Amerikan Ulusal Basketbol Ligi'nde (NBA) Oklahoma City Thunder, San Antonio Spurs'ü 106-97 yenerek Batı Konferansı final serisinin üçüncü maçında ilk galibiyetini elde etti.
Seride 2-0 geride olan Oklahoma City Thunder, San Antonio Spursü konuk etti. Thunderın, Los Angeles Clippersı elediği Batı yarı finali altıncı maçında, sol baldırında meydana gelen sakatlık nedeniyle play-offların kalan bölümünde oynama ihtimalinin çok düşük olduğu açıklanan Serge Ibaka, Spurs karşısında ilk 5te sahaya çıktı.
Ibakanın 5te 5 isabetle 10 sayı kaydettiği ilk çeyreği 29-28 geride kapatan Thunder, Russell Westbrookun devrenin bitimine 0.6 saniye kala neredeyse orta sahadan attığı 3 sayılık basketle soyunma odasına 57-53 önde gitti.
Üçüncü periyodun son dakikasına 81-76 önde giren ev sahibi Thunder, 9 dakika içinde 23-8lik bir seri yakalayarak farkı 20 sayıya (104-84) çıkardı. Son 4 dakikada da üstünlüğünü koruyan Thunder, karşılaşmayı 106-97 kazanarak, serideki ilk galibiyetine ulaştı (2-1).
Thunderın all-star oyuncuları Russell Westbrook, 26 sayı, 8 ribaunt, 7 asist ve 3 top çalma, Kevin Durant ise 25 sayı ve 10 ribauntla takımlarının skor yükünü çekti. İlk iki maçta forma giyemeyen Ibakanın 15 sayı, 7 ribaunt ve 4 blokla tamamladığı maçta Reggie Jackson da 15 sayı ve 5 asist üretti.
Yüzde 39,6 isabet oranıyla oynayan Spurste Manu Ginobili, kenardan gelerek attığı 23 sayıyla takımının en skoreri oldu. Tim Duncan, 16 sayı ve 8 ribaunt, Kawhi Leonard da 10 sayıyla Spursü ayakta tutmaya çalıştı. All-star oyun kurucu Tony Parker ise 13te 4 isabetle 9 sayıda kaldı.
NBAde, Miami Heat ile Indiana Pacers arasındaki Doğu Konferansı final serisine, dördüncü maçla devam edilecek.
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)
Benzer konular
- Cevaplar
- 2
- Görüntüleme
- 56
- Cevaplar
- 1
- Görüntüleme
- 48
- Cevaplar
- 3
- Görüntüleme
- 95
