Ayyıldız2 | 2008 TR Yapısı • 1-99 Orta Emek Destan • Oto Avsız • 10 Temmuz 21:00 HEMEN TIKLA!
Artık yazın sonlarına geldik,yaz her zaman bilişim şirketleri için önemlidir hele ki oyun sunucusu satan firmalar açısından.En azından forumdaki satış konularına baktığım zaman bu yazın geçen senelere göre kısır geçti gibi firmalar açısından,belki de benim gözlemlerim yanlışdır.Bu yazla önceki yazları karşılaştırdığımız da bana göre arada ciddi bir fark yazın iş yapmayan hosting firmaları kışın hatta yaza kadar böyle gitmeleri zor gözüküyor,sizce oyun sunucu alımlarının bu kadar düşmesinin nedeni nedir ? Benim aklımdaki sorular şu şekilde sebep olarak ;
Metin2 veya diğer oyun sunucularına ilginin azalması ?
Ucuza satan firmalar ?
Kişilerin bu işlere artık bulaşmak istememesi ?
daha bir çok soru var asında dediğim gibi benim takip ettiğim kadarıyla piyasa pek canlı değil eğer benim dediğim gibi düşünüyorsanız siz neler yapacaksınız veya bu işi ne kadar sürdüreceksiniz ?
Geçenler de webrazzi sitesinde okuduğum bir yazı ;
http://webrazzi.com/2014/02/13/internet-yasasi-kucuk-hosting-sirketleri/
Yeni yasayla beraber küçük hosting şirketlerinin de etkileneceği belirtiliyor.
Bunları göz önüne alırsak sizin planlarınız nelerdir ? Ne yapacaksınız ? Yoksa aynı şekil devam mı ?
Metin2 veya diğer oyun sunucularına ilginin azalması ?
Ucuza satan firmalar ?
Kişilerin bu işlere artık bulaşmak istememesi ?
daha bir çok soru var asında dediğim gibi benim takip ettiğim kadarıyla piyasa pek canlı değil eğer benim dediğim gibi düşünüyorsanız siz neler yapacaksınız veya bu işi ne kadar sürdüreceksiniz ?
Geçenler de webrazzi sitesinde okuduğum bir yazı ;
http://webrazzi.com/2014/02/13/internet-yasasi-kucuk-hosting-sirketleri/
Yeni yasayla beraber küçük hosting şirketlerinin de etkileneceği belirtiliyor.
Bunları göz önüne alırsak sizin planlarınız nelerdir ? Ne yapacaksınız ? Yoksa aynı şekil devam mı ?
En Çok Reaksiyon Alan Mesajlar
Bana sorarsanız metin2 ye ilgi azalmadı. Çoğu alıcılar veya kullanıcılar "piyasada güvenilir bilişim yok " diyerek sunucu almıyor bence. Bu sadece metin2 için geçerli değil tabi diğer pvp sistemli oyunlar için de geçerli.
Şimdi yıllardır müşterinin gözünde şu var " güvenilir bilişim " kavramı nedir bu güvenilir bilişim kavramı ? Evlenen bir adama veya kadına sorsan güvenilir eş arıyorum der,iş arayan birine sorsan güvenilir bir iş arıyorum der,ev arayan birine sorsan yıkılmayacak güvenilir sağlam ev arıyorum der.Şimdi nedir bu güvenilirlik kavramı ? Güvenilir bir işin bulunmaması maaşın geç yatması mı ? Güvenilecek bir bir ev bulmak depreme dayanıklık mı ? Güvenilir bir bilişim demek parayı alıp kaçmaması mı ? Bence çoğu kişinin gözünde güvenilir bir bilişim parayı alıp kaçmamasıdır halbuki güvenilir bilişim sadece bu değildir
Bu saydığım sebeplerden ötürü kar eden firmalar ve müşteriler oldu.Neden derseniz forumda geçmiş yıllarda 2 3 aylık açılan firmalar kalmadı.Haksız rekabet ortadan kalktı.Üyeler bu yaz firma seçiminde daha kolay davrandılar.
Katılmıyorum yaşarcıgım sana 2011 -2012 yılı ile 2013-2014 yılını kıyaslarsak baya düşüş var
Merhaba,
Biz toplam'da 5 adet oyun sunucusu satıyoruz, her oyunun anahtar ana kelimesinde 1. sayfadayız.
Biz ay bazlı olarak, her ay'ı bir önceki yıla göre değerlendirme yapmaktayız. (2013 Ocak-2014 Ocak şeklinde)
Sadece Metin2 sektöründe değil, bu yaz geçtiğimiz yaza göre genel bir durgunluk var.
Ocak - Mayıs ayları arasında ortalama bin alan adı kaydederken, Haziran - Ağustos arası bu sayı 200 kadar.
Geçtiğimiz yıl Temmuz ayında, bu Temmuza göre %40 kar etmiş görünmek'deyiz.
Yani konu sektör-el değil, aslında tamamen siyasal.
30 Mart seçimleri, ramazan-i şerif ve bayram, ardından Cumhurbaşkanlığı seçimleri, çok üst üste geldi.
Bugün bir taksiciye'de sorsanız, aynı yanıtı verecektir size, kimse elindeki sıcak paradan olmak istemiyor çünkü.
Yine'de şükredin, şükretmekte fayda var, yarınlar daha güneşli olacak hepimiz için inşallah.
Kolay gelsin herkese,
Kişisel yorumum;
Forumda genelde metin2 satışı yapıldığından,metin2ye ilgi azaldıkça satış yapan firmalara da ilgi azalıyor bunun akabinde ucuza satan firmalar ne kadar kötü olsa da fazla yatırım yapamayan kişiler için birebir kaçamak yolu haliyle bu yönden yüksek tutarda satış yapan firmalar ilgi görmüyor.
Yazın başlangıcında bir firma açıyor sonuna doğru geri kapatıyor ne kar ederse hesabı. TİBde oluşan sorun bu yaz bir çok kişinin forumda satış yapmasını engelledi ve bence gelen kişiler genel olarak çürük firmalardı başımıza fazla dert açılmadı bu yaz dolandırıcı firmalar neredeyse yok diyebiliriz Belgelerin sahtesini yapan soluğu burada alıyor bu yaz yapılan başvuruların %80 sahte belgelerle yapılan başvurular ve eski dolandırıcı firmalar..
Bana göre diğer dönemlere bakarsak bu yaz en sorunsuz yaz oldu ve fazla firma olmadığından satışlarının firmadan kaynaklı düştüğünü pek sanmıyorum ve kimseninde zarara uğradığını bu yılın tek sorunu metin2ye ilginin azalması oldu gibi...
Bana sorarsanız metin2 ye ilgi azalmadı. Çoğu alıcılar veya kullanıcılar "piyasada güvenilir bilişim yok " diyerek sunucu almıyor bence. Bu sadece metin2 için geçerli değil tabi diğer pvp sistemli oyunlar için de geçerli.
buda benım yorumum ben bılısım arıyorum hıç biri işimi gormuyor ya fıles bozuk ya sunucu baglantı kopuyor ya bısey uydurcak cok sey varda ama musterı herzaman haklıdır bu yoldan cıkarak bılısımler oyle yapması lazım gereken bu fıyat konusunda ucmus fırmalarda var tabıkıde ama kalıtelı satısıda var orası o yuzden gıdıp kendım makıne kıralamak daha mantıklı bırsey cougu foruma reklam vermıs reklama vercegın parayala makınenı guclendır neye kotuye gıtmesın konu yanlıs anlamayın benı ama oyle
Kişisel yorumum;
Forumda genelde metin2 satışı yapıldığından,metin2ye ilgi azaldıkça satış yapan firmalara da ilgi azalıyor bunun akabinde ucuza satan firmalar ne kadar kötü olsa da fazla yatırım yapamayan kişiler için birebir kaçamak yolu haliyle bu yönden yüksek tutarda satış yapan firmalar ilgi görmüyor.
Yazın başlangıcında bir firma açıyor sonuna doğru geri kapatıyor ne kar ederse hesabı. TİBde oluşan sorun bu yaz bir çok kişinin forumda satış yapmasını engelledi ve bence gelen kişiler genel olarak çürük firmalardı başımıza fazla dert açılmadı bu yaz dolandırıcı firmalar neredeyse yok diyebiliriz Belgelerin sahtesini yapan soluğu burada alıyor bu yaz yapılan başvuruların %80 sahte belgelerle yapılan başvurular ve eski dolandırıcı firmalar..
Bana göre diğer dönemlere bakarsak bu yaz en sorunsuz yaz oldu ve fazla firma olmadığından satışlarının firmadan kaynaklı düştüğünü pek sanmıyorum ve kimseninde zarara uğradığını bu yılın tek sorunu metin2ye ilginin azalması oldu gibi...
Kişisel yorumum;
Son düzenleme:
Eskiye dönersek evet piyasada güvenilir bilişim fazla yoktu ama şimdi bakarsak yeterince güvenilir bilişimler bulunmakta kişisel yorumundur saygı duyarım ama pek o yüzden olduğunu zannetmiyorumBana sorarsanız metin2 ye ilgi azalmadı. Çoğu alıcılar veya kullanıcılar "piyasada güvenilir bilişim yok " diyerek sunucu almıyor bence.

- Durum
- Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)