farkmt2official 1
farkmt2official
Bvural41 1
Bvural41
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Hikaye Ekle

Visual Studio / C# Diline Giriş / İnceleme

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan MustafaDMR
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

Ayyıldız2 | 2008 TR Yapısı • 1-99 Orta Emek Destan • Oto Avsız • 10 Temmuz 21:00 HEMEN TIKLA!

Merhabalar Turkmmo halkı ;
Bu konumda sizlere C# a Nasıl girilir,Girmeden önce yapılması gereken ayarlar hakkında Makale/Konu yazmaya çalışıcam..

İlk olarak şundan bahsedelim C# ın biz Web Etkileşim Kısmına değinicez..Bildiginiz üzere (Bilmiyorsanız benim eski HTML Derslerine bkz.) HTML ile oluşturduğumuz siteler vardır..Fakat HTML biryerden sonra kesilir biizm için farklı Olaylar gerekir biz bunalra Scriptler Diyoruz..Mesela JavaScript başka bir örnek ASP.NET Script diyoruz..Yani farklı betik (script) diller gerekiyor bize..Bunlardan Biri de C# İşte..Forumumuz da malesef Bulunmayan Bu başlık Web Konusunda piyasada para kazandıran bir iş Visual Basic e nazaran..C# Daha zordur VB den yani hiç olmazsa benim görüşüm bu yönde..
Şimdi VisualStudiodan Nasıl C# 'a girilir ona bakalım Veya Öncesinde yapmamız gerekenlere bakalım..
Not: Bu arada forumda C# Derslerini vermek isterim Haftada 1 Ders ve 2-3 makale şeklinde Fakat bunun için Bölüm yok..

C# Dan oluşturdugumuz bir çalışmayı açmak için "localhost" a ihtiyacımız var..Sanal Sunucu diye nitelendirebiliriz,Bilgisayarlarımızdan ;

Kod:
http://localhost/

Sitesine giriş yapalım ve HATA vericektir..İlk olarak bu hatayı düzeltelim ki yaptıgımız çalışmayı Run ettigimizde (Kusura bakmayın Bazen böyle terimler olucaktır,zamanla alışkanlık oluyor bu konularda..Yani çalıştırdığımız da) LocalHostumuz siteyi açabilsin..Bilgisayarımıza kuruluma gelince ;

İlk Olarak Denetim Masası >>Windows Özelligini Aç kapata tıklıyoruz

wb9O70.png

Sonra Internet Information Services (IIS) ye Tik atıp Tamama tıklıyoruz 3-4-5 Dakikalar arası bir sürede yükleme yapacaktır.. Bekleyin birazcık

e5qA6l.png

Yükleme Bittikten Sonra Tekrar ;

Kod:
http://localhost/

Sitesine girin ve Bakın Sonuç Bunun gibi olacaktır ;

xAGorr.png

Evet Programımızın düzgünce çalışmaması için bir neden kalmadı..Şimdi Programı Açmaya Gelelim ;

İlk Olarak Open Project Seçenegine tıklayıp Projemizi açıyoruz ;

Knyv0R.png

Sol taraftan Visual C# kısmına tıklıyoruz

wvy0Wp.png

Açılan pencerede Visual C# >> WEB kısmını seçiyoruz..Biliyorki biizm işimiz Web kısmıyla HTML yetersiz kalınca farklı programlar gerekiyor işte biz C# Kullanarak açıklıkları kapatıcaz..Eger bu işi cidden yapmak istiyorsanız $$$ Sizi bekliyor diyebilirim..

Devam edelim.. ASP.NET Web Application kısmını seçersek bize hazır yerler verecektir biz o kısımlarla oynarız bitek fakat biz tasarımcılar kendimize özgü olanını yapmaya bakarız..Onun İçin ASP.NET Empty Web Application Kısmını seçip çalışmamıza öyle devam ediyoruz..

wLGJ5b.png

Karşımıza boş bir mavi ekran gelicek burdan biz Resimde Gsterdigim 2.Kutucuga Tıklayıp "Add New Item" Diyoruz..Ve Yeni Bir "İtem" Ekliyoruz (Oyunalrda sıkça kullanmışızdır İtem Kelimesini)

Kryqz1.png

Sol taraftan WEB seçenegine tıklayıp Sagda açılan menüden "Web Form" Kısmını Tıklıyoruz (İşimiz hep Web le bizim yahu :) )

e7QO3a.png

Sonra karşımıza Alttaki resim gibi bir bölüm gelecek burdaki Split Kısmından biz çalışırken hem kod yazıp hemde uygulamasını aşagıda görebiliriz..Tıpkı Dreamweaver çalışmalarımızda oldugu gibi..

KPGRJ7.png

Eger Source kısmını seçicek olursak Burda biz sadece Kod yazarak çalışmak zorunda kalıcaz..

KqygOQ.png

Son olarak da Desing kısmı var bu kısımda sadece görsel seçenekleri kullanacagımız bir kısım..Tercih size kalmış hangisinde rahat çalışabilecekseniz onu seçin :)

wMRzA2.png

Görsel alanda Çalışırken ToolBox yani malzeme araçlarına ihtiyacımız olucak buraya ulaşmak için Sol taraftan ToolBox seçenegini seçiyoruz ve karşımıza Nesnelerin,Malzemelerin oldugu bir panel geliyor..Bu panelde işimize yarıcak o kadar çok nesne varki say say bitmez..Bu Paneli sabitlemek İçin Panelin sağ üst köşesindeki ataç işareti kullanıyoruz...

eXlnRj.png

Evet arkadaşlar bu C# İnceleme Konumuz şimdilik bu kadar,Ben Yönetime CSS+DREAMWEAVER konusunda konu açıp mesaj attım..C# a girmek için ilk bunları bilmek gerekli,Sizde Yönetime Mesaj atarak bana destek olursanız sevinirim..Web Tasarımı Bölümü Çok Düşük sadece VisualBasic var..Konunun temeli Olan HTML yi vermeden C# ye gelmek sıkıntı olur..Eger Alt Forumlar açılırsa Bende C# Anlatmaya devam edicem..Bu arada Piyasaya gelicek olursak Evet yaptıgımız sitelere destek olarak bir Script Dili gerekli Yani Betik diller..C# Dilide bu dillerden biri ve piyasası gayet İyi Eger ciddi bir tasarımcı olursanız Tek bir Projeden 10 Bin $ Cık sizi bekler..Fakat işin zevkli kısmı bura..Zor kısmı ise istek ve azim gerekli..
Konuya +Rep filan istemiyorum SADECE VE SADECE YORUM ATIN İSTİYORUM O KADAR..
Bu arada unutmuyoruz Yönetime Israr ediyoruz :) Alt Başlıklar açılsın..Ben o başlıklarda sizin her türlü sorununuzla ilgilenirim..

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri