farkmt2official 1
farkmt2official
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Bvural41 1
Bvural41
Hikaye Ekle

Bilgisayarınızdaki İnterneti Paylaşın!!!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ReDk-İ-nG
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 295
Konu daha önceden paylaşıldı mı bilmiyorum, ben karşılaşmadığım için paylaşayım dedim :)

Şimdi gelelim bunun ne işe yaradığına...
Diyelim ki mobil internetiniz var ( vınn, jet vs.) bilgisayarınızda bunu kulanıyorsunuz ancak telefonunuzda da kullanmak istiyorsunuz. Çok kısa bir sürede bunu başarabilirsiniz :)
Şimdi windows 8 üzerinden resimli anlatım yapacağım... En kısa zamanda videolu anlatım da gelecek :))

1) İlk olarak "komut istemi" ni açıyoruz. Diğer adıyla cmd :D. Ctrl+x yaparak ulaşabiliriz.
wi-fi-hotspot-1.jpg

2) Komut satırına
Kod:
[COLOR=#000080][FONT=georgia]netsh wlan show drivers[/FONT][/COLOR]
yazıyoruz.
1P8Yvp.png

Göründüğü gibi YES yazıyor. O zaman bilgisayarımız internetimizi paylaşmaya uygun

3) Bu adımları uyguladıktan sonra baktık ki uygun. Alt tarafta verdiğim kodları cmd satırına yazıyoruz.
Kod:
[COLOR=#000080][FONT=fixedsys]netsh wlan set hostednetwork mode=allow ssid=AĞADI key=ŞİFRE[/FONT][/COLOR]
Kod:
[SIZE=4][COLOR=#000080][FONT=fixedsys]netsh wlan start hostednetwok[/FONT][/COLOR][/SIZE]

Kod da gördüğünüz ilk satırı yazıyoruz. ssid kısmından sonra ağadı yazan yere ağınıza vermek istediğiniz ismi yazın ve key kısmından sonraki şifre yazan yere ağınıza vermek istediğiniz şifreyi yazın.
lYMyrg.png

QX6lZg.png

4) Evet şimdi açtık networku ama gerisi nasıl olucak... Devam edelim... Ağ ve paylaşım merkezi'ni açıyoruz...
b8n2yG.png

Sol tarafta gördüğümüz sekmeden "bağdaştırıcı ayarlarını değiştirin" tıklayalım...
NVz4Ok.png

Evet şimdi internet bağalntısı olana sağ tıklıyoruz. ( Benimkisi Yerel Ağ Bağlantısı) Ardından Özellikler diyoruz.
38ma6O.png

Resimdeki gibi paylaşım sekmesine gidip ilk kutucuğa tik koyuyoruz. Özel ağ bağlantısı seçin kısmından oluşturduğumuz sanal ağı seçiyoruz ve işlem tamam :)
zR6Vp6.png

buda telefonumdan aldığım ekran görüntüsü :)

Bağlantı kapatma kodu:
Kod:
[SIZE=4][COLOR=#0000cd][FONT=impact]netsh wlan stop hostednetwork[/FONT][/COLOR][/SIZE]

NOT: Eğer interneti kablolu olarak paylaşmak isterseniz işler daha da kolay. En başta yaptığımız cmd ayarlarını yapmadan direk ağ bağlantılarından paylaşım seçeneğine geliyoruz (yani direk 4. adım) ve özel ağ seçme kısmından etherneti seçiyoruz. Birbirine kabloyla bağlı olan pclere internet gitmiş oluyor :)

Son düzenleme:

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri