Fethi Polat 1
Fethi Polat
Scarlet 1
Scarlet
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
bencemal 1
bencemal
mavzermete 1
mavzermete
farkmt2official 1
farkmt2official
Bvural41 1
Bvural41
Hikaye Ekle

Kuzucak, Ceyhan

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan iGrand
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 139

Ayyıldız2 | 2008 TR Yapısı • 1-99 Orta Emek Destan • Oto Avsız • 10 Temmuz 21:00 HEMEN TIKLA!

Ülke
22px-Flag_of_Turkey.svg.png
Türkiye
Coğrafi bölgeAkdeniz Bölgesi
İlAdana
İlçeCeyhan
- Toplam758
Zaman dilimiDAZD (+2)
- Yaz (YSU)DAYZD (+3)
İl alan kodu322
İl plaka kodu01
Posta kodu01920

[TD="colspan: 2"]Kuzucak
[/TD]

[TD="colspan: 2"]— Köy —[/TD]

[TD="colspan: 2"]
250px-Adana_in_Turkey.svg.png

Adana[/TD]

[TD="colspan: 2"]Nüfus (2000)[1][/TD]

[TD="colspan: 2"] Adana ilindeki yerleşim yerleri listesi
[/TD]

[TD="colspan: 2"]İnternet sitesi: [2][/TD]
Kuzucak, Adana ilinin Ceyhan ilçesine bağlı bir köydür.
[h=2]Konu başlıkları[/h]

  • 1 Tarihçe
  • 2 Kültür
  • 3 Coğrafya
  • 4 İklim
  • 5 Nüfus
  • 6 Ekonomi
  • 7 Altyapı bilgileri
  • 8 Dış bağlantılar

[h=2]Tarihçe[/h] Köyün esas adı Salihiye olup tamamına yakını Bulgaristan göçmenidir. Abdülhamid Han döneminde, 1893 yılında göç ederek yurdun çeşitli yerlerine yerleşmişlerir.
Fransız işgalinde köy, silahlı mücadele vermiş, bu mücadelede 11 şehit verilmiştir. Bu şehitlerin verilmesinden dolayı adı uzun yıllar Yaslıca olarak anılmıştır. TCDD tren biletleri halen Yaslıca olarak verilmektedir.
[h=2]Kültür[/h] Köyün yemeklerinden meşhur olanı dolangaç isminde hamur işidir. Ayrıca yüksük çorbası ve tarhanası nam yapmıştır.Yeni yıla girerken keten helvası yapılmakta olup buna birtakım şakalar eklenerek ilginç anılar oluşturulur.Yaprak sarması,kabak çiçeği dolması gigbi yemekler ile unutulmasına rağmen belli yaşın üstündekıler bilir Karpuz Pekmezını.
[h=2]Coğrafya[/h] Adana iline 62 Km., Ceyhan ilçesine 17 Km., uzaklıktadır. Köyün güneyinde Nur Dağlarının uzantısı, kuzeyinde Osmaniye ili ve Osmaniye ilininden gelen Karaçay bulunmaktadır.
[h=2]İklim[/h] Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.
[h=2]Nüfus[/h]
20071050
2000758
1997717

[TH="colspan: 2"]Yıllara göre köy nüfus verileri[/TH]
[h=2]Ekonomi[/h] Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Ortadoğu'nun en büyük sulama kanalı köyün yakınından geçtiğinden sulamalı tarım yapılmaktadır. Köyde bir adet Çırçır ve Psesse fabrikası bulunmakta olup pamuk işletmeciliği yapılmakta.Ayrıca ormanlaştırılan dağlar sayesinde ormancılık ta gelir kaynakları arasına girdi.
Başlıca yetişen ürünler; pamuk, mısır, buğday, soya fasulyesi, karpuz ve zeytindir.
[h=2]Altyapı bilgileri[/h] Köyde ilköğretim vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı vardır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.
Savaş sonunda, TCDD tarafından köye 300 metre mesafede bir yolcu indirme ve bindirme durağı yapılmış fakat 2005 yılından sonra, yolcu azlığı nedeniyle bu durak kaldırılmıştır.
 

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri
Üst