Hikayeler

Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Suskunlar - İhsan Oktay Anar

Ali BATUR

Level 3
TM Üye
Katılım
21 May 2015
Konular
8
Mesajlar
107
Reaksiyon Skoru
27
Altın Konu
0
Başarım Puanı
39
TM Yaşı
10 Yıl 11 Ay 6 Gün
MmoLira
-1
DevLira
0

Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!

tumblr_inline_nbsbazQ1k81s8yuzr.jpg




Pek çok kitabı temelde benzer özellik taşıdığından yine de diğer kitaplarına dolayısıyla yazarın edebi tarzı hakkında bilgileri araya sıkıştırmaya çalıştım.

Diğer romanlarına benzer şekilde Osmanlı topraklarında fakat dönemini tam yakalayamadığım bir zamanda geçiyor macera. Tek bir ana karakteri yok. Hikaye Mevlevilik, Neyzenlik, Cellatlık gibi temel unsurlara bağlı karakterleri inceleyerek ilerliyor.
Yine diğer kitaplarına benzer biçimde hızlı ve yoğun bir tempo hâkim fakat öyle eften püften, göz boyayıcı, edebi değerlere dokunmadan akan bir macera değil. Bilgi birikimi ve araştırmayla yüklenmiş dolu dolu bir eser meydana çıkmış. Her sayfasında harcanan emeğin resmini görüyorsunuz adeta. Şöyle bir araştırdığınızda yazarın diğer kitaplarından biraz farklı bir noktada durduğu kanısına varırsınız Suskunların. Doluluk en göze çarpan özelliği olmuş.
Dolu fakat bunaltmıyor. Hızlı bir akış, merak unsurları ve tarihi bilgilerle bezendirilmiş. Sürprizler, cinayetler, karakter çeşitliliği hem edebi hem de keyifli bir eser okumanızı, hoşça vakit geçirmenizi sağlıyor. Yerli yerinde kullanılan bilmeceler, sonunda meydana çıkan hayat hikâyeleri, sürprizler metinden kopmanızı engellemekle kalmıyor, edebi anlamda keyif almanızı ve bilgi edinmenize yardımcı oluyor.
Hayaletlerin gizemiyle Konstantiniyenin sokaklarını arşınlarken kendimizi gaipten gelen bir sesin peşinde, Mevlevi Dergâhlarında, musikinin namelerinde, neyin bulunmadık notalarında ve bir celladın lanetinde buluyoruz. Hareketlilik üst noktada ve uzun süre araştırılmış, sağlam bir temele oturtulmuş.
Roman okumaktan hoşlanıyor ve kafanızı başka işlerle aşırı derecede yormuyorsanız, fazla uzun olmayan, dopdolu, standardının biraz üzerine temas eden bu İhsan Oktay Anar kitabını kesinlikle es geçmemelisiniz derim
 

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 1, Üye: 0, Misafir: 1)

Geri
Üst