HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!
Linkleri görebilmek için Turkmmo Forumuna ÜYE olmanız gerekmektedir.
Merhaba Arkadaşlar.
İlk Olarak Design Nova kimdir ? diye soracak olursanız.
Adım : Fettah
Cs Tasarımlarına 2010 Yılında Başladım.
Bu işe yabancı insanların Yaptıkları çalışmalar hep ilgi odagım olmuştu.
Ben de merak sararak bir yerden başlamak istedim.
Cs programını ilk indirdigim zamanlar paintten pekte farklı görmüyordum.
Ama programı kullandıkca öğrenmeye çalıştıkca varmış oldugum bu sonucun
Yanlış oldugunu fark ettim.
Yaptıgım Çalışmalar da İnsanların ilgisini çeksin diye var olan hayal gücümü genişleterek.
Bir çok metaryelleri bir araya getirerek farklı Çalışmalar ortaya sundum.
İlk zamanlarda yaptıgım bu çalışmaları sosyal paylaşım sitelerin de paylaştım ama
Bir şeyi unutmuştum.
Bu çalışmaların benim olduguma inanmiyacakları aklımın ucundan geçmemişti.
Ben de o günden itibaren yaptıgım çalışmaları video Kayıt almaya başladım.
NOT : Gerçekten bu işi Kendine Meslek olarak gören arkadaşlara Hiç üşenmeden
Yardımcı olabilecegime emin olabilirler.
Adobe Photoshop Cs5 NEDİR ?
Dünyanın en çok kullanılan resim editör programı olması nedeniyle
profesyonel tasarımcılar tarafından ilk tercih edilen yazılımdır.
yeni versiyonu birçok yenilikleriyle birlikte kullanıcılara sunuluyor.
Profesyonel olmadan sizde ufak işlerinizi, resimlerinizi
her türlü düzenleyebilir ve resimleriniz üzerinde istediğiniz tüm değişiklikleri yapabilirsiniz.
İsterseniz web sitelerinin tasarımını yapın, isterseniz kişisel grafiklerinizi yaratın
hiç farketmez istediğiniz herşeyi Photoshop ile yapabilirsiniz.
Adobe Photoshop Cs5 Araçlarını İnceliyelim.
1 - İşaret aracı (Rectangual Marquee TooL) : Resim üzerinde istediğimiz alanı seçmemizi sağlar. Kısa YoL tuşu (M)
İPUCU : Dörtgen İşaret Aracı nı kullanırken Shift tuşunu basılı tutarak seçim işleminizi gerçekleştirirseniz kare şeklinde, Elips İşaret Aracı nı kullanırken Shift tuşunu basılı tutarak seçim işleminizi gerçekleştirirseniz daire şeklinde seçim alanı oluşturmuş olursunuz.
2 Taşıma Aracı (Move TooL): Katmanları ya da seçili alanı taşımanızı sağlar. Özelliği seçtikten sonra mouseun sol tuşu basılı tutularak katman istenilen yere taşınır. Kısa Yol Tuşu (V)
3 Kement Aracı (Lasso TooL) : Seçim işlemi yapar. İşaret Aracıyla aynı işlevi yürütür. Yalnız keskin seçimler yapmanıza gerek yok. Pikselleri bile tek tek seçebilirsiniz. Dağınık seçim yapabilirsiniz. Kısa yoL tuşu ( L )
4 Sihirbaz Çubuğu Aracı (Magic Wand TooL) : Seçim işlevi yapar. Piksel tanıma yöntemine göre seçer. Örneğin tüm siyah renkleri seçmek istiyorsanız, bu özelliği seçili hale getirip mouseun sol tuşu ile siyah bir renge tıklayın. Resim üzerindeki tüm siyah renkler seçilecektir. Kısa YoL tuşu ( W )
İPUCU : Aynı resim üzerinde seçili alan ile birlikte başka seçili alanlar da oluşturmak istiyorsanız, SHİFT tuşunu basılı tutarak yeni seçim alanları oluşturun. Seçilmiş olan, seçim alanının belli bir bölümünü seçim dışına çıkarmak istiyorsanız, ALT tuşunu basılı tutarak işleminizi tamamlayın.
5 Kırpma Aracı (Crop TooL) : Kesme işlemi yapar. Resim üzerinde kalmasını istediğiniz alanı mouseun sol tuşunu basılı tutarak seçin, çerçeve dışında kalan alan silinecektir. Çerçeve kenarları ile oynayarak kesilmesini istediğinizi alana ince ayar yapabilirsiniz. Kısa yoL tuşu
( C )
İPUCU : Escape tuşuna basarak seçilmiş olan kırpma alanını iptal edebilirsiniz.
6 Dilim aracı (Slice TooL) : Genel olarak web tabanlı resimlerde kullanılır. Dijital resimlerimize yapacağımız işlemler için gerekli değildir. Kısa YoL Tuşu ( K )
7- Havalı Fırça : Boyama aracıdır. Tam bir boyama yapmaz. İlk vuruşta saydam bir boyama yapar. Mouseun sol tuşu tek tek tıklatılarak istenilen alan boyanır.
İPUCU : Tam olarak istenilen alanı boyamak istiyorsanız (boyamanın istenmeyen alanlara taşmaması için), öncelikle bir seçim alanı oluşturun. Daha sonra boyama işlemini gerçekleştirin.
8 Boya Fırçası Aracı (Brush TooL) : Tam boyama(çizgisel) yapar. Önalan rengini kullanır. Kısa yoL tuşu (B)
9 Damga Kopyalama Aracı (Clone Samp TooL) : Piksel kopyalaması yapar. Dijital resimler üzerindeki değişiklikliklerde çok fazla oranda kullanılır. Bir diğer ismide, DNA kopyalama aracıdır. Kısa yoL tuşu (S )
10 Sanat Tarihi Aracı (History Brush TooL) : Resminize hangi işlemi hangi efekti uygularsanız uygulayın, bu özelliği kullanarak resminizin ilk başlangıç haline geri dönebilirsiniz. Burada unutulmaması gereken nokta, resiminizin tamamını değil, sadece sizin istediğiniz alanı eski haline getirebileceğiniz. Yani resmin bir sadece bir kısmını. Kısa YoL Tuşu ( Y )
11 Silgi Aracı (Eraser TooL) : Pikselleri yok ederek silme işlemi yapar. Kısa YoL Tuşu (E)
12 Boya Kovası Aracı (Paint Bucket TooL) : İlginç geçiş efekti boyamaları ve toplu renk boyamaları yapar. Kısa Yol Tuşu ( G )
İPUCU : Resmin tamamını değil de, istediğiniz bir alanını seçim işlemini yaptıktan sonra boyama işlemi gerçekleştirerek renklendirebilirsiniz.
13 Bulanıklılık Aracı (Smudge TooL) : Mouseun sol tuşu basılı tutularak ya da tek tıklamayla istenilen alana işlem yapılır. Kısa YoL Tuşu (R)
14 Kaçırma Aracı (dodge TooL) : Mouseun sol tuşu basılı tutularak ya da tek tıklamayla istenilen alana işlem yapılır. Kısa Yol Tuşu ( O )
15 Yazı aracı (Type TooL) : Resimler üzerine yazı yazabilmenize olanak sağlar. Siz de her çekmiş olduğunuz dijital resminizin sağ alt köşesine adınızı yazabilirsiniz. Kısa YoL Tuşu (T)
16 - Kalem Aracı (Pen TooL) : Resim üzerine önalan renginde çizgiler çizmenize olanak sağlar. Kısa Yol Tuşu (P)
17 Dörtgen aracı (RenctangLe TooL) : Resim üzerine, şekil ve çizgi katmanları koymanızı sağlar. Ayrıca photoshopun kendine özel şekillerini de kullanabilmenizi sağlar. Önalan rengini kullanır. Kısa YoL Tuşu ( P )
18 Not aracı (Notes TooL) : Resim üzerine not veya ses bırakmanızı sağlar.
19 Damlalık aracı (Eyedropper TooL) : Önalan ve artalan renk ayarlamalarında ve belirlediğiniz iki nokta arasındaki uzaklığı ölçmek için kullanılır.
20 El Aracı (Hand TooL) : Ekranınıza sığmayacak büyüklükteki görüntülere ulaşmak için kullanılır. Kısa YoL ( H )
Mouseun sol tuşu basılı tutularak kullanılır.
21 Yakınlaştırma Aracı (Zoom TooL) : Resmin istenilen noktalarına yakınlaştırma ve uzaklaştırma yapar.
22 - Önalan rengi / artalan rengi : Photoshopun tüm boyama ve çizim işlemlerinde kullanılan renk birimleridir. Önalan veya artalan renginin üzerine gelerek mouseun sol tuşu ile bir kere tıklamanız yeterli.
1) Design Nova - Cs5 Dinosaurs Escape (Dinazorlardan Kaçış)
2) Design Nova - Cs5 Brilliant Sphere (Görkemli Küre)
3) Design Nova - Cs5 Fantastic Birds (Fantastik Kuş)
4) Design Nova - Cs5 Fantastic (Fantastik Çalışma)
5) Design Nova - CS5 Sea and Girl (Deniz ve Kız)
6) Design Nova - CS5 ( Elma Çalışması )
7)Design Nova - CS5 Dr House
-Basit Bir Çalışma ( Sulu Karpuz )
-Kadının Ruhu Gülde Saklıdır
Not : Aralıksız tam 3 saatimi Aldı.
-3D Yüz Çalışması
-Vampir Çalışması
-Fantastic Hand
Yeni Bir Çalışma - Doganın Güzelligi
VE DAHA FAZLASI SİZLERLE.
İletişim Adresi
Fettah-Nova@hotmail.com
Son düzenleme:
basarýlar kardesým
Çok teşekkür ederim hocam.
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)