HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!
Editlendi
Google DNS'lerinin engellenmesinin ardından kullanıcılar farklı DNS'leri kullanmayı tercih etti.Google DNS dışında pek çok DNS rakamı bulunduğu için bu da kullanıcıların siteye girmesini engellemeye yetmedi.Bu şekilde twitter'in engellenemeyeceği anlaşılınca bu sefer twitter'a IP Bazlı engel getirildi.
Peki bu ne demek? İnternet servis sağlayıcıları IP bazlı engelleme yoluna giderek DNS değiştirerek Twitter'a girmeye çalışanların önünü tıkaması demek. Eğer şu dakikalarda DNS'i değiştirmenize rağmen giremiyorsanız, boşuna DNS değiştirmekle uğraşmayın; zira artık DNS yolu ile Twitter'a giriş kapanmış durumda.
Peki nasıl gireceğiz?
VPN servislerini (Hotspot Shield VPN, Onavo, TOR) veya Chrome'un Zenmate eklentisini kurarak giriş yapabilirsiniz.
@batu_14; sunucular hakkında alıntı;[/CENTER]
Google DNS'lerinin engellenmesinin ardından kullanıcılar farklı DNS'leri kullanmayı tercih etti.Google DNS dışında pek çok DNS rakamı bulunduğu için bu da kullanıcıların siteye girmesini engellemeye yetmedi.Bu şekilde twitter'in engellenemeyeceği anlaşılınca bu sefer twitter'a IP Bazlı engel getirildi.
Peki bu ne demek? İnternet servis sağlayıcıları IP bazlı engelleme yoluna giderek DNS değiştirerek Twitter'a girmeye çalışanların önünü tıkaması demek. Eğer şu dakikalarda DNS'i değiştirmenize rağmen giremiyorsanız, boşuna DNS değiştirmekle uğraşmayın; zira artık DNS yolu ile Twitter'a giriş kapanmış durumda.
Peki nasıl gireceğiz?
VPN servislerini (Hotspot Shield VPN, Onavo, TOR) veya Chrome'un Zenmate eklentisini kurarak giriş yapabilirsiniz.
@batu_14; sunucular hakkında alıntı;[/CENTER]
Bu sabah saat 06:00 itibari ile bunun için bir adım atıldı ve, Türkiye içinden Google DNS'lere erişim tamamen engellendi.
Durumun en vahim yanı ise, veri merkezlerini konuya dahil etmelidir.
Başkalarını bilemem, lakin ben windows-linux-freebsd dahil her kurduğum sunucu üzerine; 8.8.8.8 - 8.8.4.4 dns kullanmakta idim, sabah sabah gerçek bir angarya oldu bu husus bana.
Son düzenleme:
@tunahan7171123; Otomatik yerine comodo yu veya diğer DNS leri kullanmanda yarar var.Yoksa yasaklı adreslere gene giriş yapamazsın.
Moderatör tarafında düzenlendi:
Google dns si yani (8.8.8.8 , 8.8.4.4) bunu kullananların sadece yasaklı sitelere değil tüm internet girişleri yasaklandı.Yeni dns gireceksiniz yada otomatiğe alacaksınız.
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)