüne çıkan sıkıntı 1 Kasım seçimleri için de gerginlik yarattı. 1 Kasımda AKP 276yı bulamazsa Olağanüstü kongre seslerinin yükselmesi bekleniyor.
İstanbulda Ehlibeyt Vakfının toplantısında 11 Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski Bakan Hüseyin Çelik ve Anayasa Mahkemesi eski Başkanı Haşim Kılıçın bir araya gelmesi, yeni oluşumların da habercisi olarak nitelendi. Ancak bu oluşumda Gülün bizzat devrede olmayacağı Başbakan eski yardımcısı ve AKP adayı Ali Babacan başkanlığında bir oluşumun hedeflendiği belirtiliyor.
KAYALAR DA HAZIRLANIYOR
Bu arada seçimlerde Yozgattan bağımsız aday olan eski Bakan Lütfullah Kayaların da halen tabela partisi olan Anavatanı yeniden canlandırıp harekete geçeceği belirtiliyor. Aralarında eski bakanların da bulunduğu çok sayıda eski milletvekili dün Ankaradaki Büyükhanlı otelde bir araya gelerek Kayalara destek ve yeni oluşumlar için mücadele kararı aldı.
BABACANIN ÇIKIŞLARI
Babacanın son dönemdeki çıkışları da yeni oluşum için Sinyal olarak yorumlanıyor. Yerli araba konusunda Yüzde yüz yerli olmaz diyen Babacan, dün de ve hukuk sistemindeki zafiyete de dikkat çekti ve Yeni reformlar inşa etmek gerekiyor. Sadece ekonomi alanında değil, yargı alanında da. Gerçek anlamda bir hukuk devleti olması Türkiye için çok önemli. Aksi halde ekonomi de ne yaparsanız yapın hukuk ayağı zayıfsa yeterince yatırım olmuyor o ülkede dedi.


