HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!
Selam
Sql tablosunda birkaç tane kolon var bu kolonlardan birini listboxa aktarıyorum ama "A" dan birden fazla var hepsını listboxa yazdırıyor ben sadece "A"dan 1den fazla varsa yada yoksa Sadece bir tanesini listboxa aktarmak istiyorum.
Yani
A
A
B
C
A
A
İse
A
B
C
Nasıl yapabılırım.
Sql tablosunda birkaç tane kolon var bu kolonlardan birini listboxa aktarıyorum ama "A" dan birden fazla var hepsını listboxa yazdırıyor ben sadece "A"dan 1den fazla varsa yada yoksa Sadece bir tanesini listboxa aktarmak istiyorum.
Yani
A
A
B
C
A
A
İse
A
B
C
Nasıl yapabılırım.
Selam
Yani
A
A
B
C
A
A
İse
A
B
C
Nasıl yapabılırım.
Kardeş Ben Yaptım Bak Böle
Public Class Form1 ' in Altına
Kod:
Imports System.Data.OleDb
Sonra Formda Boş Bir Yere Aşağıdaki Kodu Yaz :
Kod:
Dim baglanti_metni As String = "Provider=Microsoft.ACE.OLEDB.12.0;Data Source=veritabanı.accdb" ' Ms Access 2007 için '
Dim baglanti_metni2 As String = "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=veritabanı.mdb" ' Ms Access 2003 için '
Private Sub listboxdoldur()
Dim conn As New OleDbConnection(baglanti_metni)
Dim cmd As New OleDbCommand
cmd.Connection = conn
cmd.CommandText = "select * from tabloadi"
Dim da As New OleDbDataAdapter
da.SelectCommand = cmd
Dim dt As New DataSet
da.Fill(dt)
For Each row As DataRow In dt.Tables(0).Rows
If ListBox1.Items.Contains(row.Item(0)) Then
' eğer aynı itemden bir tane daha varsa hiç bir şey yapma '
Else
' eğer yoksa listboxa sütun 1 deki itemi ekle '
ListBox1.Items.Add(row.Item(0))
End If
Next
End Sub
Bu Vb.net 2010 Için Sen Kodları Internetten Çevirebilirsin...
Al Buda Proje :
Linkleri görebilmek için Turkmmo Forumuna ÜYE olmanız gerekmektedir.
Virus Total :
Linkleri görebilmek için Turkmmo Forumuna ÜYE olmanız gerekmektedir.
Kardeş Ben Yaptım Bak Böle
Public Class Form1 ' in Altına
Kod:Imports System.Data.OleDb
Sonra Formda Boş Bir Yere Aşağıdaki Kodu Yaz :
Kod:Dim baglanti_metni As String = "Provider=Microsoft.ACE.OLEDB.12.0;Data Source=veritabanı.accdb" ' Ms Access 2007 için ' Dim baglanti_metni2 As String = "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=veritabanı.mdb" ' Ms Access 2003 için ' Private Sub listboxdoldur() Dim conn As New OleDbConnection(baglanti_metni) Dim cmd As New OleDbCommand cmd.Connection = conn cmd.CommandText = "select * from tabloadi" Dim da As New OleDbDataAdapter da.SelectCommand = cmd Dim dt As New DataSet da.Fill(dt) For Each row As DataRow In dt.Tables(0).Rows If ListBox1.Items.Contains(row.Item(0)) Then ' eğer aynı itemden bir tane daha varsa hiç bir şey yapma ' Else ' eğer yoksa listboxa sütun 1 deki itemi ekle ' ListBox1.Items.Add(row.Item(0)) End If Next End Sub
Bu Vb.net 2010 Için Sen Kodları Internetten Çevirebilirsin...
Al Buda Proje :Linkleri görebilmek için Turkmmo Forumuna ÜYE olmanız gerekmektedir.
Virus Total :Linkleri görebilmek için Turkmmo Forumuna ÜYE olmanız gerekmektedir.
Teşekkürler.
C# Kullanıyorum ben Kodu Düzenledim Birde Listwievde Pek Kullanışlı Değil Eklenen Verilerin Kategorilerini Ayarlamıştımda Tek Tabloda.
Teşekkürler.
C# Kullanıyorum ben Kodu Düzenledim Birde Listwievde Pek Kullanışlı Değil Eklenen Verilerin Kategorilerini Ayarlamıştımda Tek Tabloda.
yardımcı olabildiysem ne mutlu bana

yardımcı olabildiysem ne mutlu bana![]()
Kardeş Birde yeni sorun çıktı
yazırma işlemi yazıcıdan.şimdi söyle oluyor ben veri tabanından aldıgım bir yazıyı textbox a aktardım ordanda yazıcıdan yazdır yaptım ama yazı söyle oluyor
örnek :
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa diye sayfayı taşıyor bir alt satıra aktaramadım uzun yazıyı yanı bu yazdıgım aaaaaa verı tbanından cektıgım yazı ama uzun yanı 1 sayfa kadar yanı yazdırmak ıstedıgım yazıyı güzel birşekılde alta nasıl yazdırabılırım. notepad ı bılırsın sureklı aaaaaa ya basarsan alta atmaz dırek yzar bende yazıcıdan cıktı yapınca alt gelmıor önce özinlemeden kontrol edıyorum tabı.
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)