You must be registered for see links
Backlink Hacklink Nedir? 1. DersidirBacklink kaç sitenin sizden bahsettiğinin göstergesidir. Örneğin bu yazıda ben size bakın şu sitede şöyle diyor diye bir link verseydim, link verdiğim site backlink kazanmış olacaktı. Backlink günümüzde reklamlar ve illegal yollarla(hacklink, black hat seo) doğal olmayan şekillerde elde edilmeye çalışılıyor. Peki neden insanlar backlink almak uğruna illegal yollara dahi giriyor?Backlink sitenizin Google gibi arama motorları gözündeki popülaritesini ve kıdemini doğrudan etkiler. Backlink yapısı sağlam bir site, (bir çok önemli siteden doğal link almış, bir çok devlet sitesi dahi bahsetmiş olsun) dilediği kelimede arama motorlarında ilk sıralara çıkarak trafiğini aşırı bir biçimde artırabilir. Genel blog yönettiğim zamanlar, tamamiyle doğal yollardan elde edilmiş backlinkler ile ps4 özellikleri anahtar kelimesinde Google da 1.sıradaydım. Ve bunun siteye getirdiği trafiği belki de hiçbir zaman yaşamadım. O konu haftalarca en çok okunanlar listesinden inmedi. Backlink demek, doğru bir sistem üzerinde kurulduğu zaman, trafik demektir.Backlink aynı zamanda Googleın sitelere verdiği Pagerank değerini de doğrudan etkiler. Pagerank değeri yüksek bir site hem reklam verenlerin hem de arama motorlarının gözünde daha değerlidir, güvenilirdir. Çünkü Pagerank değeri yüksek bir site başka bir siteye link verdiği zaman, link verilen site yüksek puan alır.
You must be registered for see links
6 farklı çeşit backlinkten bahsedebilmekteyiz. Bunlar; dizin, footer link, sosyal imleme, forum tanıtımı, wikipedia tanıtımı ve iwebtool dizininden tanıtım.Hangisi daha yararlıdır diye sorarsanız cevabım şu: Doğal Backlink Yararlıdır!
BACKLINK ALIRKEN EN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN NOKTA!!!
Web sitelerini insan yaşamına benzetin. Belirli bir bebeklik çağı vardır. Eğer siz, küçük bir bebeğe kepçe ile yedirmeye kalkarsanız sonuç felaket olacaktır. Aynı şekilde dün açtığınız siteye bugün 300 siteden backlink alırsanız, büyük ihtimalle Google sizin indexlerinizi taaaa 10. Sayfaya şutlayacak. Ve inanın bu en iyi ihtimal. Evet başıma geldi. Bir fan sitesini açalı henüz 2 hafta olmuştu ve ben forum tanıtımı yaptırmıştım. Bunun üzerine birde sosyal imleme çalışması yapınca bir anda sitenin trafiği dibe vurdu. Çünkü Google beni tarihin tozlu sayfalarında küçük bir anı olarak bırakıp geri kalan tüm indexlerimi 10-15 sayfalar arasına yerleştirmişti
Genellikle bu gibi durumlarda Google sizi tamamiyle siler.AMAN DİKKAT! Backlink çalışmasını, yavaş yavaş, sakin bir şekilde, sitenizin ivmelenmesine zaman tanıyarak, adım adım yapınız! Özellikle 3 aydan daha küçük yaşta olan siteleriniz için backlink çalışmalarınızı adım adım yapmanızı önermekteyim.
[h=2]Doğal Backlink Nasıl Kazanılır?[/h]
1.Kural sosyal olmaktan geçiyor. Sitenizi elinizden geldiğince sosyal yapın. Facebookta varım, amaan gerisini boşver anlayışı gerçekten yanlış. Yine kendi deneyimlerimden bahsedeceğim. Pintereste sitemizin konularının paylaşılması neticesinde, inanılmaz sayıda Twitter paylaşımı yapıldığını fark ettik. Pinterest üzerinden konuları görenler, Twitter hesaplarından paylaşmışlardı ve onlarca insan
Bu gerçekten muhteşem bir his. Aynı zamanda Web Siteniz için önemli bir itibar. Hem kullanıcı gözünde hem de Google gözünde. Unutmayın! Arama motorları sosyal siteleri sever.2.Kural ise Kaliteli Bir İçerik oluşturmaktan geçmekte. İlgi çekici ve kaliteli bir içerik oluşturursanız ve temiz bir dil kullanırsanız, tahmin edebileceğiniz gibi insanlar sizden aldıkları bilgileri yaymakta sakınca görmeyecektir. Aksi takdirde ya başka siteden kaynak gösterirler, ya da kendileri sizin yapamadığınızı yaparak, daha güzel bir anlatım ile aktarırlar. Bu yüzden önemli bir kuraldır ilgi çekici ve kaliteli içerik oluşturulması
3.Kural diğer web siteleri ile iletişim halinde olmak. Nasıl? İnsanların bloglarına yorumlar yapabilir, misafir yazar olarak diğer bloglara yazılar yazabilirsiniz. Unutmayın, alanınızdaki bir site ile dostluk içinde olmanız demek, zaman zaman birbirinizin sitesine kaynak göstererek çekinmeden alıntı yapabileceğiniz anlamına da gelir. Böylece her iki tarafta backlink kazanmış olur.4. Kural dizinlere sitenizi kaydedin. DMOZ gibi kaliteli dizinlere sitenizi kaydettiğinizde kayda değer ölçüde fayda sağlayabilecek backlinkler kazanmış olacaksınız. Hatırlatalım, backlinkler istediğiniz kelimelerde sizi arama motorunda öne çıkarır. Ve bu da inanılmaz hit artışı sağlayacaktır.Dersin devamında Parayla Backlink Alma konusuna değineceğiz. Nasıl yapılmalı, ne miktarlarda alınmalı inceleyelim