darkbey42 1
darkbey42
xranzei 1
xranzei
Bvural41 1
Bvural41
PrimeAC 1
PrimeAC
Payidar2 1
Payidar2
Fethi Polat 1
Fethi Polat
Wizard' 1
Wizard'
shrpnl 1
shrpnl
Queinn 1
Queinn
NovaLst 1
NovaLst
InfernoShade 1
InfernoShade
MysticBlade 1
MysticBlade
Hikaye Ekle

Atatürk'ten Veciz Sözler

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan Pelin Melek Aslan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 262

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim düşüncelerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kafidir! Benim kuvvetim; benim size olan sevgim sizin bana olan sevginizdir.

***

Biz uygarlıktan, ilim ve fenden kuvvet alıyoruz ve ona göre yürüyoruz.

***

Medeni ve uluslar arası kıyafet, bizim için, çok cevherli, milletimiz için layık bir kıyafettir. Onu giyeceğiz.

***

Toplumsal hayatın başlangıcı aile hayatıdır.

***

Medeniyim diyen Türkiye'nin hakikaten medeni olan halkı baştan aşağıya dış görünüşü ile dahi medeni ve olgun insanlar olduğunu fiilen göstermeye mecburdur.

***

Memleket muhteliftir, fakat uygarlık birdir. Ve bir milletin ilerlemesi için de bu yegane uygarlığa iştirak etmesi lazımdır.(1923)

Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız.

Sizlerden çok şeyler bekliyoruz. (1922)
 

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri
Üst