Bvural41 1
Bvural41
kralhakan2009 1
kralhakan2009
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Cannn6161 1
Cannn6161
B 1
berione65
sen272 1
sen272
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Bir Sorum Olcak

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan MetoRix07
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

MetoRix07

Level 3
TM Üye
Üye
Konular
36
Reaksiyon Skoru
2
Altın Konu
0
TM Yaşı
16 Yıl 5 Ay 8 Gün
Başarım Puanı
77
MmoLira
0
DevLira
0
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

Merhaba arkadaslar size merak ettigim bisey isormak isityorum vds ile vps arasıdndaki fark nedir ? vps ye metin2 kurulmazmı :m08::m08::ka19:

vps e de metin2 kurulur - vps ile vds arasındaki fark vps sadece yazılım bölünmesidir yani sadece windowsu ve boot u bölersin fakat vds bir nevi dedicated gibidir evet dedicatedin icinden kesilir fakat donanım bölünmesi oldugu icin kendi basına bir makinadır. aynı sunucudaki diger makinalarla birbirini etkilemez

vps ile vds'nin aynı şey oldugunu sanıyordum ?

hayır kesinlikle ikiside ap ayrı kavramlar

Vps açılım olarak “ Virtual Private Server “ cümlesinin baş harflerinden oluşmaktadır. Türkçedeki tam karşılığı Paylaşımlı Özel Sunucu anlamına gelmiştir. Buradaki mantık aynı sistem içerisinde ortak ram ve disk kullanımıdır. Yalnız ram ve disk i kullanan bu ortak sanal sunucu grubu birbirinden bağımsız çalışmaktadır. Zaten Gerçek Sunuculardan (yani dedicated) farkı da aynı donanımı birden fazla sanal sunucunun kullanabiliyor olmasıdır. Dedicated gibi fazla performans gerektiren hizmetleri karşılamaktansa, düşük maliyetde düşük ram kullanan web hizmetlerinde sanal sunucular kullanılır. Hem ücret olarak çok uygundur hemde talep ettiğiniz sistemi karşılayacak kadar değere sahiptir.

Vds açılım olarak “ Virtual Dedicated Server “ cümlesinin baş harflerinden oluşmaktadır. Vps paketlerde donanımı kullanan işletim sistemi tektir. Yalnız VDS de ise bu durum farklıdır. Her kullanıcı için donanımı kullanan bir işletim sistemi vardır. Örneğin sunucuda bölünen Ram miktarı tümü ile o kullanıcıya atanır. ( Ram miktarı, kullanılmasa bile kullanıcıya atanır. ) Böylece *sanal yöntemdeki ram kısıtlamalarının önüne geçilir.

VPS Sanal Kiralık Serverdir.

VDS İse Sanal Satın Alınanla İlgili Bişiy :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri