C 1
chengdu
xranzei 1
xranzei
zendor2 1
zendor2
Bvural41 1
Bvural41
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Almira2 1
Almira2
romegames 1
romegames
D 1
delimuratt
melankolıa18 1
melankolıa18
shrpnl 1
shrpnl
Fethi Polat 1
Fethi Polat
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Onur Puanları

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan SwordMaster
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

SwordMaster

Level 14
TM Üye
Katılım
18 Tem 2013
Konular
3,937
Mesajlar
9,879
Reaksiyon Skoru
200
Altın Konu
0
TM Yaşı
12 Yıl 10 Ay 25 Gün
Başarım Puanı
266
MmoLira
-781
DevLira
0
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

Onur Puanları

Belli parametreler arasinda butun savaslarda onur puani kazanabilecek veya kaybedebileceksiniz. Bu puanlari, hemen hemen esit veya cok daha guclu oyuncularla savasirsaniz kazanacak, cok zayif oyuncularla olan savaslarinizda kaybedeceksiniz. Bunda, (sivil gemiler haric) askeri gemilerin ve savunma birimlerinin yokedilmesini, ve ay yoketmeleri hesaba katacagiz.

Onur puani siralamasinda ilk 10 oyuncu (en az 15000 O.P.) : Buyuk Imparator
Onur puani siralamasinda ilk 100 oyuncu (en az 2500 O.P.) : Imparator
Onur puani siralamasinda ilk 250 oyuncu (en az 500 O.P.) : Yildiz Lord
…
Onur puani siralamasinda son 250 oyuncu (en az -500 O.P.) : Haydut
Onur puani siralamasinda son 100 oyuncu (en az -2500 O.P.) : Haydut Lord
Onur puani siralamasinda son 10 oyuncu (en az -15000 O.P.) : Haydut Kral


Puansiz Savaslar

Ittifak uyeleriyle ve arkadas listesindekilerle savas (her ikisi de 1:1 oraninda sayilacak), ve inaktiflere savas her zaman puansizdir.


-Saldırdığınız oyuncu veya savunduğunuzda size saldıran oyuncu haydut, haydut lord, haydut kral ünvanına sahip ise onur puanı kazanırsınız.

Bireysel savaşlarda onur puanı kazanma kaybetme şartları ( rakip haydut veya üstü ünvana sahip olmadığı durumlarda )

Onur Savaslari

Asagidaki kosullardaki bir savas Onur Savasi olacak. ( onur puanı kazanırsınız )
•Saldiranin savunandan dusuk askeri puani olmasi
•Belli bir oran icinde saldiranin savunandan yuksek askeri puani olmasi


Saldiran kendinden yuksek puanli her hedefe yonelik Onur Savasi baslatabilir. Oyuncu sizden dusuk puanli ise asagidaki kosullari yerine getiriyor olmalisiniz.


•Hedefin saldiri sirasinda benden %50 daha fazla askeri guc puani var. ( savunma birimleri dahil )
•Hedefin askeri guc puani benden en fazla 10 puan daha az
•Hedef askeri guc siralamasi icinde benden en fazla 100 sira altta


Onursuz Savaslar
Asagidaki kosullarin hepsi varsa savas onursuz savas olur. ( onur puanı kaybedersiniz )
•Savunanin askeri puani saldiraninkinden %50 az ise ( savunma birimleri dahil )
•Hedef ve saldiranin puan farki 10'dan fazlaysa (yeni bir evrenin baslangic safhasinda yararli)
•Hedef askeri guc siralamasinda saldiranin 100 siradan fazla altinda degilse
•Hedef onur puani siralamasinda son 100 oyuncu degilse


Onursuz savaslar size puan kaybettirir. Bunda yokedilen savunma, radar ve sicrama gecitleri ve yagmalanan maden %50 olarak kabul edilecek.


Savunan cok guclu oyunculara karsi olan savaslarda onur puani kazanir. Bunda kaybedilen tum gemiler (sivil gemilerin %50si) ve kendi gemi ve savunmasinin kaybi da dikkate alinacak.




ISS
ISS saldiri savaslari onur savaslaridir eger
•Savunanin toplam askeri guc puani, saldiranin toplam askeri guc punanindan %50 az degilse
•Hedef Haydut degilse

ISS de bireyselde gereken şartlardan olan filo sıralaması baz alınmaz ISS de yapılan filoların birbirlerine oranları değerlendirilir. Savunan veya saldıran tarafta haydut olması durumlarında bu oran dikkate alınmaz.




Notlar;

1-) Bir oyuncunun - onur puanına düşmüş olması haydut olduğu anlamına gelmez haydut ve daha üst ünvanlara sahip olabilmesi için gereken kriterler üstteki tabloda yer almaktadır.

2-) Sizden güçlü bir oyuncunun sömürgesine sadece savunma birimleri olması halinde bile toplam askeri gücünün %50 sinden az bir filo gönderseniz bile onur puanı kazanırsınız ve karşı oyuncunun onur puanını düşürürsünüz ( var ise )

3-) Filoların denklik gücünü hesaplamada deut hesaba katılmamaktadır. metal ve kristal baz alınarak hesaplama yapılır

a) Onur puanı - olan kullanıcıların dezavantajları; ( haydut, hayduk lord, haydut kral )

* Haydutlar (ve daha alt siralamadakiler icin) dezavantajlar : maden koruma yok (ilk saldirida %100 yagmalanabilecek), yuksek harabe miktari (en fazla %50. Evrendeki harabe miktari zaten yuksekse (%70 gibi) daha yuksek olan miktar kullanilir. Eger evrende varsa savunmadan cikan harabe icin de ayni., Haydut'un filosu kacamaz.


b) Size saldırı yapan yüksek puanlı oyuncu saldıran açısından onursuz savunan tarafından onurlu bir savaş olduğundan, savunan oyuncu kaybettiği savunma,radar ve sıçrama geçitlerinin yapı bedeli oranında yine yağmalattığı madenin %50 si oranında savunan oyuncuya sistem Onur puanı verir.
Haydut lara karşı yapılan her savaş onurlu bir savaştır.

c) Onur puanı hesaplama yöntemi

TP = (Yok edilen birimler x 0.9) / 1000 (yuvarlama)

d) Onur puanı düşük oyuncuya saldıran haydut için saldırı onursuz bir savaştır, haydut un haydut a saldırmasıda onursuz bir savaş olarak değerlendiriliyor.

e)ISS savaşlarında arkadaşının önüne durma yapan çok güçlü bir oyuncunun savunan oyuncunun hiç bir savunma birimi ve gemisi olmamasına karşın yaptığı savunma tarzında savunduğu oyuncuya da - onur puanı gelirmi ?


Onur puanları filoya %1den fazla katkısı bulunan oyuncular tarafından kazanılır yada kaybedilir. Onur puanı kazanan ya da kaybeden oyuncun onur puanları İSS ekibindeki filoların oranlarına göre dağıtılacaktır.


Dikkat: Bütün İSS ekibi onur puanı kazanır ya da kaybeder. Ekipteki bir oyuncu onurlu ve diğerleri onursuz ise bütün oyuncular TP kaybeder.

f) ISS savaşlarında
•Haydutlara yonelik tum savaslar Onur Savasidir. Bu nedenle Haydutlar filo kacirmadan yararlanamaz ve kaynak saklama ozelligini kaybederler. (Haydut'a yonelik saldirilarda ilk saldirida kaynaklarin %100u alinir) Haydutlara yonelik savaslarda daha buyuk harabe cikar (en fazla %50 fark)

* Bütün İSS ekibi onur puanı kazanır ya da kaybeder. Ekipteki bir oyuncu onurlu ve diğerleri onursuz ise bütün oyuncular TP kaybeder.
 
Son düzenleme:
8 Yıl Önce Oynuyordum :D Vay be Ne GÜnlerdi 3
 

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri
Üst