Cancan.1234 1
Cancan.1234
farkmt2official 1
farkmt2official
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Hikaye Ekle

Gildirli, Karaisalı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan iGrand
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 125

Ayyıldız2 | 2008 TR Yapısı • 1-99 Orta Emek Destan • Oto Avsız • 10 Temmuz 21:00 HEMEN TIKLA!

Ülke
22px-Flag_of_Turkey.svg.png
Türkiye
Coğrafi bölgeAkdeniz Bölgesi
İlAdana
İlçeKaraisalı
- Toplam398
Zaman dilimiDAZD (+2)
- Yaz (YSU)DAYZD (+3)
İl alan kodu322
İl plaka kodu01
Posta kodu01770

[TD="colspan: 2"]Gildirli
[/TD]

[TD="colspan: 2"]— Köy —[/TD]

[TD="colspan: 2"]
250px-Adana_in_Turkey.svg.png

Adana[/TD]

[TD="colspan: 2"]Nüfus (2000)[1][/TD]

[TD="colspan: 2"] Adana ilindeki yerleşim yerleri listesi
[/TD]

[TD="colspan: 2"]İnternet sitesi: [2][/TD]
Gildirli, Adana ilinin Karaisalı ilçesine bağlı bir köydür.
[h=2]Konu başlıkları[/h]

• 1 Tarihçe
  • 2 Kültür
  • 3 Coğrafya
  • 4 İklim
  • 5 Nüfus
  • 6 Ekonomi
  • 7 Altyapı bilgileri
  • 8 Dış bağlantılar

[h=2]Tarihçe[/h] Köyün adının eski Türkçede "parlak, temiz, yeni" anlamında kullanılan 'gildir' den geldiği sanılmaktadır. Köyün bulunduğu mevkide parlak kayalar vardır. 2009 yılından itibaren bayramın ikinci günü kaynaşma ve dayanışma şenliği yapılmaktadır insanları cana yakın olup misafir perverdirler.son zamanlarda okuyan kesim artmıştır köylüler süt ve et üzerine yatırım yapmak isteyenlere açıktır
[h=2]Kültür[/h] Geleneklerine bağlı tipik bir Türkmen köyüdür.
[h=2]Coğrafya[/h] Adana iline 63 km, Karaisalı ilçesine 13 km uzaklıktadır.
[h=2]İklim[/h] Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.
[h=2]Nüfus[/h]
2007
2000398
1997258

[TH="colspan: 2"]Yıllara göre köy nüfus verileri[/TH]
[h=2]Ekonomi[/h] Köyde ekonomi iktisat adına bir kavram yoktur yenirmi içilirmi bilmez insanlar maalesef devlet baba bu köye cok uzaktır köyde tarım yapılmaz çünkü temel ihtiyaçları karşılayacak su yoktur ha su olsa ne yazar köylü tarlasını ekemez neymiş efendim o araziler vakıf malı.köylü hayvancılık yapamaz neden efendim kıl keçisi ormana zararlı köy coğrafyasında kıl keçisinden ve o köyde büyümüş insanlardan başka kimse yaşayamaz.
[h=2]Altyapı bilgileri[/h] Köyde, ilköğretim okulu vardır(okulda eğitim öğretim adına genelde bişey yoktur orda okuyan bir öğrenci okuma yazmayı öğrenemeden mezun olur).Ortaokul yoktur taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardırkanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri