noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Agora Metin2 1
Agora Metin2
Bvural41 1
Bvural41
onur akbaş 1
onur akbaş
IronTalonX 1
IronTalonX
D 1
delimuratt
berzahx 1
berzahx
PrimeAC 1
PrimeAC
DEVLOPER 1
DEVLOPER
ShadowFon 1
ShadowFon
mavzermete 1
mavzermete
Hikaye Ekle

Facebook'ta Açık Buldu, 10 Bin Dolar Aldı

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan SKefen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 95

SKefen

siyahkefen.
TM Üye
Katılım
27 Mar 2014
Konular
6,650
Mesajlar
8,655
Online süresi
2h 11m
Reaksiyon Skoru
333
Altın Konu
0
TM Yaşı
12 Yıl 2 Ay 21 Gün
Başarım Puanı
359
MmoLira
84
DevLira
0
Ticaret - 0%
0   0   0

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

Gündoğan aynı zamanda, Facebook 2013 ve 2014 Whitehat Thank'a (Teşekkür Listesi) ismini yazdırdı.

Sincan'da ikamet eden Gökay Gündoğan, Cihan Haber Ajansı (Cihan) muhabirine, küçük yaşlardan bu yana bilgisayar ve internete merakının olduğunu anlattı. 10 kez sosyal paylaşım sitesi Facebook'un güvenlik açığını bulduğunu ve siteden 12 bin dolar ödül kazandığını söyledi. Program yazılımları ile ilgili araştırma yaptığını, kendisinin de program yazmaya karar verdiğini anlatan Gündoğan, ''Facebook’un güvenlik açıklarını oluşturabileceğiniz bir bölüm oluşturmuşlar. Ben oraya geldim. Güvenlik açığını onlara raporladım. Daha sonra açığı onayladılar ve bana 3 bin dolar verdiler. Bulduğun güvenlik açığıda şuydu; istediğim kişinin gönderisini silebiliyordum.'' dedi.

Bir süre sonra başka bir güvenlik açığı bulduğunu belirten Gökay Gündoğan, ''Bu güvenlik açığında da istediğim kişinin ortak arkadaşı olmadan, istediğim kişinin gönderisine yorum yapabiliyordum. Bunu da rapor ettim ve bundan da 4 bin 500 dolar ödül aldım. Daha sonra bir gönderi açığı daha buldum. Bunda da var olan gönderileri gizliyordum ve bütün gönderileri kendi gönderilerim yapıyordum. Bundan bin 500 dolar ödül aldım.'' diye konuştu.

Gündoğan, bulduğu iki güvenlik açığını da şöyle anlattı: ''Grupta bir güvenlik açığı buldum. Grupta bir gönderi paylaşıldığı zaman, ben gönderiye resim ekleyebiliyordum. Böyle bir güvenlik açığı bulmuştum. Bundan da bin dolar ödül aldım. En sonda da mantıksal bir açık buldum. Ondan da bin dolar ödül aldım.''

Öte yandan, Twitter’da da bir güvenlik açığı bulduğunu belirten Gündoğan, ''Bu açıkta da istediğim kişinin bilgilerini alabiliyordum. Bu konuda da bu açık tespit edildi ve Twitter teşekkür listesine ismimi eklediler.'' diye konuştu.
 

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri
Üst