kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
romegames 1
romegames
Bvural41 1
Bvural41
Best Studio 1
Best Studio
BlackFullMoon 1
BlackFullMoon
NovaLst 1
NovaLst
SLyFeLLowTR 1
SLyFeLLowTR
xranzei 1
xranzei
InfernoShade 1
InfernoShade
shrpnl 1
shrpnl
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Rotayı Bulan Kaptan

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Cagataye95
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

Beğendiniz mi?

• Evet

• Evet

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Cagataye95

Mer Ka Bah
Fahri Üye
TM Üye
Konular
3,415
Online süresi
2d 22h
Reaksiyon Skoru
1,542
Altın Konu
2
TM Yaşı
17 Yıl 3 Ay 2 Gün
Başarım Puanı
421
MmoLira
670
DevLira
0
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

Her şey çok farklı olacak, olmalı... - 13.03.2009

TurkMMO, daha doğrusu Metin2.tv ile tanışmadan önce bağlaç hataları yapan, sorumluluk sahibi olmamakla birlikte fikir dahi üretemeyen biriydim. Rotasız gemi klişesinden de öte, gemisi su alan bir kaptandım ve kaptan olduğumun farkında değildim; özetle kaptanı olduğum gemide bir kaptan arıyordum... Radikal kararlara yönetime girdiğimde değil, aylar boyunca Moderatör kalıp ummadığım bir anda Süper Moderatör olduktan sonra vardım.

8 Haziran 2009, günlerden Pazartesi. Metin2.tv taşınalı birkaç ay oldu. Süper Moderatör olmanın verdiği sorumluluk ve heyecanla, o zamanki yaşımın vermiş olduğu zıpırlık ve alaycılığı bastırmak, daha doğrusu yok etmek uğruna; daha detaylı açıklamak gerekirse Türkçe'mi geliştirme, kendime ve çevreme pozitif güç aşılama, araştırmacılık kimliğimi yazarlıkla birleştirme ve sorumluluk bilincimi güçlendirme misyonlarımı uygulamak adına internet bulduğum her yerde canımı dişine takmış bir şekilde çalışıyordum. Teknoloji yeteri kadar gelişmemişti, daha doğrusu gelişen teknoloji elime daha gelmemişti ve ilk mobilden foruma giriş deneyimimi bir sene sonra, o yılın popüler sit-com dizisini izlerken yaşayacaktım. Bu yüzden en yakın arkadaşlarım Ahmet ve Mert ile internet kafenin yolunu tuttum. Hava 2015 Haziran ayına göre daha sıcaktı ama Temmuz ve Ağustos ayları 2015'inkine göre çok daha serindi; dünya tam olarak sapıtmamıştı daha. Ardından yönetici olduğumu öğrendim.

Aslında her şey Haziran 8'de başladı. Süper Moderatör iken yıllar boyu yaptığım amatör araştırmaları karalama defterime yazıyordum ve artık profesyonel olmak zorundaydım. Ancak bunun için birçok olguyu benimsemem gerekiyordu. Birçok durumdan fedakarlık etmek zorundaydım. Kendimi geliştirip kalıcı bir iz bırakmalıydım benim gibi düşünenlere örnek olmak adına. Her şey domino taşı gibi ilerleyecekti, ancak anahtar kelimeler birbirinden bağımsız değil, birbirini kapsayan kümelerdi.

Öyle bir hedef belirlemeliydim ki bu hedef temel misyonlarımın tamamına uymalıydı. Tabu yıkmalıydı, realite olmalıydı ve farklılık yaratmalıydı. Bir gece kafamı yastığa koyduğumda aklıma gelen ilk düşünce bir sosyal grup açmaktı. Süper Moderatör iken yaptığım karalama çalışmaları yazarlık hayatımın başlangıcını karalıyordu. Dünya Dışı Varlıklar adlı sosyal grubu kurup yazılarımı bu olgu ve türevleri üzerine yazacaktım. Grubu kurduktan kısa bir süre sonra yönetimden Berkay (bekot99) ile ilk dergiyi yayımladık ve ilk yazılarımı da yayımlamış oldum. Dergi scriptsizdi ve e-dergi formatında olmalıydı. Berkay forumdan ayrıldıktan sonra Muhammet (SamuraiXomeN)'in attığı özel mesaj e-dergi hayatımızın başlangıcı oldu ve dergiyi foruma tanıttık. Bu yoldaki tek amacım temel misyonlarımı uygulamaktı ve kendimi her an zorlamak zorundaydım. Bu süreçte diğer yöneticiler görevini çok iyi bir şekilde uyguluyordu ve ben özellikle şikayetler ile ilgilenmede bayağı geri kalmıştım, bu açığı biraz kapatmak için çalışma süremi artırdım ve yazılarımı internet bulamadığım durumlarda o karalama defterine yazdım. Bir saatte yazdığım bir yazı yirmi satırı geçmiyordu, ancak yazım hatalarımı düzeltme konusunda gözle görülür ilerlemeler oldu. İşin en sevindirici sevindirici yanı, dünya dışı zeki yaşam olgusunun üyeler tarafından merak edilmeye başlanmasıydı. Her gün onlarca kişi gruba katılıyordu ve üç büyüklerin taraftar sayfalarının üye sayılarına yaklaşıyorduk. Derginin ikinci sayısı için yazılarımda ve dünya dışı zeki yaşam olgusu ile ilgili haberlerde artış vardı. Dergi yayımlanmadan birkaç gün önce Burak'ın (FinaL07) özel mesaj atması ve ekibe katılmak istemesi ile konularda artış oldu ve ekibe birkaç kişinin daha katılması ile DDV dergisi bir seri halini alacaktı. İlerleyen zamanlarda hedefimiz belli oldu. Dünya Dışı Varlıklar adlı grup Bilim&Teknoloji bölümünün alt forumu olmalıydı.

İlk denemeler başarısızdı ve denemelerin başarısız olması, macerayı satırlarca anlatmamı sağlamış oldu. Bu olgu hakkında meraklı yüzlerce üye ile bizzat konuşup onlara dünya dışı varlıkların varlığı hakkında rasyonel kanıtlar sundum ve bu olguyu benimsemenin pozitif yanlarını belirttim. Artık hem dergi editörü, hem deneme-makale yazarı, hem de forum yöneticisiydim ve lise çağındaydım; ders sorumluluklarımı göz ardı etmemeliydim. Ekip çalışmasının öneminin, disiplinin, saygının ve sevginin kişiyi değil, fikri benimseyerek gerçekleşeceğini ve pozitif gücün büyüsünün her şeyin temeli olduğunu benimsedim. Yani forum bünyesinde aldığım her nefes vizyonum ve misyonlarım çerçevesinde oldu. DDV macerasına dönecek olursak... Küçük çaplı rep kampanyaları yaparak daha çok kişiye grubumuzu, dergimizi ve misyonlarımızı tanıttık. Grubumuz forumun en kalabalık grubu oldu, bin üyeyi geçmiştik. Çok uzun bir çalışmanın ardından hedefimize ulaştık, alt forum açıldı. Ekip oldukça genişledi ve hem tasarımı, hem sayfa sayısı her geçen sayı artan dergilerimiz yayımlandı. Yazılarım sadece ufoloji üzerinde değildi artık, bilim ve paradokslar üzerine de yoğunlaştım. 11 sayı e-dergi yayımlayarak hem bu hedefime, hem de hedefe ulaştığım an edindiğim tecrübelere, yani yazımın başında belirttiğim temel hedeflere büyük bir oranla ulaştım. Aslında bu hedefleri asla %100 gerçekleştiremeyeceğim çünkü her saniye tecrübeleniyorum, tecrübeleniyoruz ve bunun bir sınırı yok.

Üyeyken dahi forum sisteminde ya da herhangi bir sistemde tecrübe edinebilirsin. Karşına çıkan fırsatları değerlendirmek senin elinde. Bunu başarmak için kalbinin benliğin olduğunun, beyninin ise en yakın arkadaşın olduğunun farkına var. İkisi arasındaki sinerji şiddetli nükleer kuvvet misali ve bunu benimsediğin an attığın her adım domino taşı etkisi yaratacak ve inanıyorum ki senin de birbirini kapsayan kümelerin apaçık ortada.

Moderatör tarafında düzenlendi:
yasrausta01 giremediği için anketi ben ekledim başarılar.

Başarılar diliyorum

Başarılar dilerim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri