Yıldız Köyünün kesin tarihine ulaşamdım. Büyüklerimizden duya geldiğimiz, duyumlara göre köy önceleri, Susurluk yönünden köye geliş tarafı,koca köprünün yakınlarında Eskiköy denilen ve Simav çayına yakın bir yerde kurulmuştur.Bölgenin Ömerköyle birlikte en eski Türk Köylerindendir. Köyü Manav Türkleri kurmuş olmakla beraber köyümüzde muhacır, Çerkes ve azda olsa yörükler yaşamaktadır. Köy önceleri çeşitli adlarla anılmıştır.Rivayetlere göre İldiz,Yıldınız ve en son YILDIZ olarak adlandırılmıştır. Başka kavimleride yaşadığı dönemlerde siz bize ilsiniz (yabancısınız) denilmiş. Daha sonraki dönemlerde ise Osmanlı döneminin karışıklıklar yaşadığı, eşkiyalıkların olduğu (rivayet olarak; Yeniçeri ocağı bozulunca) köyün eski kurulduğu yer olan eski köye saldırılar düzenlenmiş, köylülerin malları yağmalanmış ve köy halkı derenin (SİMAV) çayının karşısına ormanlık ve kuytu bir yer olan Boğaz Mahalle denilen mevkiye yerleşmişler. Köylüler can ve mal emniyeti için simav çayının karşıyakasına yerleşmesiyle Eşkiyalar (yeniçeriler)siz bizden yıldınız, sizi yıldırdık, yıldınız, yıldınız demeleriyle köy bir süre YILDINIZ ismiyle anılmıştır. Köyümüz arzisinin güneybatı yönünde Adabayır mevkiine yakın yerlerde halk dilinde "Bazalı" (Bazarlı, pazar kurulan yer) anlamında Türk olmayan kavim yaşıyormuş.
NOT: Bazalı denilen mevkide köy vardıysa Kurupınar denilen mevkide hemen her tarlada ev kalıntıları, tuğla parçaları, bazı büyük toprak küpler çıkmakta. Bahse konu olan iki yer arasında uzunca bir mesafe olduğuna göre ya bu yerleşim yeri çok büyük bir yerdi ya da bir birine yakın başka iki yerleşim yeri vardı. İncelenmeye değer buluyorum. Şimdiye kadar böyle bir incelemenin olduğunu duymadım.
NOT: Bazalı denilen mevkide köy vardıysa Kurupınar denilen mevkide hemen her tarlada ev kalıntıları, tuğla parçaları, bazı büyük toprak küpler çıkmakta. Bahse konu olan iki yer arasında uzunca bir mesafe olduğuna göre ya bu yerleşim yeri çok büyük bir yerdi ya da bir birine yakın başka iki yerleşim yeri vardı. İncelenmeye değer buluyorum. Şimdiye kadar böyle bir incelemenin olduğunu duymadım.