xranzei 1
xranzei
mavzermete 1
mavzermete
Psych0SoociaL 1
Psych0SoociaL
Hikaye Ekle

Phantomers fgt beta inceleme

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan SeheraN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

Phantomers FGT Beta İnceleme
Koreli oyun firması Dream Execution tarafından Jindo Engine oyun motoru ile geliştirilen F2P(free to play) MMOFPS oyunu Phantomers, Kindom Online gibi bir çok başarılı oyuna imza atmış NTT game tarafından yayınlanmakta. Oyunun Türkiye ve Amerika olmak üzere iki farklı serveri mevcut ancak Türkiye serveri için seslendirme gibi çalışmalar oyun henüz betada olduğundan eklenmedi. Bizde oyunun özel FGT beta sürümünü uzun saatler boyunca oynadık ve sizler için elimizden geldiğince yorumlamaya çalıştık.
Phantomers beklide görebileceğiniz en iyi F2P (ÜCRETSİZ) MMOFPS oyunlarından biri. Oynayışı, grafikleri, karakter ve silah geliştirmeleri hatta oyunun menüsü bile sizi oyuna çekmeye yetiyor. Ancak bu saydığımız unsurları ayrıntılı bir şekilde incelemekte fayda var.
Oyunda iki farklı düşman takım bulunmakta. Maviler ve kırmızılar. Kırmızıların logosuna dikkat ettiğimizde illumunati’yi görebiliriz. Bu oyuna ayrı bir hava katmış gibi.
Phantomers’ın menüsüne baktığımızda gayet sade, geliştirilmiş ve kaliteli bir oyunun alabileceği tasarım mevcut. Ulaşabileceğiniz yere menü üzerinden şipşak gidebilir, bazı f2p fps’ler deki gibi oradan oraya giderek kaybolmazsınız.

Şimdi ise oyunun grafiklerine bakalım. Oyunun motoru olan Jindo Engine War Rock oyununda da kullanıldı. Bazı söylentilere göre Phantomers, War Rock 2’de geliştirilmeye başlandı. Jindo Engine biraz daha geliştirilerek eskisinden daha iyi bir hal aldı ve bunu Phantomers’a yansıttı. Phantomers’ın sıkıcı veya göz yorucu grafiği yok. Gayet başarılı ve bir oyuncuya sunulabilir seviyede. Efektlere bakacak olursak ta o kadar kötü olmasa da biraz daha geliştirilmeli desem yeridir. Ancak dediğimiz gibi bu bir F2P MMOFPS oyunu.

Benim en hoşuma giden yanı ise Phantomers’ın oynayışı. Gerçekten güzel bir oynayış biçimine sahip Phantomers, sizi hiç yormuyor. Gayet basit ancak profesyonel taktikler isteyen bir oynayışa sahip diyebilirim. Bunun yanında oyunculara özel olarak sunulan ve her karaktere ayrı verilen droid, Emp bombası ve taret gibi ek silahlar mevcut. Bunları almak için oyunda belli bir zaman geçmesi gerek. Zamanı kısaltmak için ise güzel kombolar yapmanız gerek. Eğer ölürseniz bu zaman geriye atacaktır.

Phantomers-3-650x366.jpg

Phantomers’in Oynayış Videosu

Oyunun haritalarına girdiğim zaman hiç sıkılmadan rahatlıkla oynayabiliyorum. Şimdilik 12 Farklı harita oyunculara sunulmuş durumda. Son zamanlarda da bir çok Online FPS oyunlarda gördüğümüz HANGAR haritası Phantomers’ta da mevcut ve iyi bir dizayn kullanılarak hazırlanmış. Oyunun bazı haritalarda belli zamanlarda aktifleşen tuzaklar var. Bunlara mutlaka dikkat edelim. Ayrıca oyunun neredeyse bir çok haritasında üçgen (İllumemati) logoları mevcut. Bu logolara ateş ettiğinizde sizi olağan tuzakları hemencecik pasif hale getiriyor.
Oyun modları ise gerçekten eğlenceli. 5 Farklı oyun moduna sahip Phantomers, birbirinden canlı ve eğlenceli modları ile canınızı hiç sıkmayacak !

Phantomers’un en güzel yanlarından biri ise silah geliştirme. Silahınızı belli orantılarla kazandığınız oyun parası karşılığında güçlendiriyorsunuz. Bu da size oyunda ekstradan güç sağlayacaktır. Bunun yanında ekstra güç paketleri mevcut. Bu paketlerin her biri sizi oyun içinde esktra’dan güçlendiriyor veya farklı özellikler ekleyebiliyor.

HARİTALAR
Phantomers’ta şimdilik 12 Farklı harita mevcut. Oyunun kapalı beta veya tam sürümünde daha fazla harita eklenecektir.

• FACTORY
map_factory.jpg

• HANGAR
map_hangar.jpg

• KUKULKAN
map_kukulkan.jpg

• MACHUPICHU
map_machupichu.jpg

• MEMPHIS
map_memphis.jpg

• PALENQUE
map_palenque.jpg

• SHIKUAI
map_shikuai.jpg

• SOHO
map_soho.jpg

• SUEZ
map_suez.jpg

• UXMAL
map_uxmal.jpg

• ASWAN
map_aswan.jpg

• XIAN
map_xian.jpg

OYUN MODLARI
TAKIM OYUNU (TDM)
İlk önce 75 puan alan takım yada süre bitene kadar en yüksek puanı alan takım galiyibeti alır.
Haritaları: Oyundaki bütün haritalar TAKIM OYUNU moduna dahildir.
BUL VE YOK ET! (SAD)
7 Tur boyunca devam eden mücadelede bir takım bombayı kurmaya,diğer takım ise etkisiz hale getirmeye çalışacak.Sinirlerine hakim olan maçı alır!
Haritaları:

• ASWAN
  • FACTORY
  • MACHUPICHU
  • MEMPHIS
  • SOHO
  • UXMAL
  • XIAN

HERKES TEK (FFA)
Öl yada öldür,bu mücadelede dostun yok! 730 Puanı ilk alan yada süre sonunda en yüksek skoru yapan zafere ulaşır
Haritaları:

• ASWAN
  • FACTORY
  • MACHUPICHU
  • MEMPHIS
  • SUEZ
  • UXMAL

ELE GEÇİR (DMN)
İki takım kontrol noktalarını ele geçirmek için mücadele eder ve 5 dakika içinde en yüksek puanı toplayan maçı alır!
Haritaları:

• ASWAN
  • FACTORY
  • MEMPHIS
  • PALENQUE
  • SUEZ
  • UXMAL
KARARGAH (HQT)

Haritada farklı yerlerde bulunan kontrol noktalarını ele geçir ve güvende tut. 250 Puana ilk ulaşan takım maçın galibi olacaktır.
Haritaları:

• FACTORY

KARAKTERLER
Oyunda şu anlık sadece 5 adet bir birinden yetenekli karakterler bulunmakta. Karakterlerin henüz kendilerine özel hikayeleri yok.

RIFLEMAN

Rifleman, hafif makineli silahları kullanabilen bir karakter. M32 bomba atar ve SENTRY GUN adındaki ağır makineli taret ek özellikleri arasında. SENTRY GUN taretini düşmanların geçebileceği bölgelere yerleştirerek onları kolayca haklaya bilirsiniz. Aslında taret yerinize onları haklıyor. Özellikle SENTRY GUN taret özelliği ile Rifleman, en çok tercih edilen karakterler arasında.
SNIPER
Sniper, oyundaki özellikle büyük ve açık haritalarda baş tacı. LXM46 (roketatarlı sniper) ve SCAN SENSOR (düşman sensörü) ile asla arkasından vurulmaz gibi.
POINTMAN
Pointman, oyundaki kadın karakterler arasında yer alıyor. Bir nevi suikastçi ünvanına da sahip diyebiliriz. SCAN GRENADE (düşman saptayıcı bomba) ve SUPPLY RACK (destek çantası) ile sürekli hareket halinde kalıp ve düşmanlarınızı gizli gizli öldürebilirsiniz.
ENGINEER
Son zamanlarda FPS oyunlarının vazgeçilmezi Engineer’i özellikle de Team Fortess 2’den ve Battlefield serisinden tanırız. Bayan karakter olan Engineer, EMP bombası ile etraftaki diğer karakterlerin aletlerine ve oyunculara zarar vermekte. Sentry Drone ise de akıllı ve sizi takip eden bir Drone. Yakında gördüğü düşmanları makinalı silahı ile tarar ve öldürür.
DESTROYER
Havalı bir karakter olan Destroyer, ağır silahlar kullanmakta. Ekipmanlarına gelecek olursak 100 Mermi kapasiteli M134 yani Minigun, size çok büyük avantaj sağlayacak. Blast Sensor ise ortaya konulduğu andan itibariyle Etrafa yaklaşık olarak 10 adet patlayıcı saçarak düşmanları hemencecik yok edebilir.

SİSTEM GEREKSİNİMLERİ
Minimum Sistem Gereksinimleri:
İşlemci: Core2Duo 2.2GHz /AMD Athlon 64 X2 2.66GHz işlemci veya üzeri
Ram: 1 GB Ram veya üzeri
Ekran Kartı: NVIDIA GeForce 8600 veya Radeon HD 6750 grafik sürücüsü veya üzeri
İşletim Sistemi: Windows XP İşletim Sistemi
HDD: 3 GB Boş alan
DirectX: DirectX 9.0 (Daha üst sürümlerini destekleyen ekran kartınız var ise üst sürümleri kullanmanız önerilir)

İdeal (Önerilen) Sistem Özellikleri:
İşlemci: Core 2 Duo 2.4GHz / AMD Phenom X4 820 İşlemci
Ram: 2 GB RAM
Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTS 450 / Radeon HD 7750 Grafik Kartı
İşletim Sistemi: Windows 7 İşletim Sistemi
HDD: 3 GB Boş alan
DirectX: DirectX 11.0
TEST SİSTEMİ
İşlemci: Intel core I3 2 CPU 3.30 GHZ
Ram: 8 GB 1333 MHZ Çift modül ram
Ekran Kartı: Sapphire HD 4850 1 GB / 256 BIT
İşletim Sistemi: Windows 7 64 Bit
HDD: 1 TB
DirectX: DirectX 10.1
SONUÇ: Bu sistem ile oyunun beta öncesi halinde full grafik ayarlarında yaklaşık 40 FPS’e kadar değer alabiliyorum. Ancak oyunda yapılacak düzeltmeler ile bu değer dahada artacaktır.

EDİTÖRÜN SON YORUMU, ÖNERİLERİ VE İNCELEME PUANI
Son zamanlarda özellikle Türkçe destek sağlayan Türkiye sunuculu bir F2P MMOFPS arayışına girmiştim. Tam bu sırada karşıma Phantomers çıktı. Phantomers’un FGT beta zamanını beklerken bile sabırsızlanırken, FGT beta zamanı geldiğinde hemen indirip oyuna girmiştim. İlk başlarda biraz zorlansam da, hemen alıştım ve oyun neredeyse bana bağlandı.

NTT Game’nin bu oyunu asla bırakmamasını, daha fazla geliştirmesini ve özellikle eSporalanında çalışmalar yapmasını bekliyorum ki beklentilerimin üzerinde bir gelişim alacağından eminim. NTT Game’e böyle kaliteli ve güzel bir MMOFPS oyununu bizlere sunduğu için sonsuz teşekkürlerimi sunar, bu başarılarının devamını dilerim.
Phantomers’ın kapalı betasına kayıt yaptırmak için

Son düzenleme:
İnceleme tarafımca yapılmıştır. Ayrıca alıntı olduğu bildirilmemiş...

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri