Amerikan Ulusal Basketbol Ligi'ndeki (NBA) 63. All-Star maçında misafir takım Doğu Karması, Batı Karması'nı 163-155 yenerek, 3 maç sonra galip geldi.
ABDnin Louisiana eyaletinin New Orleans düzenlenen NBA All-Star Hafta Sonu etkinliklerinin üçüncü gününde, ilki 1951 sezonunda düzenlenen All-Star maçının 63üncüsü yapıldı. Smoothie King Centerda oynanan karşılaşmanın ilk çeyreğinde, Doğu, LeBron James-Carmelo Anthony ikilisiyle skor üretirken, Batı, bu ikiliye Kevin Durant ve Blake Griffinin sayılarıyla cevap verdi. İlk periyot Batı Karmasının 44-42 üstünlüğüyle tamamlandı.
İki takımın da yedek oyuncularla sahaya çıktığı ikinci çeyreğin 5. dakikasından itibaren Los Angeles Clipppers oyun kurucu Chris Paul kontrolü ele aldı ve üst üste yaptığı asistlerle Batının soyunma odasına 13 sayı farkla (89-76) önde gitmesini sağladı.
Üçüncü periyotta, Durant-Griffin ikilisine, Kevin Love ve Stephen Currynin de destek vermesiyle farkı açmaya başlayan Batı Karması, Loveın çeyreğin bitimine 4,5 dakika kala kaydettiği 3 sayılık basketle farkı 18 sayıya (123-105) çıkardı. Bu noktadan itibaren yedek isimleri John Wall, Roy Hibbert, Demar DeRozan, Paul Millsap ile 18-3lük bir seri yakalayan Doğu Karması, çeyrek sonunda farkı 3 sayıya (126-123) indirdi.
Büyük heyecana sahne olan son çeyrekte, iki ekip de farkı açamadı ve üstünlük sürekli el değiştirdi. Batı, Durantin bitime 2 dakika kala attığı 3 sayılık basketle 155-153 öne geçmesine rağmen James, Anthony ve Paul Georgeun basketleriyle 10-0lık bir seriye imza atan Doğu Karması sahadan 163-155 galip ayrıldı.
Toplam 318 sayı üreten oyuncular, Batının 154-149 kazandığı (toplam 303 sayı) 1987deki all-star maçının sayı rekorunu kırdı.
2010daki karşılaşmanın ardından 3 maç sonra galibiyetle tanışan Doğu Karmasında, 17de 14 isabetle 31 sayı, 14 asist ve 5 ribauntla "double double" yapan Cleveland Cavaliersın oyun kurucusu Kyrie Irving, maçın en değerli oyuncusu (MVP) seçildi.
Doğu Karmasında maçı, 30 sayı ve 5 ribauntla bitiren Carmelo Anthony, bulduğu 8 üç sayılık basketle "all-star maçında en fazla 3 sayılık basket atan oyuncu" unvanını aldı.
Batı cephesindeyse 38er sayı kaydeden Kevin Durant ve Blake Griffin, Wilt Chamberlainin 42 sayılık rekoruna çok yaklaştı.
