farkmt2official 1
farkmt2official
cemalggevenc 1
cemalggevenc
Bvural41 1
Bvural41
yarka0000 1
yarka0000
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Hikaye Ekle

32 Bit Mi 64 Bit Mi Nedenleri ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan antibursa11
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 818

Ayyıldız2 | 2008 TR Yapısı • 1-99 Orta Emek Destan • Oto Avsız • 10 Temmuz 21:00 HEMEN TIKLA!

merhaba arkadaşlar bilgisayarım 32 bit. acaba bilgisayarım 64 bit olsa daha mı iyi olur soracagım soru bu. Hiçbir değişim yapmadan 64 bit mi 32 bit mi ?

Bilgisayarımım Özelliği

İşlemci: Pentium (R) Dual-Core CPU E5700 3.00 GHz 3.00 GHz
Yüklü Bellek Ram: 4.00GB Ram (3,25 GB)
İşletim Türü: 32 Bit

Ekran kartı

İyi oyunlar iyi forumlar cevap veren herkese şimdiden teşekkürler

En basit tanımıyla 32 ve 64-bit tanımı, İşletim sisteminizin ram adresleyebilme yeteneğidir, 32-bit sistemler en fazla 4 GB'a kadar Ram destekler, 64-bit ise 128GB'a kadar fiziksel Ram destekler.

Mesela sahip olduğunuz RAM 4GB ve altıysa 32 bit sistem kullanmalısınız, eğer üstüyse 64 bit kullanmanızda bir sakınca yoktur'ki bu sisteminizin performansını'da olumlu yönde etkiler.

Teknik açıdan 32 bit ve 64 bit farkını anlatmak gerekirse durum şöyle özetlenebilir;

• 32 bit sistemi sadece 4GB RAM'e kadar kullanabilirsiniz, 4GB üstü RAM için 64 bit sistem kullanılmalıdır.
  • 64 bit işletim sisteminde tüm işaretçiler 8 bayt yerine 4 bayt alır. 64 bit sistemde bu da 30% performans artışına yakın bir değere karşılık gelir.
  • 4GB RAM'e sahip olsanız bile birçok 32 bit işletim sistemi, çalışan yazılımların sadece 2GB'a kadar kullanmalarına izin verir. Kalan 2GB işletim sistemi ise uygulamalar ve sürücülerle data paylaşımı için rezerve edilir.

32 bit 64 bit farkını kullanıcı açısından değerlendirmek gerekirse;

Uygulama hızı 64 bit de 32 bit'e göre daha hızlıdır, uygulamanın'da 64 bit desteğinin olması gerekir, pek çok kullanıcı bu hız farkına varamayabilir fakat bu fark sistemi rahatlatmaya yeter.
Video, fotoğraf gibi büyük boyutlu dosyalarla işlem yapıyorsanız iyi bir RAM'e ihtiyacınız olacağından 32 bit yerine 64 bit sistem seçmelisiniz.
Bazı donanımlar 64 bit sürücüsüne sahip değildir, anakartın ve işlemcinin 64 bit olması yeterli olmayabilir ilave donanımlar için 64 bit sürücüsü var mı diye kontrol edilmelidir, bunu zaten 64 bit bir işletim sistemi CD/DVD'si taktığınızda anlayabilirsiniz, desteklemiyorsa uyarı verecektir.

Son düzenleme:
Teşekkürler Benim için 32 bit daha iyi :) Çok teşekkürler her konuma cevap verdin allah razı olsun

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri