Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
Sevdamsın 1
Sevdamsın
Nedved35 1
Nedved35
Bvural41 1
Bvural41
-TuRKuaZ- 1
-TuRKuaZ-
farkmt2official 1
farkmt2official
Hikaye Ekle

İşlemci Kaç Ghz

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan bykadersiz12
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 334

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

Merhaba işlemcim intel core 2 duo E7400 bilgisayarım özellikler diyorum 2.80 Ghz ~ 1.70 Ghz diyor hangisi benim işlemci GHZ im ? veya neden 1.70 ghz yazıyor

 
o anki frekansi 173mu eskiden bole yazmiyordu sadece 280 yazardi islemcim 10 senelik eskidigi icinmi bole artik performansimi dusuyor yani
 
o anki frekansi 173mu eskiden bole yazmiyordu sadece 280 yazardi islemcim 10 senelik eskidigi icinmi bole artik performansimi dusuyor yani
Baktığın yerde sürekli işlemciyi takip etmez, fakat sistem özelliklerini anlık ölçen programlar ile takip edersen ancak ozaman eş zamanlı değişimleri izleyebilirsin.
İşlemcinin inteldeki sayfasına bakınca 45 nanometre tepe frekansı 2.8 ve çift çekirdek. Yani tetiklenmeden bu hıza ulaşmıyor.
65 w tüketim değeri varmış ve işlemcinin boyutu 82mm2 ve bu alana 228 milyon transistör yerleştirmişler, LGA775 soket tipi var.
Hyper threading doğal olarak yok peki bu nedir; her çekideğin işlemini 2 içe çarpıyor yani 4 çekirdek bir işlemcide bu destek var ise 4 ü normal fiziksel çekirdek 2x olunca diğer 4 te sanal yani yazılımsal çekirdek oluyor.
Sunucular için tasarlanmış bir işlemci olmadığı için kontrolcüde sanallaştırma teknolojisi yok doğal olarak.
Boşta bekleme özelliği var bu sayede tdp değerini düşürerek tüketimi düşürüyor.

Baştan berri olan sorun speedstep teknolojisi üstte yazdığım gibi işlemci gerektiği zaman gereken frekansa çıkıyor. Oyundan hemen sonra frekans yüksek görünebilir ama sistem boştayken 1.7 ghz nin bile altına düşebilir.
Termal izleme ise işlemcinin sıcaklığını ölçen sistem, yeni işlemcilerin tümünde bu sistem var ve işlemci belli ısıya çıkınca sistem güvenlik nedeniyle kilitleniyor.
 
Son düzenleme:

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri
Üst