Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!
Madbyte Games tarafından geliştirilen ve Lokum Games tarafından oyun severlerle buluşturulan Zula tamamen Türk yapımı olan ilk MMOFPS oyunudur. Oyun henüz beta aşamasında ve her gün kendisini geliştirmeye devam ediyor. Zula oyunu başlangıç ekranında bizlere Türkçe ve İngilizce olarak iki dil seçeneği sunuyor. Kayıt oluktan sonra giriş yapıp Başla butonuna bastığınızda oyuna ilk adımı atmış oluyorsunuz. Oyuna giriş yaptığımız anda sizi Sunucular bölümü karşılıyor.
Oyunda şu anda 7 tane sunucu bulunmakta. Sunucular bölümünde hemen sol tarafta Duyurular Bölümü ve Duyurular bölümünün altında ise Bilgilerim, Arkadaşlarım ve Klan Butonları bulunmakta. Oyunun sağ üst tarafında ise bizleri 8 bölüm karşılıyor. Bunlar Market, Klan, Görev, Çanta, Profil, Mesaj, Ayarlar, Çıkış olarak sıralanmıştır. Sunuculardan birine girdiğiniz anda ise fazladan bir buton çıkıyor Geri butonu. Bu butonda sunucular arasında veya odalar arasında değişiklik yapabilmemizi sağlıyor. Hemen Market bölümüne göz atalım. Market bölümünde bizleri eşya setlerimiz ve marketten alabileceğimiz eşyalar karşılıyor. Markette 5 bölümle karşılaşıyoruz ve bunlar Silahlar, Ekstra, Ürünler, Setler, Karakter bölümüdür. Silahlar bölümü kendi altında 4e ayrılmış Ana Silahlar, Tabancalar, Bıçaklar ve Bombalar olarak. Ana Silahlara bakalım.
Alabileceğimiz Ana Silahlar şuanda toplam 17 tane. Silahları aralarında kıyaslayıp kendinize uygun silahı kendiniz seçebilirsiniz. Şimdi Tabanca bölümüne bakalım.
Oyunda henüz 2 adet tabanca alabiliyorsunuz ilerleyen zamanlarda daha da artacağını düşünüyorum. Bıçak bölümüne de hızlıca göz atalım.
Oyunda bize sunulan 1 adet bıçak var standart bıçaktan görünüş olarak daha güzel olmasıyla birlikte verdiği hasar 5 arttırılmış. Bombalar bölümüne bakmayacağız. Çünkü oyunda henüz satışa sunulmuş bir bomba yok. Oyunda ise hoşuma giden yanlardan biri Ekstra bölümü hemen birlikte göz atalım.
Gördüğünüz gibi Ekstra bölümünde 5 slot var. İlk Slotta Paşa Yüzük ve Nitro Tüpü var. Paşa Yüzük silahınızın tepmesini %5 azaltır. Eğer Nitro Tüpünü alırsanız silahınızın ateş etme hızı %5 artar fakat mobilitenizi de %5 düşürür. Şimdi 2.Slota göz atalım.
Burada Hızlı Canlanma eşyalarının olduğunu görüyorsunuz. TDM ve Aranıyor haritalarında öldükten belli bir saniye sonra doğduğunuz için bu saniyeyi azaltıp daha fazla rakip öldürmeniz için bire bir. Hadi 3. Slota göz atalım.
3. Slotta Adrenalin ve Kalkan alabiliyoruz. Adrenalin gördüğünüz gibi Karakterinizin hızını %10 arttırıyor. Kalkan ise TDM ve Aranıyor modunda doğduktan sonra 1 saniye fazladan koruma altında kalıyoruz. 4.Slotta ise gördüğünüz gibi Şarjör Cebi eşyası var. Eğer oyun içinde mermisiz kalmak istemezseniz bunu alıp fazladan 1 şarjör daha edinebilirsiniz.
Hemen 5. Slota bakarak Ekstra bölümünü bitirelim.
5. slotta gördüğünüz gibi Çift Taraflı Şarjör eşyası var. Bu eşya bulunduğu setteki silahın şarjörünü %10 daha hızlı değiştirmesine yarıyor. Hemen Ürünler bölümüne bakalım ve markette işimiz bitsin. Setler ve Karakter bölümlerinde henüz bir şey olmadığı için bu bölümleri atlıyorum. Ürünler Bölümünde Aktif ve Kartlar bölümüne göz atacağız. Çünkü spreyler bölümünde henüz bir şey bulunmuyor.
Burada 4 eşya ile karşılaşıyoruz bunlar Tecrübe Puanı Arttırıcı %15 Zula PARA Arttırıcı%15-%30 ve Kombo Bonus %15.Kombo Bonus Zula Para Arttırıcı ve Tecrübe Puanını %15 arttırır. Hemen Kartlar bölümüne geçelim.
Burada 2 eşya ile karşılaşıyoruz. Takma Ad Değiştirici mevcut olan takma adınızı değiştirmenizi sağlar. İstatistik Sıfırlayıcıda mevcut olan Ölme/Öldürme/Asist oranınızı sıfırlar. Hemen Görevler Bölümüne geçelim.
Gördüğünüz gibi 6 adet görev kartınız bulunmakta bir görev kartını bitirdiğiniz zaman diğeri açılıyor. Ben açamadığım için bunu sizlere malesef gösteremiyorum. Çanta bölümüne bakmayacağız satın aldığınız eşyalar orada oluyor ve silah setinize ekliyorsunuz. Profil Bölümüne biraz göz gezdirelim.
Profilde ilk olarak Bilgilerim Bölümü gözümüze çarpıyor. Burada takma adınızın yanında seviyeniz altında rütbeniz yazıyor. Hemen altta ise Sonraki rütbeniz, Klanınız, Puanınız, Sıralamanız, Zula Paranız, Zula Altınınız, Kayıt Tarihiniz ve Oturum Süreniz yazıyor.
İstatistikler bölümünde ise bu zamana kadar yaptığınız Öldürme Sayısı, Asist Sayısı, Ölme Sayısı, Öldürme Oranı, Oynadığınız Maç, Kazandığı Maç, Kaybettiği Maç ve Kaçma Oranı gözüküyor. Sağ tarafta ise bu zamana kadar attığınız atışların yüzde olarak rakiplerinizin nerelerine vurmuşsunuz bunlar gözüküyor. Profil Bölümünüde geçtiğimize göre sıra geldi ayarlar bölümüne. Ayarlar bölümü Grafik, Ses,Kontrol, Oynanış ve Pro olmak üzere beşe ayrılıyor.
Grafik bölümünde pek bir detaylandırma yok fakat grafik seviyelerini bilgisayarınız için en iyi hale getirebilirsiniz.Zula oyununun sistem gereksinimlerine en son değineceğim.
Ses bölümünü kendinize göre ayarlayıp oyunun yüksek ya da alçak seste olmasını önleyebilirsiniz.
Kontroller normal FPS oyunlarıyla standart ayarları barındırıyor.
Oynanış bölümünde ise oyun içindeki efektleri kapatmak isterseniz davetiyeleri, görev bilgilerini veya arkadaş isimlerini kapatmak isterseniz kullanabilirsiniz. Ayrıca Otomatik mesaj yollama şansınızda var. İstediğiniz bir mesajı aradaki kutucuğa yazarsınız ve hangi tuşa özelse bastığınız anda yazdığınız mesaj hemen takıma ya da oyundaki bütün oyunculara gider. Son olarak Pro bölümüne göz atalım.
Bu bölümde silahlarınızla yaptığınız Zum tıklayarak mı basılı tutarak mı olduğunu seçebilirsiniz. Oyun içinde leke olsun mu veya silahınızla zum yaptığınızda leke olsun mu bunları seçebilirsiniz fare yumuşatmanın olup olmamasını seçebilirsiniz ve en önemlisi fare hassasiyetini ayarlayabilirsiniz. Nişangâh ve renklerini göremiyoruz malesef fakat onlarında en yakında ekleneceğini düşünüyorum. Ve son olarak Zulanın sistem gereksinimleri şu şekilde Minimum
İşlemci: Pentium 2.4 Ghz / Athlon 2500+ RAM: 512MB+ HDD: 2GB Ekran Kartı: Geforce 5730 / Radeon 9003+ Direct X: 9.0c
Maksimum İşlemci: Pentium 3 Ghz / Athlon 3500+ RAM: 1GB HDD: 2GB Ekran Kartı: Geforce 600 / Radeon x600 (250MB)+ Direct X: 9.0c Yani bu oyunu orta düzey bir bilgisayarla rahat rahat oynayabilirsiniz. Gözünüz Ekranda Eliniz Klavye ve Mouseda Olsun. İyi Oyunlar Dilerim