[h=2]Halil Rüştü Akgün Kimdir?[/h]
Halil Rüştü Akgün, 1960 yılında
Halil Rüştü Akgün, 1960 yılında
Linkleri görebilmek için Turkmmo Forumuna ÜYE olmanız gerekmektedir.
de doğdu. İlkokulu Çanakkalenin Tamış köyünde bitirdikten sonra, Ayvacık Ortaokulu daha sonra Devlet Parasız Yatılı olarak Çanakkale Merkez Ortaokulu ve Çanakkale Lisesini bitirdi. 1980 yılında Ankara Eğitim Enstitüsünden mezun olarak 1981de Isparta Merkez Fevzi Paşa İlkokulu öğretmeni olarak göreve başladı. Sırasıyla Mardin, İdil, Balıkesir ve Kepsutta görev yaptıktan sonra eş durumundan, Çanakkale-Gökçeadaya geldi. 1986 yılında Yenibademli Köyünde müdürlük ve öğretmenlik yaptı.1988 yılında Merkez Kenan Evren İlkokuluna kurucu müdür olarak atandı. Aynı dönemde Öğretmenevi Müdürlüğünü yürüttü. 1990 yılı sonunda Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcılığına tayin oldu. Bu görevini sürdürürken yurtdışı sınavlarını kazanarak Milli Eğitim Bakanlığınca Fransada yurtdışı görevine atandı. Fransada Lyon Konsolosluğu Annecy Bölgesi Türk Dili ve Kültürü Dersleri Öğretmeni olarak, Mart 1993 tarihine kadar görev yaptı.Yurtdışı görevinden Gökçeadaya ve Gökçeadalılara hizmet etmek için istifa ederek Belediye Başkanlığına adaylığını koydu. 1994-2007 yılları arasında belediye başkanlığı yapıp, 2007 milletvekili seçimlerine katıldı.Seçilemedi ve 2009′da MHPden Çanakkale il genel meclis üyeliğine seçildi, halen bu görevini sürdürmektedir.30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinde
Linkleri görebilmek için Turkmmo Forumuna ÜYE olmanız gerekmektedir.
nden Çanakkale Belediye Başkan Adayı oldu.Halil Rüştü Akgün, evli olup, 2 kızı ve 1 oğlu vardır.Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)