Best Studio 1
Best Studio
Bvural41 1
Bvural41
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Hikaye Ekle

Arthur Adamov

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan DifficuLty
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 173

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

Arthur Adamov (gerçek adı Arthur Adamian, (d. 23 Ağustos 1908, Rusya - ö. 15 Mart 1970, Paris, Fransa), 'nun önde gelen savunucularından biri olan, Rus-Ermeni asıllı Fransız oyun yazarıydı.
Adamov, 'nın şehrinde, zengin bir ailenin çocuğu olarak doğdu. Dönemin zengin Rus ailelerinde sıklıkla görüldüğü şekilde küçüklüğünden itibaren ilk yabancı dil olarak öğrenmişti. Ailesi 1914'te Rusya'yı terk ederek önce 'ye (1914-1922), ardından 'e gitti. Aile sonunda 1924'te 'e yerleşti.
Paris'te tanışan Adamov, sürrealist bir dergi olan Discontinuité'de editörlük yaptı. 1933'te tanınmış bir dolandırıcı olan babası intihar etti. Adamov, 'e yakınlığı ve 'nda cumhuriyetçilerin tarafında yer alması sebebiyle 1941'de, 'deki bir 'nda bir yıl tutuklu kaldı. 'nın ardından tiyatro oyunları yazmaya başladı. İlk oyunu La Parodie'yi 1947'de tamamladı. , , , ve gibi yazarlardan etkilenen Adamov'un ilk eserleri sıklıkla rüya benzeri unsurlar taşıyordu ve insan varlığının anlamsızlığı temasına yoğunlaşmıştı. Adamov 1950'lerde 'in sosyal içerikli dramatik eserlerinden etkilenerek eserlerinde politik fikirlere daha fazla yer verdi. 1960'ta Fransız Hükümetini 'nın haklı bir bağımsızlık savaşı olduğunu kabul etmeye çağıran 'nu imzaladı. 1968'de ise 'na karşı çıkan bir oyun olan Off Limits'i yazdı.
Adamov, en bilinen eseri olan 1953 tarihli Le Professeur Taranne'da başkahramanın yaptıkları sebebiyle, toplum içinde çıplaklık sergilemek ve intihal ile suçlandı. Adamov bu suçları şiddetle reddeti ancak bu tavrı uygunsuz davranışlarının bir başka kanıtı olarak değerlendirildi.
Adamov kısa öykülerden oluşan bazı düz yazı eserler de yazdı (örn. Fin Août, 1969). Bu öykülerde, yazarın "ölüme karşı bağışıklık kazanma" diye adlandırdığı gibi konular ele alınmıştı.
1970'te kazara aşırı dozda uyku hapı aldıktan sonra ölen Adamov'un ölümü olarak da değerlendirilmektedir.
 

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri
Üst