- Katılım
- 21 Mar 2014
- Konular
- 173
- Mesajlar
- 687
- Reaksiyon Skoru
- 26
- Altın Konu
- 0
- TM Yaşı
- 12 Yıl 2 Ay 21 Gün
- Başarım Puanı
- 87
- MmoLira
- -1
- DevLira
- 0
ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!
1879'da Prusya'da devlet hizmetine girdi. 1884'te hukuk doktorasını tamamladı. 1885-89 arasında Tokyo'daki Alman hukuk okulunda ders verdi. Daha sonra Prusya'ya dönerek 1892'de yeniden devlet memuru oldu. 1909'da Maliye Bakanlığı'nda müsteşarlığa getirildi Theobald von Bethmann Hollweg hükümetinin düşmesinin ardından, ülkede gerçek iktidarı elinde tutan ve ortak sorumlulukla genelkurmay başkanlığı görevini yürüten Paul von Hindenburg ve Erich Ludendorff tarafından hükümeti kurmakla görevlendirildi (14 Temmuz 1917). Şansölyelik için gereken niteliklerden yoksun olan Michaelis, konumunu koruyabilmek için orduya dayanmak zorunda kaldı. Reichstag'ın (Parlamento) Almanya'nın herhangi bir toprak talebinde bulunmamasını öngören 19 Temmuz 1917 tarihli barış önergesini onaylamaya yanaşmadı. Ağustos 1917'de başlatılan görüşmelerinde de herhangi bir ödün vermeyi reddetti. 1917 yazında donanmada baş gösteren ayaklanmadan Bağımsız Sosyal Demokrat Parti'yi sorumlu tutması, Reichstag'daki çoğunluk partilerinin yoğun tepkisine yol açtı. Hem ordunun, hem de parlamentonun desteğini yitiren Michaelis, 31 Ekim 1917'de görevinden istifa etti. Mart 1918-Nisan 1919 arasında Pomeranya'da yönetici (eyalet başbakanı) olarak görev yaptı. Daha sonra Alman Ulusal Halk Partisi'ne (Almanca: Deutschnationale Volksparteic) katıldı ve Prusya Protestan kilisesi (Almanca: Evangelischen Kirche der altpreußischen) yönetiminde aktif olarak görev aldı. 1921'de Für Staat und Volk. Eine Lebensgeschichte isimli kitapla hatıralarını yayınladı.
Michaelis, yokluğunda artan suçlamalar nedeni ile, 1926 yılında Reichstag'ta bir komiteye şansölye olarak gerçekleştirdiği eylemlerle savunmak zorunda kaldı. "..bu küçük adam, belki de dünyayı bir yıl savaştan kuratarabilir, dünyada milyonlarca insanın hayatını kaybetmesini önleyebilirdi, Alman halkının uzlaşma ve anlayışla barış getirebilir. Yapmadı. Bu mutluluğa yol açacak yolun daha başında engellenmişti. "(İddianame raportörü Prof Johann Viktor Bredt )


