kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
farkmt2official 1
farkmt2official
Bvural41 1
Bvural41
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Hikaye Ekle

Hamitbeybucağı, Ceyhan

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan iGrand
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 161

Ayyıldız2 | 2008 TR Yapısı • 1-99 Orta Emek Destan • Oto Avsız • 10 Temmuz 21:00 HEMEN TIKLA!

Ülke
22px-Flag_of_Turkey.svg.png
Türkiye
Coğrafi bölgeAkdeniz Bölgesi
İlAdana
İlçeCeyhan
- Toplam532
Zaman dilimiDAZD (+2)
- Yaz (YSU)DAYZD (+3)
İl alan kodu322
İl plaka kodu01
Posta kodu01920

[TD="colspan: 2"]Hamitbeybucağı
[/TD]

[TD="colspan: 2"]— Köy —[/TD]

[TD="colspan: 2"]
250px-Adana_in_Turkey.svg.png

Adana[/TD]

[TD="colspan: 2"]Nüfus (2000)[1][/TD]

[TD="colspan: 2"] Adana ilindeki yerleşim yerleri listesi
[/TD]

[TD="colspan: 2"]İnternet sitesi: [2][/TD]
Hamitbeybucağı, Adana ilinin Ceyhan ilçesine bağlı bir köydür.
[h=2]Konu başlıkları[/h]

  • 1 Tarihçe
  • 2 Kültür
  • 3 Coğrafya
  • 4 İklim
  • 5 Nüfus
  • 6 Ekonomi
  • 7 Altyapı bilgileri
  • 8 Yemek
  • 9 Dış bağlantılar

[h=2]Tarihçe[/h] Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur. Ancak Kurtuluş Savaşı sırasında bölge halkından olan ve kahramanca mücadele eden Hamit Bey'in adına istinaden verildigi düşünülmektedir. Köy özellikle Bosna Hersek göçmenlerinin yerleştirilmesiyle nüfus kazanmıştır.
[h=2]Kültür[/h] Köy halkı göçmenlerden oluşmaktadır Bosna'dan ve Bulgaristan'dan göçetmişlerdir. Ayrica köyde Türkçenin yani sira Boşnakçada etkinliğini yitirmişte olsa konuşulmaktadir. Köy islam kültür ve geleneklerinin yanı sıra kendine has kültür ve gelenekleri bulunan bir kültür yapısına sahiptir.
[h=2]Coğrafya[/h] Adana iline 61 km, Ceyhan ilçesine 17 km uzaklıktadır.
[h=2]İklim[/h] Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.
[h=2]Nüfus[/h]
2007
2000532
1997478

[TH="colspan: 2"]Yıllara göre köy nüfus verileri[/TH]
[h=2]Ekonomi[/h] Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Ayrica köy halkinin önemli bir kısmı geçimini yurt dışında çalışarak sağlar.
[h=2]Altyapı bilgileri[/h] Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.ayrıca koyde 1 bakkal ve muhtarlıga ait muhtarlık binası ve muhtarlık misafirhanesi vardır.koy bitişiginde kamuya ait geniş bir fidanlık bulunmaktadır.araziler dsi sulama kanalları vasıtasıyla sulanmaktadır.80 li yıllarda ceyhan ırmagının sellere sebep olması ve koye zarar vermesi sebebiyle devlet tarafından yaptırılmış afet evleri mevcuttur.haftanın salı günleri köyümüze doktor gelmektedir.
[h=2]Yemek[/h] Köy halkının yaptığı boşnak yemekleri; piriyan, pide çeşitleri, sütlü dilonsa,zelansa, lukuşa, cicipapa ijlavak direnitsa pura (kaçamak)ribitsa ya çok mükemmel yemekleri bir kaçı bunlar dünyanın en güzel yemekleri boşnak yemekleri.
 

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri
Üst