- Konular
- 12
- Reaksiyon Skoru
- 16
- Altın Konu
- 0
- TM Yaşı
- 12 Yıl 4 Ay 13 Gün
- Başarım Puanı
- 49
- MmoLira
- 0
- DevLira
- 0
HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!
Hayırlı Satışlar bol Kazanclar ... Güzele Benziyor .
Teşekkürler
- Konular
- 53
- Online süresi
- 8h 35m
- Reaksiyon Skoru
- 135
- Altın Konu
- 0
- TM Yaşı
- 17 Yıl 2 Ay 17 Gün
- Başarım Puanı
- 131
- MmoLira
- 163
- DevLira
- 0
Sunucularda AMD işlemci kullanılması performans açısından olumsuz bir etkiye neden olabilir. AMD firması oyunculara yönelik çalışmalar yaptığından grafiksel işlem hızına daha çok önem vermektedir. Eş değer Intel & AMD işlemcilerinin performans testlerinin sonucunda aynı işlem AMD ile 21 saniye Intel ile 9 saniye sürmektedir. Oyun sırasında ise bir kaç milisaniye fark ile AMD öndedir.
Ancak konumuz bir sunucu sistemi olduğunda grafik işlemleri çöpe atılarak doğrudan matematiksel ve mantıksal işlemler yapılır ve bu durumda AMD işlemcilerin geride kaldığını görürürüz.
Uzun lafın kısası Ana makineyi AMD işlemci kullandığı için ucuza getiriyorlar ama Intel işlemciler ile aynı fiyata satarak kâr paylarını arttırıyorlar. Ancak bu arada ciddi bir performans kaybı söz konusu ancak hiç kimsenin umrunda değil gibi.
Dipnot: AMD'nin çekirdek hızı yüksek görüne bilir ancak çekirdek mimarisi söz konusu olduğunda Intel'in mimarisi tartışmasız daha güçlüdür 1 çekirdeği Hyper Threading ile çift işlem yapabilme özelliğine sahipken bu özelliğe sahip olmayan AMD'ler saf güce ihtiyaç duyar ancak Intel'in HT teknolojisi ile elde ettiği toplam güce ulaşması pek mümkün değildir HT ile elde edilen sanal çekirdeklerin yerini doldurmak için çekirdek sayısını arttırmaya çalışıyor ancak bu artışı Intel'in de yapabildiği gerçeği Intel'i her zaman ki gibi bu tür işlerde 1 adım önde tutuyor. Tabi ilk 64 bit mimarisine sahip işlemcileri AMD firmasının ürettiği gerçeğini de hiç bir şey değiştiremez.
Ben diyeceklerimi dedim yanlış anlaşılmasın, kötü bir amacım yok. Herkes kendi seçimlerinden sorumludur.
Hayırlı satışlar.
Ancak konumuz bir sunucu sistemi olduğunda grafik işlemleri çöpe atılarak doğrudan matematiksel ve mantıksal işlemler yapılır ve bu durumda AMD işlemcilerin geride kaldığını görürürüz.
Uzun lafın kısası Ana makineyi AMD işlemci kullandığı için ucuza getiriyorlar ama Intel işlemciler ile aynı fiyata satarak kâr paylarını arttırıyorlar. Ancak bu arada ciddi bir performans kaybı söz konusu ancak hiç kimsenin umrunda değil gibi.
Dipnot: AMD'nin çekirdek hızı yüksek görüne bilir ancak çekirdek mimarisi söz konusu olduğunda Intel'in mimarisi tartışmasız daha güçlüdür 1 çekirdeği Hyper Threading ile çift işlem yapabilme özelliğine sahipken bu özelliğe sahip olmayan AMD'ler saf güce ihtiyaç duyar ancak Intel'in HT teknolojisi ile elde ettiği toplam güce ulaşması pek mümkün değildir HT ile elde edilen sanal çekirdeklerin yerini doldurmak için çekirdek sayısını arttırmaya çalışıyor ancak bu artışı Intel'in de yapabildiği gerçeği Intel'i her zaman ki gibi bu tür işlerde 1 adım önde tutuyor. Tabi ilk 64 bit mimarisine sahip işlemcileri AMD firmasının ürettiği gerçeğini de hiç bir şey değiştiremez.
Ben diyeceklerimi dedim yanlış anlaşılmasın, kötü bir amacım yok. Herkes kendi seçimlerinden sorumludur.
Hayırlı satışlar.
Son düzenleme:
- Konular
- 12
- Reaksiyon Skoru
- 16
- Altın Konu
- 0
- TM Yaşı
- 12 Yıl 4 Ay 13 Gün
- Başarım Puanı
- 49
- MmoLira
- 0
- DevLira
- 0
Hayırlı satışlar.
Teşekkürler
- Konular
- 28
- Reaksiyon Skoru
- 50
- Altın Konu
- 0
- TM Yaşı
- 13 Yıl 7 Ay
- Başarım Puanı
- 82
- MmoLira
- -1
- DevLira
- 0
Hayırlı saıtşlar.
- Durum
- Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)