Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
Fethi Polat 1
Fethi Polat
farkmt2official 1
farkmt2official
BlackFullMoon 1
BlackFullMoon
mavzermete 1
mavzermete
Hikaye Ekle

Göbel, Susurluk

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan erdemaa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 513

Ayyıldız2 | 2008 TR Yapısı • 1-99 Orta Emek Destan • Oto Avsız • 10 Temmuz 21:00 HEMEN TIKLA!

İstanbul Bandırma İDO feribotundan inildinde İzmir'e bağlanırken geçilen yolda bulunmaktadır.

yörede hayvancılık yaygındır. Susurluk ve Bandırma bölgesine et dağıtımı buradan yapılır. Eti ve kokoreci meşhurdur.

Göbel, Susurluk İlçesinin Kuzeyinde bulunmakta, Susurluk’ a 15 km, Bandırma’ ya 45 km, Balıkesir'e 60 km mesafededir.

Doğusu Bursa İli, batısı Manyas İlçesi, güneyi Susurluk Merkez Bucağı, kuzeyi Bandırma İlçesi Aksakal Bucağı ile çevrilidir

Göbel'in yüzölçümü 28 Kilometrekare, 31.12.2010 tarihi itibariyle nüfusu 2169 kişidir. Göbel Cumhuriyet Mahallesi, Hakimiyeti Milliye Mahallesi ve Hürriyet Mahallesi olmak üzere 3 mahalleden oluşmaktadır.

Göbel'de Belediye teşkilatı 1953 yılında kurulmuştur. 2002 yılında yapılan 18 derslikli İlköğretim okulunda 7 adet köyden taşımalı sistemle gelen öğrencilere eğitim verilmektedir. Halkın yüzde yüze yakını okuryazar dır.

Göbel’e bağlı 7 adet köy bulunmaktadır, bunlar : Muradiye, Söve, Ümiteli, Okçugöl, Beyköy, Kepekler ve Ilıcaboğazı köyleridir. Ilıcaboğazı köyündeki şifalı çamur kaplıcaları birçok hastalığa iyi gelmektedir.

Göbel'de Jandarma Karakol Komutanlığı, İlköğretim Okulu, Sağlık Ocağı, Eczane, PTT, Tarım Kredi Kooperatifi, Esnaf Kefalet Kooperatifi, Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı, Cami Derneği, Avcılık ve Atıcılık Kulübü, Göbelspor Kulübü ve Trafo Merkezi bulunmaktadır.

Göbel'de her yıl 29 Ekim'de halkın büyük katılımı ile Cumhuriyet şenlikleri düzenlenmektedir. Belediyeye ait ışıklandırmalı, tribünlü ve soyunma odaları olan çim futbol sahası ve Voleybol sahası bulunmaktadır. Ayrıca İlköğretim

Okulu Bahçesinde 1 adet halı saha bulunmakatadır.

Göbel, 1930 yılına kadar Bandırmaya bağlı iken, bu tarihten sonra Susurluk ilçesine bağlanmıştır. Denizden yüksekliği 50 metredir. Göbelde pazartesi günleri hafta pazarı kurulur.

Göbel Köyünün kuruluş tarihi kesin olarak bilinmemekle beraber iki yüz yıllık bir maziye sahip olduğu söylenmektedir. 1928 yılında bucak teşkilatı kurulmuştur. 1953 yılında ise belediye teşekkül etmiştir. Halkın çoğunluğu Romanya ve Bulgaristan göçmenleri teşkil etmektedir. Ekonomik çalışma konusu genel olarak çiftçilik ve hayvancılıktır. Yeter derecede her çeşit tarımsal ürün elde edilmektedir. Buğday, Mısır, Pancar, Domates ve Ayçiçeği bunların önemlileridir. 1994 yılında yapılan Söve Göleti sulaması sayesinde geniş bir alanda sulu tarım yapılma imkânı sağlanmıştır.

Göbel Halkının geçim kaynağı Tarım ve Hayvancılıktır. Şeker pancarı, Buğday, Ayçiçeği, Domates, Mısır, en çok yetiştirilen bitkilerdir. Hayvancılık modern tekniklerle süt sığırcılığı ve besi sığırcılığı olarak yapılmaktadır. Göbel’ de Ticaret oldukça gelişmiştir. Büyük ölçüde Zahire ve Hayvan ticareti yapılmaktadır. Büyük ve Küçükbaş hayvan kesimlerinin yapıldığı, Belediyeye ait 1. sınıf ruhsatlı Modern bir Mezbaha tesisi bulunmaktadır. Beldede ayrıca 1 adet salça ve konserve fabrikası , 1 adet un fabrikası, 1 adet Kültür Mantarı Üretim Tesisleri, 1 adet Plastik ambalaj Fabrikası bulunmaktadır.

Belediyenin gelir kaynaklarının başında gelen Mezbaha tesislerinde kesim işleri özelleştirilmiş olup, 2010 yılında 48.923 adet Küçükbaş, 2.411 adet Büyükbaş Hayvan kesimi yapılmıştır.

Beldede altyapı sorunu bulunmamaktadır.

Göbel, Kokoreç, Et ve Et ürünleri ile ün yapmıştır. Bu konuda iç turizme yönelik temiz ve kaliteli hizmet veren restoranlar bulunmaktadır.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri