- Konular
- 51
- Reaksiyon Skoru
- 13
- Altın Konu
- 0
- TM Yaşı
- 15 Yıl 4 Ay 11 Gün
- Başarım Puanı
- 70
- MmoLira
- 0
- DevLira
- 0
ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!
Ben öncelikli olarak sezon 2 (2012) 'den bu yana düzenli olarak lol oyuncusuyum herhangi bi yardım almadan (script , hile ) diamond 3 ligine kadar el becerilerimle çıkabildim toplam 9000/9500 oyun oynadım suanki ligim master tier ustalık aşaması fakat 4. 16 . 4 . 20 banwawe'de tüm hesaplarım banlandı
Ve suan içerisinde oyun oynamıyorum , lane olarak adc yani taşıyıcı rolünde profosyonel şekilde high elo oyuncusuyum .
Bu rehber sizlere yüksek eloda kendinizi geliştirmek için yapılmıştır , özel bi şampiyona yapılmamıştır tüm adc ( taşıyıcı ) rolündeki şampiyonları kapsayacaktır , ve oyunlarımızı daha rahat daha eğlenceli hale getirmenizi sağlayacaktır keyif almanızı umut ediyoruz .
Carry nedir?
Kısaca carry, taşıyıcı manasına gelir. Kasılan taşıyıcı çok rahat bir şekilde (ölmeden) karşı takımı temizleyip takımına zafer aldırabilecek şampiyondur. Genelde Türkler tarafından yanlış anlaşılan bir terimdir. Carry denilince akla direkt olarak uzaktan vuran şampiyonlar gelebilir, bu normaldir fakat bazen yakından vuran şampiyonları da carry oynarken görebilmekteyiz.
Neler yapar?
Genelde diziliş şöyledir: 1 top oyuncusu (tanky-ad yada tanky-ap) 1 mid (ap carry) 1 jungle(tanky-ad) 2 bot(support ve ad carry) ad carry supportla gider ki rahat farm yapsın yani minyon kessin ve lanede uzun süre base'ye gitmeden kalsın, daha rahat beslensin bu yüzden botta support + carry gider. Yani lanede kalıp farm (beslenmek) yapmak başlıca amacıdır. Pasif adcler Agresif adclere göre daha çok beslendiği gerçeği kaçınılmazdır. (Saldırmayan değil tabi ki, arada rakip adc rahatsız edilmeli ve kill alınabilecek durumlar kollanmalıdır.)
ÖNEMLİ BİLGİ : Ad carryler lane'i pushlamamak için last hit yapar(bu sayede kendi junglerın rahat gelir ve karşı takımın junglerı cok kolay gank atamaz) Nedir last hit: Minionların canını birbirinin götürmesini bekleyip az canı kalan minionları kesmektir.
NOT: ad carrylerin lanede minionları kalmadığı zaman karşı minionlar kendi kulesine ölmeye başlar bu yüzden taktik sudur(yakından vuran minionlar için:kule+kule sonra siz uzakcılar için: kule ve sonra siz atak yapın böylece farm kaçırmassınız)
Ya da durdurma dediğimiz işlem yapılır: ad carry minionlara ateş etmez ve tank gibi bekler(kulenin vurmadığı mesafede)(kendi minionları gelinceye kadar) böylece kendi minionlarının lanei pushlamasını engeller ve karşı tarafında lanei pushlamasını sağlar.
Yapmanız gereken birkaç şey vardır custom game girip oyun ayarlarınızı kontrol etmek kullandığımız assembly'leri güncel olup olmadıgını kontrol etmek kendimize göre delayları comboları ve key'leri ayarlamamız gerekli ,
Solo'Q DuoQ : Solo girdiğimizde yapmamız gerekenler Masteries ve rün page dikkatle hazırlanmalıdır ve kontrol edilmelidir ve high elo çerçevesinde sizin adc (taşıyıcı) oynamak istediğinizi belirttiğinizde sizleri saygıyla karşılayacaklardır .
Duo : Eğer duo olarak girecekseniz eğerki script kullanmıyorsa asla bahsetmeyin kendi elonuzda olmasına ve seviyenizde olmasına özen gösterin ve ben sizlere gerçekten iyi oynadınığını düşünmediğiniz kişilerle duo girmenizi önermem
NOT:
Kanasusamış erken safhada her AD itemi için berbat bir seçim bence . Sadece son item olarak alınmalı. Ayrıca Canbiçen berbat bir item sakın satın almayın.
Baskınlar ekip olarak olmalıdır bireysel hareket edilmemelidir , takım arkadaşlarımıza oyuna ilk girdiğimiz aşaamda invade gidelimmi yada baskın yapalımmı gibi sorular soralım eğer onayladıkları takdirde gitmelisiniz ward vission önemli bu aşamada karşı takımın hangi buff'dan basladıgını bilmeniz gereklidir ve karşı takımdaki kişilerden spell harcamış olanlara focus atarak first bloot almalısınız ardından buff'a odaklanıp alıp çıkmalısınız lane aşamasında geri kalmamak için solo top tp ile dönmeli koridora eğer hp'niz yani canınız düşükse flash atmayın öleceğinizi hissediyorsnız bu birazda hislere dayalı birşeydir. karşı takım oyuncusu sizden kaçıyorsa ve alıcagınıza inanıyorsanız flash kullanmaktan kaçınmayın.
Meta içerisinde taşıyacak belirli adc (taşıyıcı) olarak öncelikle burst damage çıkartabilen herolar tavsiye ediyorum yüksek eloda kullana bileceğiniz graves , jinx kalista , draven takım savaşına odaklanmak ve takımı desteklemek istiyorsanız sivir god tier durumda.
Erken oyun aşamasında dikkat etmemiz gereken basit adımlar
-Support'un ne yapacağı hakkında bilgi sahibi olmalısınız demek oluyorki adc oynuyorsanız support'ta bilmeniz gerekli
-Gankalert muhakkak kullanmalısınız
-Cs odaklandığımız için karşıyı bazen haraslamayı unutabilirsiniz bu yüzden mixed seçeneğini kullanmalısınız
-Mesela öreneğin karşımızda sona ve ashe var ikiside kırılgan şampıyonlardır ve erken oyun aşamasında focus olarak sona yapabilirsiniz çünkü damege sonadan çıkacaktır ve o öldüğü takdirde adc ile rahat trade girebilecksiniz
-2vs2 bot lane trade girdiğiniz flash atmaktan çekinmeyin ve asla geri adım atmayın kendinizden emin oynayın
-Eğer lanede geri kalmış iseniz tower yani kule altı cs almaya bakın ve durumu eşitleyin 15 farm 1 kill olarak düşünmelisiniz
-Ve junglerinizede hak vermelisiniz erken gank beklememelisiniz
-Dakka 5/7 arası gank bekleyin ve rica ederek söyleyin.
Oyunumuzun bu aşaması takım kompozisyonlarına dökülür 2vs3 durumlarda düşmanları öldürerek kazanmanız lehinize yön alabilir. Burada doğru karar yaparsanız muhtemelen bir sonraki zamanlarda geri oynama ihtiyacınız olmayacak.
Örneğin mid game sıralarında dragon savaşı yapılıyor ve siz vayne oynuyorsunuz 11 lvl bi vayne güçlüdür , ve takımımızın tank ve supportu öndek gidicektir ve fighta basladıgınızda karşı adc ve apc yok etmek için oynamalısınız dragon çalmak jungler görevidir sizin amacınız takım savaşını kazanmaktır
Ve asla ulti kullanmaktan çekinmeyin kaçmak için kite yapmak için ve öldürmek için.
Evet bu aşama gerçekten çok can sıkıcıdır ve tek taşımak mümkün değildir.
Şuan late game içerisinde avantajınız var yada yok üstünsünüz yada değilsiniz önemi yok
Vision ve global görevlerin konusacagı aşamadır
Bu aşamada tek yakalamak ve yaklanamamk önemlidir
Karşı takımın görüşünü yok etmek ve kendi görüşümüzü kurmaya adamalıyız
Totem almak support'un görevi değil
Tüm takımın üzerinde early ve mid game aşamasında bir totem almaları şarttır
Karşı takımın nerede oldugunu görerek daha rahat hareket edebilirsiniz
Pink yani pembe totem alarak tracker sayesinde karşı takımın wardlarını temizleyebiliriz
Bot totem : ​
Motivasyon ihtiyacınız var?
- Konular
- 1,225
- Çözüm
- 2
- Online süresi
- 1d 1h
- Reaksiyon Skoru
- 1,238
- Altın Konu
- 2
- TM Yaşı
- 16 Yıl 12 Gün
- Başarım Puanı
- 371
- MmoLira
- 769
- DevLira
- 0
Çok güzel bir rehber olmuş.
Senin hatalı bir bilgin yok denilecek kadar az fakat Vayne'ye Mahvolmuş ile başlamak onu hayalet dansçı çıkana kadar çok geriye düşürüyor bunun yerine ben şahsi olarak profesyonel e-sport oyuncularından gördüğüm taktikleri deneyerek ilk item olarak A.M.K kılıcı alıp daha sonrasında ayakkabımı tamamlıyorum. Ebediyi tamamladıktan sonrada hayalet dansçı ve arkasından mahvolmuş getiriyorum. ve Can çalması sonradan gelmesine rağmen ebedi ve hayalet dansçının verdiği kritik ihtimali ile vayne durdurulamaz bir adc oluyor. 3 vuruşta 1 heroyu rahat alabildiği gibi 3. vuruşta kritik geldiği taktirde bir tankı bile rahat şekilde öldürebiliyor.
Senin hatalı bir bilgin yok denilecek kadar az fakat Vayne'ye Mahvolmuş ile başlamak onu hayalet dansçı çıkana kadar çok geriye düşürüyor bunun yerine ben şahsi olarak profesyonel e-sport oyuncularından gördüğüm taktikleri deneyerek ilk item olarak A.M.K kılıcı alıp daha sonrasında ayakkabımı tamamlıyorum. Ebediyi tamamladıktan sonrada hayalet dansçı ve arkasından mahvolmuş getiriyorum. ve Can çalması sonradan gelmesine rağmen ebedi ve hayalet dansçının verdiği kritik ihtimali ile vayne durdurulamaz bir adc oluyor. 3 vuruşta 1 heroyu rahat alabildiği gibi 3. vuruşta kritik geldiği taktirde bir tankı bile rahat şekilde öldürebiliyor.
- Konular
- 406
- Online süresi
- 3h 42m
- Reaksiyon Skoru
- 433
- Altın Konu
- 0
- TM Yaşı
- 16 Yıl 6 Ay 4 Gün
- Başarım Puanı
- 197
- MmoLira
- 182
- DevLira
- 0
Çok güzel bir rehber olmuş ellerine sağlık, sabit 

- Konular
- 2
- Reaksiyon Skoru
- 0
- Altın Konu
- 0
- TM Yaşı
- 16 Yıl 8 Ay 18 Gün
- Başarım Puanı
- 45
- MmoLira
- 0
- DevLira
- 0
Çok iyi bir rehber olmuş başarılı
- Durum
- Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)