BlackFullMoon 1
BlackFullMoon
Agora Metin2 1
Agora Metin2
PrimeAC 1
PrimeAC
ShadowFon 1
ShadowFon
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
romegames 1
romegames
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Bvural41 1
Bvural41
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Oyuncu Mouse - Mousepad Tavsiyeleri Güncel !

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan GaNN1CuS
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

GaNN1CuS

Level 11
TM Üye
Üye
Konular
4,750
Reaksiyon Skoru
288
Altın Konu
0
TM Yaşı
12 Yıl 11 Ay 13 Gün
Başarım Puanı
250
MmoLira
-65
DevLira
0
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

50-100 TL ARASI MOUSE TAVSİYESİ

1 = A4 TECH X7 SERİSİ MOUSE
O27yP0.jpg

FARE HAKKINDA

Kablolu V-Track Optik2.0 Mouse
Her yüzeyde çalışabilen yeni optik teknolojisi-Kürk üzerinde bile.
3000cpi çözünürlük
100-3000 cpi çözünürlüğe kadar ayarlayabilme (Sürücü yüklendiğinde)
160Kbyte dahili bellek
Oscar Mouse Editor yazılımı
Mod butonu ile ön tanımlı 5 değişik oyun modu
USB Fullspeed ile 8 kat daha hızlı
1msn SPI süresi
30g maksimum hızlandırma
75 inch/sn maksimum hız (yüzeye bağlı olarak)
7 Buton ve Tek Scroll
USB Fullspeed bağlantı

Kişisel Notum : Fareyi bizzat kullandım ve Wolfteam - Combat Arms - Counter Strike oyunlarında normal mouse ile arasındaki farkı gördüm.Kesinlikle tavsiye ediyorum.Farenin bana göre eksik bir yanı yok ve fiyatına göre en iyi farelerden.
Farenin gameplay videolarına bakarak performansını görebilirsiniz.

2 = LOGİTECH G300

glZ97R.jpg

FARE HAKKINDA

Programlanabilir dokuz denetim tuşu sayesinde klavye komutlarını kolayca erişebileceğiniz düğmeler haline getirebilirsiniz.

Klavye komutlarını kolay ulaşılan düğmelere taşıyın. Ekranda düğme tıklamayı bırakabilir ve o işleri fareyle daha hızlı ve kolay yapabilirsiniz.

Tek tek oyuncular veya oyunlar için üç farklı profil programlayabilirsiniz (klavye makroları ve dpi ayarları). Bu şekilde başka bilgisayarlarda da istediğiniz gibi oyun oynayabilirsiniz.*

Hangi profilli kullandığınızı kolayca görebilmeniz için, her profile yedi renkten birini atayın.

Komutları istediğiniz yere sürükleyin ve bırakın. Otomatik oyun algılama özelliği, her oyunda özel yapılandırmalar kullanabilmeniz için oynadığınız oyunu algılar.

Her iki elde de aynı derecede rahattır. Hem sağ hem de sol elle kullanıma uygun tasarlanmıştır.

2500 dpi'lik sensör, çok çeşitli yüzeylerde yavaş veya hızlı hareketleri doğru şekilde izler. Böylece el hareketlerinize karşılık tutarlı bir yanıt alırsınız.

Fareniz saniyede 1000 rapor gibi göz alıcı bir hızla USB üzerinden iletişim kurar. Bu standart USB faresinden sekiz kat daha hızlıdır.

10 milyona kadar tıklama yapabileceğiniz düğmelere sahip bu dayanıklı fare uzun süre müthiş bir oyun performansı sunar.

Kişisel Notum : Fare Yazılım olarak dünyadaki en iyi farelerden.Sensörü dünyadaki en iyi farelerdendir.Logitech kalitesi olması ise ayrı bir güzel yanı.

A4 TECH X7 VS LOGİTECH G300 ? = Aralarında gözle görülür derecede fark olmasa da G300 sensörü A4 Tech sensöründen çok daha iyi.Bu yüzden bana göre daha iyi bir seçim olacaktır.

100-150 TL ARASI MOUSE TAVSİYESİ

1 = BLOODY SERİSİ FARELER

LP1b4V.jpg

FARE HAKKINDA
Çözünürlük : 200 - 3200 CPI
Resim İşleme : 368 MegaPiksel / Sn
Hızlanma : 30G
İzleme Hızı : 75 INÇ/ SEC
Raporlama Hızı : 1.000 Hz
Tuş İletişim Hızı : 3 Ms
Tuş Kullanım Ömrü : 10 milyon Klik

Kişisel Notum : Fare serilerinde boyut hariç hiç bir fark yok.Fare güzel bir fare özellikle FPS oyunları için fakat farenin tek eksik yanı yanında ek bir yazılım ile satılması.Fareyi aldıktan sonra istersek yazılımı farenin sitesinden 20 dolara alabiliyoruz.Bu fara ile örneğin Wolfteam oyununda ETSR-1 tarzı silahı dürbün açık iken kullanırken tek tek basmak yerine otomatik basabiliyor.Yani tek tek basarak 5 saniyede 10 mermi atacağımıza 2 saniyede 10 mermi atabiliyoruz.Farenin diğer güzel bir yanı ise sekmemesi.Fareyi diğer fareler ile karşılaştırdığımızda yine Wolfteam oyununda HK417 MC silahını EC gibi kullanabiliyoruz.

2 = STEELSERİES KİNZU V2 OPTİK - V2 PRO SERİSİ

aq2zM7.png

FARE HAKKINDA

Kinzu v2 Pro, optik teknolojisi sayesinde 3600 FPS ile çalışır ve saniyede 65 inçte bile istikrarlı hız sağlar. Sözün özü farenizi çılgınca savururken bile tam olarak istediğinizi yapacabileceksiniz.

1- Sol klik
2- Sağ klik
3- Scroll / orta klik
4- CPI değiştirici

Kinzu v2 Pro'nun scroll tuşunun hemen altında bulunan CPI değiştiricisi sayesinde iki CPI hassasiyeti arasında geçiş yapabilirsiniz. Kinzu v2 Pro'da ön tanımlı CPI ayarları profesyonel oyuncular tarafından en çok tercih edilen ve önerilen ayarlardır. Ayrıca ayarlarınızı kişiselleştirmek isterseniz Steelseries Engine yazılımı ile dilediğiniz şekilde değiştirebilirsiniz.

Kinzu v2 Pro Tournament Grade optik sensörü sayesinde her yüzeyde sorunsuz ve istikrarlı çalışmak üzere tasarlandı. Bu sensör sayesinde hedeflerinizdeki sapma ve zemin kaynaklı titreşim ortadan kalkıyor.

USB 2 bağlantısı
Karmaşayı önleyen, dayanıklılık kazandıran çift örgülü kablo
Kablo uzunluğu: 2m
PS: 3600
IPS: 65
Saniye başına mega piksel: 3.7
İnç başına yineleme: 400 - 3200
Maksimum ivme: 30 G
Sensör data yolu: 16 Bit
Kaldırma mesafesi: ~2mm
Maksimum polling: 1000 Hz

Kişisel Notum : Fare serileri arasında hiç bir fark yoktur.Fare sade bir görünüme sahip gözükse de gerçekten teknik özellik olarak çok iyi ve rahat bir fare.Yazılımı her ne kadar Türkçe olmasa da basit bir menüye sahip.

3 = LOGİTECH G500S SERİSİ

NVrZgQ.png

FARE HAKKINDA

Çözünürlük: 200 dpi - 8200 dpi
Görüntü işleme: 12 megapiksel/saniye
Maks. hızlanma**2: 30 G
Maks. hız**: en fazla 165 inç (4,19 m)/saniye

USB veri biçimi: 16 bit/eksen
USB rapor hızı: 1000 rapor/saniyeye kadar
Uyku modu: devre dışı

Dinamik sürtünme katsayısı***: 09 μ (k)
Statik sürtünme katsayısı***: 14 μ (s)
Ayarlama ağırlığı: 27 grama kadar

10 ADET PROGRAMLANABİLİR TUŞ
ÇİFT MODLU KAYDIRMA TEKERLEĞİ
AĞIRLIK VE DENGE AYARI

Kişisel Notum : G300'de daha önce söylediğim gibi sensörü gerçekten dünyadaki en sağlam sensörlerden.Yazılım olarak gerçekten çok iyi.Logitech olması garantisinin ne kadar sağlam olduğunun göstergesidir.

BU FARELER ARASINDA HANGİSİ : Bloody ile Steelseries arasında kalırsanız Bloody derim.Çünkü Bloody sekmeme oranı gerçekten çok iyi.Bloody ile Logitech arasında kalırsanız yine sensör kalitesi yüzünden Logitech derim.

150 TL ÜSTÜ MOUSE TAVSİYESİ

1 = ZOWİE EC1 - EC2 EVO SERİSİ

b8JBpb.jpg

FARE HAKKINDA

ZOWIE EC-eVo serisinin en önemli özelliği lift-off mesafesidir. 1.5mm lift-off mesafesi ile bu özelliğe sahip piyasadaki en düşük mousedur.

Piyasdaki diğer mouseları driver yükleyerek 1000Hz ile çalıştırabilirsiniz fakat ZOWIE mouselarında herhangi bir driver yüklemeden sadece takıp çalıştırarak 1000Hz ile kullanabilirsiniz.

Yeni geliştirilmiş mekanik scroll teknolojisi ile piyasadaki en hassas ve en dayanıklı mouse scroll’u artık parmaklarınızın altında!

Driver üzerinden DPI ayarlamasını herkes yapabilir fakat bu özelliği mouse’un üzerine koyarak artık oyun anında hiçbir zaman kaybetmeden rahatlıkla DPI değiştirebilirsiniz.

Kişisel Notum : Zowie Türkiyede adı duyulmamış bir marka olsada yazılım derdi olmadan tak çıkar özelliği ile ve sensörü ile gerçekten en iyi farelerden.Özellikle dünya tarafından Counter Strike Efsanesi olan SpawN bu mouse kullanıyor.

2 = STEELSERİES SENSEİ RAW SERİSİ

djkODX.png

FARE HAKKINDA

FPS: 12.000
IPS: 150
Saniye başına mega pixel: 10.8
CPI: 90 - 5670
Maksimum ivmelenme: 30 G
Sensör data yolu: True 16 Bit
Kaldırma mesafesi: ~2mm
Maksimum polling: 1000 Hz

Kişisel Notum : Fare gerçekten çok rahat ve kullanımı kolay.Menüsü Türkçe değil fakat çok basit.Fare gerçekten teknik özellik olarak iyi bir performans sunuyor.

3 = STEELSERİES RİVAL

59MDXL.png

FARE HAKKINDA

- 50 to 6500 Adjustable CPI
- 1ms Response Rate / 1000Hz Polling Rate
- 200 Inches Per Second (IPS)
- 50Gs of Acceleration

- 6 Programmable Buttons
- 16.8M Color Illumination w. 2 Zones
- Soft-touch coating
- Injected rubber side grips
- Cable Texture: Soft Rubber Cable

- Weight: 128 grams (0.28 lbs)
- Height: 40 mm (1.57 in)
- Width: 70 mm (2.76 in)
- Length: 133 mm (5.23 in)
- Cable Length: 2m (6.5 ft.)

- > 30 Million Click Durability

Kişisel Notum : Fare gerçekten çok rahat ve kullanımı kolay.Menüsü Türkçe değil fakat çok basit.Fare gerçekten teknik özellik olarak iyi bir performans sunuyor.Sensei serisinden değil.Yeni bir fare.

4 = RAZER DEATHADDER 2013

A251NL.png

FARE HAKKINDA

6400dpi 4G Optik Sensör
Dokulu kauçuk kenarlar sağ el ergonomisine göre özel tasarım
Razer Synapse 2.0 etkin
1000Hz Ultrapolling™ / 1ms tepki süresi
5 bağımsız programlanabilir yüksek algılamalı butonlar
On-The-Fly Sensitivity™ Hassasiyet ayarı ile anında duyarlılık seviyesini değiştirebilme
Always-On™ sürekli algılama modu
saniye başına 200 inç ve 50g ivme
Sıfır-akustik Ultraslick fare ayakları
Altın alaşımlı USB bağlantı konektörü
Hafif, örgülü fiber kablo

Kişisel Notum : Fare gerçekten dünyadaki en iyi FPS farelerinde.Kullanımı çok konforlu.Teknik özellik olarak çok iyi.Sensörü gerçekten süper.Sadece sağ el kullanımı olması kötü bir durum.Yazılımı gerçekten basit ve güzel fakat Türkçe olmaması kötü yanı.Fareyi kesinlikle tavsiye ederim.

5 = STEELSERİES SENSEİ

4mbaQG.png

FARE HAKKINDA

32 BIT ARM İŞLEMCİ

12.000 FPS'de 10.8 megapiksel image korelasyonuna sahip Sensei aynı zamanda saniyede 150 inçe kadar hareketleri izleyebilir.

Standart CPI aralığı: 1 - 5.700 CPI
Çifte CPI aralığı: 5.701 - 11.400 CPI

Kişisel Notum : Fare Sensei serisinin en üst seviye faresi.Bu fareyi sevmemin en iyi nedenlerinden biri 16 Milyon renk ile aydınlatılabiliyor olması.Ek olarak teknik özellik olarak Sensei serisinin en üst seviye faresidir.Kesinlikle tavsiye ediyorum.

BU FARELER ARASINDA HANGİSİ : Zowie gerçekten aralarındaki en iyi fare bana göre.Kurulum - Yazılım derdi olmadan dünyanın en iyi sensörü ile üstün performans sunuyor.Zowie den sonra aralarından Razer DeathAdder serisini öneririm.Daha sonra Sensei serisi.Daha sonra Rival ve en son olarak Sensei Raw Naviyi öneriyorum.

GENEL BİR SIRALAMA YAPARSAK
1 = ZOWİE EC1 - EC2 EVO SERİSİ
2 = RAZER DEATHADDER 2013
3 = LOGİTECH G500S
4 = STEELSERİES SENSEİ
5 = BLOODY V7-V5 SERİSİ
6 = G300
7 = X7
8 = SENSEİ RİVAL
9 = KİNZU V2 OPTİK - PRO SERİSİ
10 = SENSEİ RAW SERİSİ

Not : Bu demek olmuyor ki en pahalı fare en iyisi.Örneğin 3.sıraya koyduğum Logitech G500S fiyatı 120 TL civarı fakat 4.sıradaki Sensei 300-400 TL arası değişiyor :)

MOUSE PAD TAVSİYESİ
1 = STEELSERİES QCK SERİSİ
2 = STEELSERİES H SERİSİ
3 = RAZER GOLİATHUS SERİSİ
4 = QPAD SERİSİ
5 = BLOODY SERİSİ
6 = LOGİTECH SERİSİ
7 = ZOWİE SERİSİ

Not : Mouse Pad fiyat aralığı koymadım çünkü hepsi birbirine yakın fiyatlarda.Genel bir değerlendirme yapmak gerekirse hangi mouse kullanıyorsanız o mouse markasının mouse pad'inden almanızı öneririm.Örneğin Razer kullanıyorsanız Razer Goliathus mouse pad alın.Bu demek olmuyor ki Razer mouse kullanıyorum Steelseries Mouse pad aldım performans alamazmıyım.Aksine kesinlikle daha iyi bile performans alabilirsiniz.Fakat tavsiyem yinede aynı marka Mousepad alın.Genel bir mousepad almak istiyorsanız QPad Serisi iyi bir seçim olacaktır...

Not : Sorularınız yada tavsiye isteğiniz varsa konu altından yardımcı olabilirim yada özel mesaj ile.İyi forumlar...

Son düzenleme:

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri