- Konular
- 67
- Online süresi
- 7h 8m
- Reaksiyon Skoru
- 476
- Altın Konu
- 0
- TM Yaşı
- 15 Yıl 10 Ay 10 Gün
- Başarım Puanı
- 188
- MmoLira
- 264
- DevLira
- 0
HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!
Merhabalar,
Soru-Cevap kısmını gezdiğimde bir çok kişinin oyuna başlangıç özelliği eklemeye çalıştığını ve sıkıntı yaşadığını gördüm. O nedenden bu sistemi kodladım. Oyuna başlangıçta oyunculara eşyalar ve özellikler verir. Dilediğiniz gibi kendiniz yeni eklemeler yapabilir yada var olan özellikleri, eşyaları değiştirebilirsiniz.
KURULUM:
1-) usr/game/share/locale/turkey/quest bölümüne "baslangic.lua" adında bir lua dosyası açalım. Daha sonra dosyasının içine aşağıdaki kodları yazalım:
Bunu kaydedip çıkıyoruz.
2-)Putty'e geliyoruz.
cd /usr/game/share/locale/turkey/quest yazıp enterliyoruz. Daha sonra şu komutu yazıyoruz.
./qc baslangic.lua
Putty ile de işimiz bitti.
3-) Oyuna dönüyoruz ve bir GM karakter ile "/reload q" çekiyoruz.
4-) Daha sonra 1 seviye karakter açarak sistemi deneyebilirsiniz.
NOT: Başlangıç seviyesini ve At seviyesini ayarlamak için şu kısmı düzeltin:
Soru-Cevap kısmını gezdiğimde bir çok kişinin oyuna başlangıç özelliği eklemeye çalıştığını ve sıkıntı yaşadığını gördüm. O nedenden bu sistemi kodladım. Oyuna başlangıçta oyunculara eşyalar ve özellikler verir. Dilediğiniz gibi kendiniz yeni eklemeler yapabilir yada var olan özellikleri, eşyaları değiştirebilirsiniz.
Sistemden görüntü
KURULUM:
1-) usr/game/share/locale/turkey/quest bölümüne "baslangic.lua" adında bir lua dosyası açalım. Daha sonra dosyasının içine aşağıdaki kodları yazalım:
PHP:
quest baslangic begin
state start begin
when login with pc.getqf("yeni_basladim") == 0 begin
oyuncu_isim = pc.get_name()
say_title("Bilgilendirme:")
say("")
say("Oyunumuza hoş geldiniz, "..oyuncu_isim)
say("Umarız aradığınızı bizim oyunumuzda bulabilirsiniz.")
say("Şimdiden başarmanızı umuyor ve iyi şanslar diliyorum.")
say("Şansa gerçekten ihtiyacınız olacak...")
say("")
baslangic_seviyesi = 30 -- Buraya başlangıç seviyesini yazın.
at_seviyesi = 30 -- Buraya vereceğiniz at seviyesini yazın.
baslangic.baslangicSeviyeAyarla(baslangic_seviyesi)
horse.set_level(at_seviyesi)
horse.summon()
horse.ride()
karakterSinif = pc.get_job()
-- HER KARAKTERE ORTAK VERİLECEK EŞYALARI YADA ÖZELLİKLERİ BURAYA EKLEYİN
pc.give_item2(50187,1)
pc.give_item2(39006,200)
pc.give_item2(50053)
pc.give_item2(71050,1)
pc.give_item2(27112,1)
pc.give_gold(100000)
pc.set_skill_level(131,40)
-- HER KARAKTERE ORTAK VERİLECEK EŞYALARI YADA ÖZELLİKLERİ BURAYA EKLEYİN
oyuncu_imp = pc.get_empire()
if karakterSinif == 0 or karakterSinif == 4 then -- SAVAŞÇI
-- SAVAŞÇIYA VERİLECEK EŞYALAR YADA ÖZELLİKLER BURAYA EKLENECEK
pc.give_item2(19,1)
-- SAVAŞÇIYA VERİLECEK EŞYALAR YADA ÖZELLİKLER BURAYA EKLENECEK
elseif karakterSinif == 1 or karakterSinif == 5 then -- NİNJA
-- NİNJAYA VERİLECEK EŞYALAR YADA ÖZELLİKLER BURAYA EKLENECEK
pc.give_item2(1009,1)
-- NİNJAYA VERİLECEK EŞYALAR YADA ÖZELLİKLER BURAYA EKLENECEK
elseif karakterSinif == 2 or karakterSinif == 6 then -- SURA
-- SURAYA VERİLECEK EŞYALAR YADA ÖZELLİKLER BURAYA EKLENECEK
pc.give_item2(19,1)
-- SURAYA VERİLECEK EŞYALAR YADA ÖZELLİKLER BURAYA EKLENECEK
elseif karakterSinif == 3 or karakterSinif == 7 then -- ŞAMAN
-- ŞAMANA VERİLECEK EŞYALAR YADA ÖZELLİKLER BURAYA EKLENECEK
pc.give_exp2(7009,1)
-- ŞAMANA VERİLECEK EŞYALAR YADA ÖZELLİKLER BURAYA EKLENECEK
end
notice_all("Sistem: "..oyuncu_isim.." isimli oyuncu "..baslangic.imparatorlukKontrol(tonumber(oyuncu_imp)).." İmparatorluğuna "..baslangic.oyuncuSinifi(pc.get_job()).." olarak katılmıştır.")
pc.setqf("yeni_basladim",1)
end
-- FONKSİYONLAR
--- Seviye verme fonksiyonu BlackForce ye aittir.
function baslangicSeviyeAyarla(gelen_seviye_degeri)
gelenSeviye = gelen_seviye_degeri
oyuncu_seviyesi = pc.get_level()
if oyuncu_seviyesi > gelenSeviye then
return
else
seviyeFark = gelenSeviye - oyuncu_seviyesi
for i=1,seviyeFark,1 do
gerekliTecrube = pc.get_next_exp()
tecrubeYukle = gerekliTecrube
pc.give_exp2(tecrubeYukle)
end
end
end
--- Seviye verme fonksiyonu BlackForce ye aittir.
function imparatorlukKontrol(gelen_imp_degeri)
imp = {
[1] = {"Shinsoo"},
[2] = {"Chunjo"},
[3] = {"Jinno"}
}
return imp[gelen_imp_degeri][1]
end
function oyuncuSinifi(gelen_oyuncu_sinifi)
sinif = {
[0] = {"Savaşçi"},
[4] = {"Savaşçi"},
[1] = {"Ninja"},
[5] = {"Ninja"},
[2] = {"Sura"},
[6] = {"Sura"},
[3] = {"Şaman"},
[7] = {"Şaman"}
}
return sinif[gelen_oyuncu_sinifi][1]
end
end
end
Bunu kaydedip çıkıyoruz.
2-)Putty'e geliyoruz.
cd /usr/game/share/locale/turkey/quest yazıp enterliyoruz. Daha sonra şu komutu yazıyoruz.
./qc baslangic.lua
PHP:
baslangic_seviyesi = 30 -- Buraya başlangıç seviyesini yazın.
at_seviyesi = 30 -- Buraya vereceğiniz at seviyesini yazın.
- Konular
- 158
- Online süresi
- 1h 4m
- Reaksiyon Skoru
- 351
- Altın Konu
- 0
- TM Yaşı
- 11 Yıl 9 Ay 22 Gün
- Başarım Puanı
- 146
- MmoLira
- 25
- DevLira
- 0
Piyasada çok vardı ama hepsi object klasörüne atılanlardı, dolayısıyla make çekince yok oluyorlardı bu sayede hiçbir sorun olmayacak teşekkürler :m26:
- Konular
- 63
- Online süresi
- 3h 56m
- Reaksiyon Skoru
- 1
- Altın Konu
- 0
- TM Yaşı
- 16 Yıl 10 Ay 7 Gün
- Başarım Puanı
- 115
- MmoLira
- 64
- DevLira
- 0
Teşekkürler Paylaşım İcin Yararlı..
- Konular
- 95
- Reaksiyon Skoru
- 719
- Altın Konu
- 0
- TM Yaşı
- 11 Yıl 10 Ay 9 Gün
- Başarım Puanı
- 157
- MmoLira
- 67
- DevLira
- 0
bunun cinsiyetli halide vardıMerhabalar,
Sistemden görüntü
![]()
![]()
KURULUM:
PHP:quest baslangic begin state start begin when login with pc.getqf("yeni_basladim") == 0 begin oyuncu_isim = pc.get_name() say_title("Bilgilendirme:") say("") say("Oyunumuza hoş geldiniz, "..oyuncu_isim) say("Umarız aradığınızı bizim oyunumuzda bulabilirsiniz.") say("Şimdiden başarmanızı umuyor ve iyi şanslar diliyorum.") say("Şansa gerçekten ihtiyacınız olacak...") say("") baslangic_seviyesi = 30 -- Buraya başlangıç seviyesini yazın. at_seviyesi = 30 -- Buraya vereceğiniz at seviyesini yazın. baslangic.baslangicSeviyeAyarla(baslangic_seviyesi) horse.set_level(at_seviyesi) horse.summon() horse.ride() karakterSinif = pc.get_job() -- HER KARAKTERE ORTAK VERİLECEK EŞYALARI YADA ÖZELLİKLERİ BURAYA EKLEYİN pc.give_item2(50187,1) pc.give_item2(39006,200) pc.give_item2(50053) pc.give_item2(71050,1) pc.give_item2(27112,1) pc.give_gold(100000) pc.set_skill_level(131,40) -- HER KARAKTERE ORTAK VERİLECEK EŞYALARI YADA ÖZELLİKLERİ BURAYA EKLEYİN oyuncu_imp = pc.get_empire() if karakterSinif == 0 or karakterSinif == 4 then -- SAVAŞÇI -- SAVAŞÇIYA VERİLECEK EŞYALAR YADA ÖZELLİKLER BURAYA EKLENECEK pc.give_item2(19,1) -- SAVAŞÇIYA VERİLECEK EŞYALAR YADA ÖZELLİKLER BURAYA EKLENECEK elseif karakterSinif == 1 or karakterSinif == 5 then -- NİNJA -- NİNJAYA VERİLECEK EŞYALAR YADA ÖZELLİKLER BURAYA EKLENECEK pc.give_item2(1009,1) -- NİNJAYA VERİLECEK EŞYALAR YADA ÖZELLİKLER BURAYA EKLENECEK elseif karakterSinif == 2 or karakterSinif == 6 then -- SURA -- SURAYA VERİLECEK EŞYALAR YADA ÖZELLİKLER BURAYA EKLENECEK pc.give_item2(19,1) -- SURAYA VERİLECEK EŞYALAR YADA ÖZELLİKLER BURAYA EKLENECEK elseif karakterSinif == 3 or karakterSinif == 7 then -- ŞAMAN -- ŞAMANA VERİLECEK EŞYALAR YADA ÖZELLİKLER BURAYA EKLENECEK pc.give_exp2(7009,1) -- ŞAMANA VERİLECEK EŞYALAR YADA ÖZELLİKLER BURAYA EKLENECEK end notice_all("Sistem: "..oyuncu_isim.." isimli oyuncu "..baslangic.imparatorlukKontrol(tonumber(oyuncu_imp)).." İmparatorluğuna "..baslangic.oyuncuSinifi(pc.get_job()).." olarak katılmıştır.") pc.setqf("yeni_basladim",1) end -- FONKSİYONLAR --- Seviye verme fonksiyonu BlackForce ye aittir. function baslangicSeviyeAyarla(gelen_seviye_degeri) gelenSeviye = gelen_seviye_degeri oyuncu_seviyesi = pc.get_level() if oyuncu_seviyesi > gelenSeviye then return else seviyeFark = gelenSeviye - oyuncu_seviyesi for i=1,seviyeFark,1 do gerekliTecrube = pc.get_next_exp() tecrubeYukle = gerekliTecrube pc.give_exp2(tecrubeYukle) end end end --- Seviye verme fonksiyonu BlackForce ye aittir. function imparatorlukKontrol(gelen_imp_degeri) imp = { [1] = {"Shinsoo"}, [2] = {"Chunjo"}, [3] = {"Jinno"} } return imp[gelen_imp_degeri][1] end function oyuncuSinifi(gelen_oyuncu_sinifi) sinif = { [0] = {"Savaşçi"}, [4] = {"Savaşçi"}, [1] = {"Ninja"}, [5] = {"Ninja"}, [2] = {"Sura"}, [6] = {"Sura"}, [3] = {"Şaman"}, [7] = {"Şaman"} } return sinif[gelen_oyuncu_sinifi][1] end end end
Bunu kaydedip çıkıyoruz.
2-)Putty'e geliyoruz.
./qc baslangic.lua
PHP:baslangic_seviyesi = 30 -- Buraya başlangıç seviyesini yazın. at_seviyesi = 30 -- Buraya vereceğiniz at seviyesini yazın.
:m06:
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)