Türkiye'de ilk Mobil & PC Aynı Anda Metin2 Oyna. Triarchonline kalıcı ve uzun ömürlü yapısı ile 24 Temmuz'da açılıyor. | 1-99 Mobil Metin2 Triarch HEMEN TIKLA!
Dün Akşam Can Baran 2 Dk da Maxminin Sergverine Girdi HACKLEDİ Arkadaşlar Almayın Bu Hatayı Yapmayın Yoksa 2Dk da Serveriniz Hacklenir Alın Buda Resimli Kanıt !
Konuya pat köt dalmışsın ama bir şey bildiğin yok. Öncelikle Server Files'te tek bir açık dahi yoktur, aksini iddaa eden var ise deneyelim. Gel gelelim hacklenme olayına. Kullandığımız panelde bir açık olduğundan haberdar değildik, bununla birlikte kullandığımız host yani website'nin bulunduğu sunucu ''Nebi'' adlı şahıs'a ait ve bu şahıs Can adlı şahıs ile yakın arkadaş. Host bilgilerini kendisi verdi ya da kendisinin haberi olmadan Can denen arkadaşın eline bu bilgiler geçti ve yahutta panelde bulunan açık ile MySQL'a erişim sağladı. Dün akşam dışarıda olduğum için müdahale edemedim, gece saatlerinde eve döndüğümde Gökhan ÇARKACI yani ortağım durumdan haberdar etti. Yani tamamen host ve panel ile alakalı bir açık söz konusu, bu Server Files ile alakalı bir durum değil. Hacklenme kavramının anlamını tam olarak kavrayabildiğini düşünmüyorum. Öncelikle ;
1 - Host aldığınız yerden bir başkası host aldı ise o kullanıcı shell atarak bütün web sitelerin bilgilerini ele geçirebilir.
2 - Kullanılan panelde SQL İnjection açığı olabilir.
3 - Key Logger ile bilgileriniz karşı tarafa gidebilir.
Bunun gibi bir çok neden sayabilirim ve bilip bilmeden, olay ile ilgili gerçek ve doğru bilgilere sahip olmadan gelip buraya bu şekilde bir yorum atarak insanların emeğine saygısızlık ettiğini düşünüyorum. Bunun tek bir nedeni olabilir, bizi çekemiyorsunuz, isteyen istediği yazabilir, hiç kimse umrumda değil. Böyle yapan kişiler her zaman bir adım gerimizden gelecektır. İyi forumlar
KONU KAPATILABİLİR.
Son düzenleme:
- Durum
- Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...