Fethi Polat 1
Fethi Polat
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
Sevdamsın 1
Sevdamsın
Nedved35 1
Nedved35
Bvural41 1
Bvural41
Hikaye Ekle

Metin2 FreeBSD kurulumu hakkında

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan tuncer6767
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 702

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

Merhaba arkadaşlar,
Öncelikle size sorum olcaktı.

1- Arkadaşlar FreeBSD kurulumu yaparken direk FreeBSD işletim sistemini mi kurcaz?
2- Yoksa Win7 işletim sistemine VMWare yükleyip FreeBSD işletim sismenii sanal olarak mı kurulumunu yapcaz?

Merhaba arkadaşlar,

1- Arkadaşlar FreeBSD kurulumu yaparken direk FreeBSD işletim sistemini mi kurcaz?
2- Yoksa Win7 işletim sistemine VMWare yükleyip FreeBSD işletim sismenii sanal olarak mı kurulumunu yapcaz?

1. seçeneği tam olarak anlamadım.Ancak anladığım kadarı ile cevap vereyim.Sanırım 1. seçenekte bilgisayarı sanallaştırmaktan bahsetmişsiniz yani ESXI kurulumundan.1.Seçenek daha uygundur ancak bilgisayarı bide kullanamazsınız.Bunun için bir bilgisayar toplayabilirsiniz.Ama bence bununla uğraşacağınıza bilişimden alın.Yaklaşık 10-20 tl elektrik parası gelir.Sağlam bir internet gerekli vb.
Ama kendi serverinizi öylesine kuracaksanız 2. seçeneği deneyiniz.

Merhaba arkadaşlar,

1. Seçeneği yaparsan yani format atar gibi CD den FreeBSD kurabilirsin... Tabi belirli şartları lazım.. Boot üzerine kurulum...

2. Seçenek ise; Vmware ile Sanallaştırma yapımı.. Local olarak evinizde kuracağınızdan bağlantıda özel eklentiler ister...

Hayır ben Netinternet'den VDS sunucu alacağım ve bu VDS sunucuya sadece FreeBSD kurcam yani sadece metin2 için kullanıcam.
Sizce Sistemi Win7 kurup VmVare ile mi sanallaştırayım yoksa direk olarak FreeBSD'yi format olarak mı atayım sizce hangisi daha uygun olur?

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri