R 1
Roksam
[DEV]AB 1
[DEV]AB
Sevdamsın 1
Sevdamsın
farkmt2official 1
farkmt2official
emirhanHCL 1
emirhanHCL
Scarlet 1
Scarlet
Best Studio 1
Best Studio
Hikaye Ekle

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan qecekondu06
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 226

Türkiye'de ilk Mobil & PC Aynı Anda Metin2 Oyna. Triarchonline kalıcı ve uzun ömürlü yapısı ile 24 Temmuz'da açılıyor. | 1-99 Mobil Metin2 Triarch HEMEN TIKLA!

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, merkez kampüsü semtinde bulunan devlet üniversitesidir.Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, sanat tarihçisi, arkeolog, müzeci, ressam, mimar tarafından 'de adıyla kuruldu ve 'de 8 eğitmen ve 20 öğrencisi ile öğretime başladı.
Kuruluşundaki eğitim kadrosu, Müdür-i Umumi Osman Hamdi Bey; Dahili müdür ve heykel öğretmeni Oskan Efendi; Fenn-i Mimari öğretmeni Alexandre Vallaury; Yağlıboya resim öğretmeni ; Karakalem resim öğretmeni ; Tarih ve tarih-i sanat öğretmeni ; Ulum-u riyaziye (Fen Bilgisi) öğretmeni ; Teşrih (Anatomi) öğretmeni 'den oluşmaktaydı. Bu kadroya, 1892 yılında Hakkaklık (Gravür) öğretmeni olarak de katıldı.Türkiye'de ilk sanat ve mimarlık yüksek okulu olan kurum, ’de adını aldı ve böylece Türkiye'de akademi unvanını alan ilk yükseköğretim kurumu oldu.Güzel Sanatlar Akademisi, 1969'da 1972 sayılı Devlet Güzel Sanatlar Akademileri Kanunu'nun kabul edilmesiyle birlikte bilimsel özerkliğe kavuştu.Kurum, 4 Kasım 1981’de kabul edilen 2547 sayılı Kanun ve ’de çıkarılan 41 sayılı kanun hükmünde kararname ile üniversiteye dönüşerek adını aldı.Üniversite yönetimi Aralık ayında aldığı kararla adını Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi olarak değiştirmiştir.1982 yılından beri üniversitede eğitim dönemi 4 yıldır...

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri