Fethi Polat 1
Fethi Polat
InfernoShade 1
InfernoShade
farkmt2official 1
farkmt2official
romegames 1
romegames
bikral 1
bikral
PrimeAC 1
PrimeAC
shrpnl 1
shrpnl
Agora Metin2 1
Agora Metin2
xranzei 1
xranzei
Bvural41 1
Bvural41
Hikaye Ekle

İkinci elde ikinci şans

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan Carissa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 169

Carissa

Administrator
Telefon Numarası Onaylanmış Üye TC Kimlik Numarası Doğrulanmış Üye Turkmmo Discord Nitro Booster
Admin
VIP Üye
Katılım
2 Mar 2015
Konular
59,202
Mesajlar
88,476
Çözüm
109
Online süresi
4mo 16d
Reaksiyon Skoru
14,316
Altın Konu
2,411
TM Yaşı
11 Yıl 3 Ay 18 Gün
Başarım Puanı
1,051
MmoLira
696,942
DevLira
234
Ticaret - 0%
0   0   0

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

[h=2]Otomotiv pazarında satış rekoru kırılırken, ikinci el piyasası da eski günlerine dönmeye çalışıyor. 10 yıl önce yatırım aracı olarak görülen ikinci el otomotivde zarar etme döneminin kapandığını söyleyen sektör temsilcileri yeniden kâr şansı doğduğunu vurguladı.
[/h]
Geçen senenin ilk 6 ayına göre bu yıl yüzde 50 artışla 432 bin satış rakamını yakalayan Türk otomotiv pazarı ikinci el piyasada da coştu. Tekrar yatırım aracı haline dönüşen otomotiv vatandaşların ikinci ele yönelmesini sağladı. Fuzul Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Akbal'ın yanı sıra İstanbul Anadolu Yakası Oto Galericiler Derneği Başkanı Erdoğan Bayrak ve Ankara Oto Galericiler Derneği Başkanı İlkay Kalkan ikinci el piyasasını Yeni Şafak'a değerlendirdi.

OTOMOTİV ESKİ GÜNLERİNE DÖNÜYOR

İkinci el sektörü sıfır araç sektörünün bir alt entegrasyonu gibi çalıştığını ifade eden Akbal, “Sıfırda fiyat artınca belli bir süre sonra ikinci elde de artmaya başlar. Döviz de artınca mutlaka ikinci el de fiyatlar artacaktır. Sıfır araçlarda 3 bin lira gibi artış gerçekleşti. İkinci el piyasasında her araçta yüzde 5 ile yüzde 10 arasında bir artış oldu. Otomotiv piyasasında hem sıfır hem de ikinci el piyasası aynı anda gitmiyor. Biri yükselince diğeri revaçta oluyor. Kurban Bayramı'na kadar yüzde 5 artış daha söz konusu olacaktır. Bu süreç ikinci el alacaklar için doğru bir zaman. Türkiye'de ikinci elden zarar etme dönemi kapanıyor. Tekrardan eski günlerde olduğu gibi insanlar bir yatırım aracı olarak kullanmaya ve kar etmeye başladı” dedi.

İstanbul piyasası durgun

Erdoğan Bayrak ise, “İkinci el piyasasında durgunluk oranı yüksek seviyede. İkinci el otoda satış verilerinin yüksek olmasının kaynağı kiralama sektörüdür. Vatandaşın elinde 30 bin liralık aracı varsa onun üst modeli olan 50 bin liralık araca yönelmiyor. Şu anda bekliyor. 20 bin lira ile 70 bin lira arasındaki orta sınıf araçlar
da durulma ve düşüş var” diye konuştu.

resized_bdd35-1232otomobilpazari20152.jpg
 

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri
Üst