Best Studio 1
Best Studio
Agora Metin2 1
Agora Metin2
raderde 1
raderde
Cannn6161 1
Cannn6161
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
melankolıa18 1
melankolıa18
romegames 1
romegames
Krutzo 1
Krutzo
shrpnl 1
shrpnl
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Anime Kültürü

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan DN Angel
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 653

DN Angel

Administrator
Telefon Numarası Onaylanmış Üye TC Kimlik Numarası Doğrulanmış Üye
Admin
Dergi Editörü
Yönetici
Admin
Yarışma
Konular
1,810
Çözüm
11
Online süresi
1mo 25d
Reaksiyon Skoru
5,438
Altın Konu
1
Başarım Puanı
421
MmoLira
28,949
DevLira
34
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

İnternette dolaşırken rastladım bu yazıya

Anime ve manga bir bütünün iki yarısı gibidir. Mangalar haftalık veya aylık olarak yayınlanan, öncülüğünü ve liderliğini Japonların yaptığı bir tür resimli hikaye setleridir. Osamu Tezuka isimli bir Japon, kendi çizimleriyle oluşturduğu mangalarını kullanarak, dünya üzerindeki animasyon tekniklerini inceledikten sonra “anime” adı verilen yeni bir kültürün temellerini atmıştır. Özellikle Amerika ve Avrupa ülkelerinin renkli sinema dünyalarının yanında pek yer bulamayan Japon sinema sektörü, animelerin doğuşuyla dünya üzerinde saygıdeğer bir konum elde etmiştir.Animeler çizgifilmlerden çok farklıdır. Çizgifilmler konusu ve yapısı itibariyle tamamen çocuklara yönelik hazırlanan yapıtlardır. Türkiye’de de çok yaygın olarak yayınlanan Power Rangers veya Tweety gibi çizgifilmlere bir alternatif olarak düşünülebilir. Animeler içerik açısından çok farklı konularda hazırlanabilir. Tarih, eğlence, kültürel veya eğitim amaçlı olarak da kullanılabilirler. Örneğin; Türkiye’nin çok az miktarda hazırlanan çizgifilmlerden biri olan “Çanakkale Zaferi” , bir anime olarak hazırlansaydı daha büyük bir kitleye ulaşabilirdi. Bunun temel nedeni animede kullanılan çizimlerin duyguları anlatmada daha etkili olmasıdır.
Animelerde kullanılan karakterlerin gözlerinin büyük çizilmesi üstüne yapılan birçok yorum, Japonların kendi eksikliklerini gidermek için bu yola başvurdukları yönündedir. Bu tamamen şehir efsanesinden ibarettir. Japonlar duyguları daha iyi aktarmak amacıyla bu yola başvurmuştur. Animelerin mangalardan uyarlandığını düşünürsek bu tez tamamen çürümüş hale geliyor.
Son örnektende anlaşılacağı üzere, ülkemizdeki çoğu insana göre çocuklar için yapılmış çizgifilmlerden farksız olarak düşünülen anime sektörü, aslında dünya üzerinde kendini ispatlamış bir konumdadır. Birçok arkadaşımdan gördüğüm gibi bir kere izlendiği bağımlılık yaratan animeler, herkesin hayatında birkez denemesi gereken bir şeydir. Önyargılarınızı yenerek forumumuzda tanıtılan kaliteli anime serilerinden birini denediğinizde göreceksiniz. Anime bir yaşam biçimidir…

evet anime benim için bir yaşam biçimi.. 15 yıldır takip ettiğim animedir mesela naruto..
tabi bir o kadar da bleach.. fairy tail. vs vs liste uzar da gider.. hepimiz izlemişizdir bir tom ve jerry.. hele twiti :)
" bir kedi gördüm sanki " cümlesini çok severdim..

bu foruma geldiğimde arkadaş edinmek için bir çok kişiye bu cümle ile yaklaştım.. :) aslında içine kapanık biriydim bundan 3 4 sene önce pek bir dostum yoktu... tek dostum animelerdi.. hele dn angel animesi.. benim için bir dönüm bir yükseliş noktası olmuştu.. bu ismi benimsedim diyebilirim :)

mesela ..

Naruto yalnızlığını gidermek için heykelleri boyardı.. dikkat çekmek için.. ben burdayım demek için.. ben bunu örnek aldım mesela sadece forumda değil dışarıdada bir kedi görüdüm diyerek bir yerlere girdim.. dostlar edindim..

bleach benim için bir başkadır.. bana ne olursan ol kim olursan ol kedin ol öz ol.. demeyi öğretti.

bir çok örnek var aslında bununla ilgili.. kimse onaylamasa bile anime kültürdür.. büyüklere hitap eden.. çocukluluğunu unutmuş eğlenmeyi unutmuş kişilere geçmişi hatırlatma aracı olarak görürüm ben..a

aslında hepimiz bir şeylerden etkileriniriz. ve kendimize olamıyacağımız bir karakter oluştururuz. mesela bnm bir çok karakterim var

mesela (Karas ) Zephyr Pendragon... hikayesini naruto bleach ve devil may cry dan aldım.. ama kendime özgü biçimde değiştirdim.. hem düşmanı hem dostu kardeşi ( Ascard ) arthas.. baş düşmanları Prime Legolas ve Kronos.. nullboyutun süper 7lisinden diego ve hidalgo.. can dostları Black Antony.. tabi unutulmaz anıları..

aslında bunlar benim anime hakkında düşüncelerim.. peki ya sizlerin ? sadece animede değil ? yaşamınıza etki etmiş hayata bakış biçiminizi değiştirmiş olaylar var mı ? :)

Anime izleyen insanlar kendisini samuray sanıyormuş faruk doğrumu :)

Animeci CO - ADMİN :D :m08:

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri