Ayyıldız2 | 2008 TR Yapısı • 1-99 Orta Emek Destan • Oto Avsız • 10 Temmuz 21:00 HEMEN TIKLA!
| Ülke | |
|---|---|
| Coğrafi bölge | Akdeniz Bölgesi |
| İl | Adana |
| İlçe | Karaisalı |
| - Toplam | 372 |
| Zaman dilimi | DAZD (+2) |
| - Yaz (YSU) | DAYZD (+3) |
| İl alan kodu | 322 |
| İl plaka kodu | 01 |
| Posta kodu | 01770 |
[TD="colspan: 2"]Güvenç
[/TD]
[TD="colspan: 2"]— Köy —[/TD]
[TD="colspan: 2"]
Adana[/TD]
[TD="colspan: 2"]Nüfus (2000)[1][/TD]
[TD="colspan: 2"] Adana ilindeki yerleşim yerleri listesi
[/TD]
[TD="colspan: 2"]İnternet sitesi: [2][/TD]
[h=2]Konu başlıkları[/h]
- 1 Tarihçe
- 2 Kültür
- 3 Coğrafya
- 4 İklim
- 5 Nüfus
- 6 Ekonomi
- 7 Altyapı bilgileri
- 8 Dış bağlantılar
[h=2]Tarihçe[/h] 350 yıl önce kurulduğu tahmin edilmektedir. ismi ise geçmişde insanların bu köyde yaşayanlara mal ve eşyalarını şehre giderken rahatlıkla emanet edebildikleri için"güvende geç" şeklinde söylemişlerdir. Bugün adı güvenç olmuştur.
[h=2]Kültür[/h] +genç kızların nakış ile ilgilenmesi düğünler de halay ve çiftetellioynanır
[h=2]Coğrafya[/h] Adana iline 46 km, Karaisalı ilçesine 4 km uzaklıktadır.Adana-Karaisalı karayolu üzerinde bulunmaktadır.Köy arazisinin 2/3'lük kısmı tarım arazısi kalan 1/3'lük kısmı kızıl çam ormanıdır.Tarım arazisinin 1/5'lik kısmında sulu tarım 4/5'lik kısmında kuru tarım yapılmaktadır.
[h=2]İklim[/h] Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Yazları sıcak ve yağışsız kışları ılık ve yağışlı geçer.
[h=2]Nüfus[/h]
| 2007 | |
| 2000 | 372 |
| 1997 | 385 |
[TH="colspan: 2"]Yıllara göre köy nüfus verileri[/TH]
[h=2]Altyapı bilgileri[/h] Köyde, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır, kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.