HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!
Öncelikle Arkadaşlar Benim Bir Veritabanım var bundaki verileri listview ' e çektim.Görüntüdeki gibi....
Veritabanının görüntüsü de şu :
..............................
Benim Istediğim Button1 e basıncaa örn : Listview ' de ID = 1 olan adil aytan adlı kişinin
veritabanındaki hakkında kısmını textbox ' a yazdırmak.select falan denedim beceremedim...
lütfen yardım.........
vb.net kullanıyorum. 2010 sürüm....
Linkleri görebilmek için Turkmmo Forumuna ÜYE olmanız gerekmektedir.
Veritabanının görüntüsü de şu :
Linkleri görebilmek için Turkmmo Forumuna ÜYE olmanız gerekmektedir.
..............................
Benim Istediğim Button1 e basıncaa örn : Listview ' de ID = 1 olan adil aytan adlı kişinin
veritabanındaki hakkında kısmını textbox ' a yazdırmak.select falan denedim beceremedim...
lütfen yardım.........
vb.net kullanıyorum. 2010 sürüm....
Kod:
// Burda Veri tabanından List View'e verileri aktardık Not Form Loada verilerigoster(); Ekliyoruz from açılınca verilerin hepsını list wieve aktarır.
private void verilerigoster()
{
listView1.Items.Clear();
MySqlConnection conn = new MySqlConnection("server=localhost;database=DATABASE;user Id=root;password=123");
MySqlCommand cmd = new MySqlCommand("select * from TABLOADI", conn);
try
{
if (conn.State == ConnectionState.Closed)
{
conn.Open();
}
MySqlDataReader dr = cmd.ExecuteReader();
while (dr.Read())
{
ListViewItem item = new ListViewItem();
item.Text = dr["ID"].ToString();
item.SubItems.Add(dr["Adı"].ToString());
item.SubItems.Add(dr["Soy Adı"].ToString());
item.SubItems.Add(dr["Cinsiyet"].ToString());
item.SubItems.Add(dr["Kurs"].ToString());
item.SubItems.Add(dr["Hakkınd"].ToString());
listView1.Items.Add(item);
}
}
catch (Exception ex)
{
MessageBox.Show(ex.Message);
}
finally
{
conn.Close();
}
}
// Bunuda List viwein mause click ine yazcan Listwievde Seçtiğinde direk textboxlara aktaracak butona koymana gerek yok.
private void listView1_MouseClick(object sender, MouseEventArgs e)
{
ListViewItem item = listView1.FocusedItem;
lblid.Text = item.SubItems[0].Text;
txtAd.Text = item.SubItems[1].Text;
txtSoyad.Text = item.SubItems[2].Text;
txtCinsiyet.Text = item.SubItems[3].Text;
txtKurs.Text = item.SubItems[4].Text;
txtHakkinda.Text = item.SubItems[4].Text;
}
Kod:// Burda Veri tabanından List View'e verileri aktardık Not Form Loada verilerigoster(); Ekliyoruz from açılınca verilerin hepsını list wieve aktarır. private void verilerigoster() { listView1.Items.Clear(); MySqlConnection conn = new MySqlConnection("server=localhost;database=DATABASE;user Id=root;password=123"); MySqlCommand cmd = new MySqlCommand("select * from TABLOADI", conn); try { if (conn.State == ConnectionState.Closed) { conn.Open(); } MySqlDataReader dr = cmd.ExecuteReader(); while (dr.Read()) { ListViewItem item = new ListViewItem(); item.Text = dr["ID"].ToString(); item.SubItems.Add(dr["Adı"].ToString()); item.SubItems.Add(dr["Soy Adı"].ToString()); item.SubItems.Add(dr["Cinsiyet"].ToString()); item.SubItems.Add(dr["Kurs"].ToString()); item.SubItems.Add(dr["Hakkınd"].ToString()); listView1.Items.Add(item); } } catch (Exception ex) { MessageBox.Show(ex.Message); } finally { conn.Close(); } } // Bunuda List viwein mause click ine yazcan Listwievde Seçtiğinde direk textboxlara aktaracak butona koymana gerek yok. private void listView1_MouseClick(object sender, MouseEventArgs e) { ListViewItem item = listView1.FocusedItem; lblid.Text = item.SubItems[0].Text; txtAd.Text = item.SubItems[1].Text; txtSoyad.Text = item.SubItems[2].Text; txtCinsiyet.Text = item.SubItems[3].Text; txtKurs.Text = item.SubItems[4].Text; txtHakkinda.Text = item.SubItems[4].Text; }
![]()
Kardeşim Eyvallah Saol da Bu C# için...
Ben Visual Basic .Net Kullanıyorum. VB.NET yani...
O Sorun değil kardeş bak şu lınke :
Linkleri görebilmek için Turkmmo Forumuna ÜYE olmanız gerekmektedir.Kodları yapıştır Convert de tammdır.
eyvallah saolasın

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)