farkmt2official 1
farkmt2official
Bvural41 1
Bvural41
Fethi Polat 1
Fethi Polat
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
Scarlet 1
Scarlet
Hikaye Ekle

Google Chrome SSL HATASI KESİN CÖZÜM

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan x12enesx12
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 347

Ayyıldız2 | 2008 TR Yapısı • 1-99 Orta Emek Destan • Oto Avsız • 10 Temmuz 21:00 HEMEN TIKLA!

Forumda Aradım Bulamadım Ben Paylaşıyorum

Google Chrome üzerinde sıkça karşılaştığımız SSL Bağlantı Hatası (net::ERR_SSL_PROTOCOL_ERROR) için kesin çözüm yolu aşağıdaki anlatımları tamı tamına uygularsanız sorununuz ortadan kalkacaktır. Öncelikle bu hata nedeni tam olarak bilinmemekle birlikte tahminime göre Google Chrome ile Google Türkiye
arasında bir takım güvenli ssl protokol uyuşmazlığı mevcut. Bu sorun Anti virüs, DNS veya Proxy ayarlarınızdan kaynaklanmıyor! Deneylerime göre tamamen google.com.tr hatası. Çünkü diğer ülkelerde ABD google.com, İngiltere google.co.uk, İspanya google.es vb.. çoğu kez test yaptım her hangi bir hata almadım.
İşte Kesin Çözüm

Öncelikle Google Chrome açıp sağ üst köşesinde 3 adet kalın çizgiyle gördüğünüz ayarlar butonuna tıklayınız.
Ardından Ayarlar > Arama Motorlarını Yönet... kısmına geliniz.
Burada gördüğünüz Google arama motorunu varsayılan değilse varsayılan yapıp kullanmadığınız diğer tüm arama motorlarını kaldırınız. (Google Hariç)
Varsayılan arama motoru google üzerine tıkladığınızda 3 adet yan yana içeriği düzenlenebilir aktif kutucuk oluşacak.
Birinci kutucuğa Google, İkinci ortadakine ve üçüncü sağdaki kutucuğa da yazıp aşağıdan Bitti butonuna tıklayınız.
Üstteki dediğimin aynısını değiştirmeden yaptığınızda sorun kalkacaktır. Aramalarımız google.com.tr üzerinden değilde direk sunucu IP'si üzerinden olacak ve asla SSL hatasıyla karşılaşmayacaksınız.
Hepsi bu kadar.

Yapamayan olursa mesaj atsın yardımcı olurum

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri