- Konular
- 462
- Online süresi
- 1h 7m
- Reaksiyon Skoru
- 81
- Altın Konu
- 0
- TM Yaşı
- 17 Yıl 12 Gün
- Başarım Puanı
- 169
- MmoLira
- 14
- DevLira
- 0
ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!
Oncelikle bu linux makinasi bir router haline donusturmemiz gerekecek.Bunu yapabilmemiz icin
Root degilseniz.Ya komutlarin onune sudo koyacaksiniz.Yada komut satirinda bir defa "su - root" yazacaksiniz.Diger bir yontem ise "sudo -i" yapip root olalacksiniz.
1- Bir editor ile su dosyayi acacagiz.Ben vim'i tercih ediyorum
Soyle bir satir varmi diye bakiyoruz.Var ise onundeki 0 degerini 1 yapacagiz assagidaki gibi
Kaydet ve cik.
2- Komut satirinda
yukaridaki komutu gir.Artik bir router'in var
3- Router'i artik ayar yapmak gerek
Assagidaki internet cikisimiz eth0 varsayildi.LAN ise eth1 sayildi.Eger hata gorurseniz.
Duz metin hali sudur.Direk editor ile acip yazmak isterseniz.Yukaridakilerin yerine
Bunu
yada favori editorunuz ne ise onunla yapabilirsiniz.
Dikkat edecek olursaniz.Parametreli bir dosya yaptim LAN ve INTERNET arayuzlerini kendiniz degistirebilirsiniz.Her bir degisiklikte komut satirina sunu yazin.
Dikkat root yetkisi
4- Komut satirinda sunu yazin.
Not: Butun komutlar root oturumunda calistirilmasi lazim.Yoksa hata yaparsiniz.Root olmaniz ya "sudo -i" yada "su - root" komutu ile olur.
Gule gule kullanin artik internet'e butun ofisinizi yada ev halkini acabilirsiniz.
Gule gule kullanin artik bir router var calisan
Root degilseniz.Ya komutlarin onune sudo koyacaksiniz.Yada komut satirinda bir defa "su - root" yazacaksiniz.Diger bir yontem ise "sudo -i" yapip root olalacksiniz.
1- Bir editor ile su dosyayi acacagiz.Ben vim'i tercih ediyorum
Kod:
root@vim /etc/sysctl.conf
Soyle bir satir varmi diye bakiyoruz.Var ise onundeki 0 degerini 1 yapacagiz assagidaki gibi
Kod:
net.ipv4.tcp_syncookies=1
Kaydet ve cik.
2- Komut satirinda
Kod:
root@sysctl -p /etc/sysctl.conf
yukaridaki komutu gir.Artik bir router'in var

3- Router'i artik ayar yapmak gerek
Assagidaki internet cikisimiz eth0 varsayildi.LAN ise eth1 sayildi.Eger hata gorurseniz.
Kod:
"vim /etc/rc.local" komutu ile el ile degistirin.
echo "LAN=eth1" >> /etc/rc.local
echo "INTERNET=eth0" >> /etc.local
echo "iptables -F" >> /etc/rc.local
echo "iptables -t nat -F" >> /etc/rc.local
echo "iptables -X" >> /etc/rc.local
echo "iptables -t nat -X" >> /etc/rc.local
echo "iptables -t nat -A POSTROUTING -o \$INTERNET -j MASQUERADE" >> /etc/rc.local
echo "iptables -A FORWARD -i \$LAN -j ACCEPT" >> /etc/rc.local
Duz metin hali sudur.Direk editor ile acip yazmak isterseniz.Yukaridakilerin yerine
Kod:
LAN=eth1
INTERNET=eth0
iptables -F
iptables -t nat -F
iptables -X
iptables -t nat -X
iptables -t nat -A POSTROUTING -o $INTERNET -j MASQUERADE
iptables -A FORWARD -i $LAN -j ACCEPT
Bunu
Kod:
"gksu gedit /etc/rc.local"
Dikkat edecek olursaniz.Parametreli bir dosya yaptim LAN ve INTERNET arayuzlerini kendiniz degistirebilirsiniz.Her bir degisiklikte komut satirina sunu yazin.
Dikkat root yetkisi
Kod:
root@/etc/rc.local
4- Komut satirinda sunu yazin.
Kod:
/etc/rc.local
Not: Butun komutlar root oturumunda calistirilmasi lazim.Yoksa hata yaparsiniz.Root olmaniz ya "sudo -i" yada "su - root" komutu ile olur.
Gule gule kullanin artik internet'e butun ofisinizi yada ev halkini acabilirsiniz.
Gule gule kullanin artik bir router var calisan
Son düzenleme: